Close
A francia magasélet új szintje ez a vízen lebegő luxuskabin

A francia magasélet új szintje ez a vízen lebegő luxuskabin

Az Athénea egy száz százalékig napenergiával működő, lebegő luxushotel, amit meg is vásárolhatsz. Mi igen gyorsan beleszerettünk.

A gömbölyded formájú Athéneát elsőre nehéz is definiálni: egy prémium úszó szállásról van szó, amely mégsem hajó, hanem egy lebegő vízi kabin – illetve mégsem egyszerű kabin, mert olyan luxusszínvonalat nyújt, mint egy ötcsillagos lakosztály. A nomád luxuskabinok bárhol elúsznak, legyen az folyó, tó vagy tenger: tervezőik állítják, hogy kifejezetten nagy ellenállásúra tervezték az Athéneát.

A kabinok különböző verziókban elérhetőek: vannak luxuslakosztályt megidéző darabok, amelyekről alulról lehet háromszázhatvan fokban nézni a vízi világot, és valami meseszépek; emellett vannak még spakabinok és rendezvénykabinok is a kínálatban. A tervezők azt állítják,

a kabinok úgy lebegnek a vízen, akár a lótuszvirágok, és innovatív horgonyrendszerüknek köszönhetően semmenyire sem sértik a víz alatti ökoszisztémát.

A környezettudatosság itt még nem ér véget: a kabinokban az áramellátást teljes egészében napenergia működteti. A dizájnt pedig nem is tudjuk, hol kezdjük el dicsérni: annyira elegáns, minőségi, stílusos és finoman luxus, hogy franciább már nem is lehetne.

A lebegő luxuskabinok átlagban ötven négyzetméteresek, mindennel felszereltek és irányáruk olyan 165 millió forint körül mozog – de mindez függ attól, milyen személyre szabott dizájnelemekkel igényelnéd meg a sajátodat. Mi most gondolatban felültünk az egyik tetejére a Riviéra szélén lebegve, és lassan belekortyoltunk egy hűvös champagne-ba a naplementében…

Ez is érdekelhet:

prémium | Athénea | francia | hotel | luxuskabin

FOLYTASD EZZEL

Háromnapos kanyartúra négy ország érintésével a Júliai-Alpokban, egy igazán klassz túramotorral, a régió legszebb útjain

Istenekkel és hősökkel léphetünk be egy különleges univerzumba júniusban Budapesten

Rendeld meg a Roadster magazin 12. számát!

Itt a nyár, és vele együtt megérkezett a Roadster magazin legfrissebb, 12. száma. Mit találunk benne? Mutatunk pár remek helyet Sydneyben, egy helyi segítségével felfedezzük Torinót, kipróbáljuk milyen az egyik legújabb bringás trend, a gravelezés, és leteszteljük a Mazda CX 60-asát. Leülünk beszélgetni a Lissoni vezető építészével, bejárjuk az újjászületés előtt álló Gellértet, kifaggatunk egy portugál borászt, Daniel Niepoortot, és leültetünk egy asztalhoz öt izgalmas egyéniséget. Interjúzunk Alessanadro Gaultieri parfümkészítővel, akit a szakma legveszélyesebb orrának tartanak, ukulelézett nekünk Wolfgang Puck egyik közeli munkatársa, Tetsu Yahagi, és bejárjuk Ahn Tuan és társai legújabb, frissen megnyitott budapesti éttermeit. Kiderítjük, képes lehet-e a ChatGPT megírni a következő bestsellert, megnézünk közelről öt lélegzetelállító hotelt, és bemutatjuk a skandináv dizájn állócsillagait is. A magazin egyéb oldalain a tőlünk megszokott kompromisszummentes színvonalon számolunk be az utazás, a dizájn, a divat, a gasztronómia kifinomult világának történéseiről, és mindarról, amiért az életben rajongani lehet.

Megnézem, mert érdekel!
Instagram