Close
A francia magasélet új szintje ez a vízen lebegő luxuskabin

A francia magasélet új szintje ez a vízen lebegő luxuskabin

Az Athénea egy száz százalékig napenergiával működő, lebegő luxushotel, amit meg is vásárolhatsz. Mi igen gyorsan beleszerettünk.

A gömbölyded formájú Athéneát elsőre nehéz is definiálni: egy prémium úszó szállásról van szó, amely mégsem hajó, hanem egy lebegő vízi kabin – illetve mégsem egyszerű kabin, mert olyan luxusszínvonalat nyújt, mint egy ötcsillagos lakosztály. A nomád luxuskabinok bárhol elúsznak, legyen az folyó, tó vagy tenger: tervezőik állítják, hogy kifejezetten nagy ellenállásúra tervezték az Athéneát.

A kabinok különböző verziókban elérhetőek: vannak luxuslakosztályt megidéző darabok, amelyekről alulról lehet háromszázhatvan fokban nézni a vízi világot, és valami meseszépek; emellett vannak még spakabinok és rendezvénykabinok is a kínálatban. A tervezők azt állítják,

a kabinok úgy lebegnek a vízen, akár a lótuszvirágok, és innovatív horgonyrendszerüknek köszönhetően semmenyire sem sértik a víz alatti ökoszisztémát.

A környezettudatosság itt még nem ér véget: a kabinokban az áramellátást teljes egészében napenergia működteti. A dizájnt pedig nem is tudjuk, hol kezdjük el dicsérni: annyira elegáns, minőségi, stílusos és finoman luxus, hogy franciább már nem is lehetne.

A lebegő luxuskabinok átlagban ötven négyzetméteresek, mindennel felszereltek és irányáruk olyan 165 millió forint körül mozog – de mindez függ attól, milyen személyre szabott dizájnelemekkel igényelnéd meg a sajátodat. Mi most gondolatban felültünk az egyik tetejére a Riviéra szélén lebegve, és lassan belekortyoltunk egy hűvös champagne-ba a naplementében…

Ez is érdekelhet:

kabin | Athénea | hotel | szállás | tenger

FOLYTASD EZZEL

Egészen megdöbbentő mértékben drágultak a használt budapesti garzonok: egy négyzetmétert már alig lehet kapni egymillió alatt

Ez történik, ha a világ legjobb pezsgőmárkája pop-up szállodát nyit

Rendeld meg a Roadster magazin 9. számát!
Friss, 220 oldalas lapszámunkat ezúttal egy színes és izgalmas, 20 oldalas melléklettel egészítettük ki, amelyben a prémium spiritek szédítő univerzumába merülünk el. A magazin egyéb oldalain a tőlünk megszokott kompromisszummentes színvonalon számolunk be az utazás, a dizájn, a divat, a gasztronómia kifinomult világának történéseiről, és mindarról, amiért az életben rajongani lehet. Megnézem, mert érdekel!
Close
Ától zéig megvalósítja álomotthonod ez a pazar budapesti cég
Iratkozz fel a hírlevelünkre!
Iratkozz fel a Roadster hírlevelére, hogy mindig értesülj a legizgalmasabb hírekről, sztorikról és véleményekről az utazás, a dizájn és a gasztronómia világából!
Feliratkozom