Close
Aranyos mini dizájnkabint tervezett a Hello Wood

Aranyos mini dizájnkabint tervezett a Hello Wood

Bemutatkozik a Kabinka, elérhető áron be is szerezheted.

A hazánkban pár éve berobbant tiny-house-, azaz kisházmozgalom a tudatosabban élő és építő emberek táborát tömöríti. Egyre nagyobb számban vannak a természetközeli nyaralók és izgalmas lakhelyek szerelmesei, akik arra vágynak, hogy nyaralás közben eltűnjenek a térképről. Nekik szól a Kabinka, a Hello Wood legújabb, elérhető árú, nagyon szerethető kisháza, amely használható hétvégi szálláshelyként vagy éppen privát munkaállomásként is, de azoknak a cégeknek is tökéletes, amelyeknek közösségi térre vagy mítingszobára van szükségük.

Egy saját hétvégi ház vagy plusz munkaállomás építése során sok kompromisszumot kell kötni, erre kínál alternatívát a Hello Wood egyszerű, de modern technológiával készülő kisszériás kabinja. A hazai tervezésű és gyártású Kabinka azoknak szól, akik előtérbe helyezik a gazdaságosságot, az egyszerűséget, és a kompakt, de egyben letisztult életmódot is.

A formájában a falusi építészet örökségéből merítő Kabinka négy méretben, tizenkét és húsz négyzetméter között rendelhető, kényelmesen elférhet benne egy teakonyha, mosdóhelyiség, kanapé és kályha. A hűthető-fűthető belső térben egész évben be tudunk rendezni egy kisebbfajta lakást, valamint szintén nagy piros pont, hogy az alacsony energiafelhasználásnak és a környezetközpontúságnak köszönhetően a kisház építése környezetbarátabb, mint egy hagyományos technológiákkal és nem megújuló anyagokból épülő házé.

A termékfejlesztési folyamat következő lépése a lapraszerelhetőség megvalósítása, hogy akár a megrendelő is összerakhassa előregyártott elemekből. Az okos tervezésen túl ezt az innovatív megoldások használata teszi lehetővé, például az ipari falpanelek alkalmazása dizájnkörnyezetben.

Bár még nálunk szokatlan a szereld-magad megoldás egy kisház esetében, az oktatási tevékenységet is végző Hello Wood hisz abban, hogy mindenki felfedezheti régen elfelejtett érzékeit és képességeit, amikor a fára és az alkotásra fókuszál.

Ez is érdekelhet:

(Tervező és kivitelező: Hello Wood Kft., kreatív koncepció: Huszár András, Pozsár Péter, Ráday Dávid, Tóth Krisztián, vezető tervező: Pozsár Péter, projekt építész: Oravecz Péter.)

dizájn | kabin | kabinka | művészet | magyar

FOLYTASD EZZEL

Istenekkel és hősökkel léphetünk be egy különleges univerzumba júniusban Budapesten

Napelemmel a fenntartható jövő felé – Itt az IKEA új lámpája

Rendeld meg a Roadster magazin 12. számát!

Itt a nyár, és vele együtt megérkezett a Roadster magazin legfrissebb, 12. száma. Mit találunk benne? Mutatunk pár remek helyet Sydneyben, egy helyi segítségével felfedezzük Torinót, kipróbáljuk milyen az egyik legújabb bringás trend, a gravelezés, és leteszteljük a Mazda CX 60-asát. Leülünk beszélgetni a Lissoni vezető építészével, bejárjuk az újjászületés előtt álló Gellértet, kifaggatunk egy portugál borászt, Daniel Niepoortot, és leültetünk egy asztalhoz öt izgalmas egyéniséget. Interjúzunk Alessanadro Gaultieri parfümkészítővel, akit a szakma legveszélyesebb orrának tartanak, ukulelézett nekünk Wolfgang Puck egyik közeli munkatársa, Tetsu Yahagi, és bejárjuk Ahn Tuan és társai legújabb, frissen megnyitott budapesti éttermeit. Kiderítjük, képes lehet-e a ChatGPT megírni a következő bestsellert, megnézünk közelről öt lélegzetelállító hotelt, és bemutatjuk a skandináv dizájn állócsillagait is. A magazin egyéb oldalain a tőlünk megszokott kompromisszummentes színvonalon számolunk be az utazás, a dizájn, a divat, a gasztronómia kifinomult világának történéseiről, és mindarról, amiért az életben rajongani lehet.

Megnézem, mert érdekel!
Instagram