Close
A jármű gumiabroncsainak jelentősége

A jármű gumiabroncsainak jelentősége

Hogyan válasszunk gumiabroncsokat egy autóhoz vagy autótípushoz?:

Különböző típusú gumiabroncsok léteznek, és melyik autógumit érdemes használni. Lehet, hogy nehezen vezet sportkocsit, és olyan gumiabroncsokra van szüksége, amelyek nagyobb teljesítményt nyújtanak? Vagy nehéz pickupot vezet, és olyan gumiabroncsokra van szüksége, amelyek kiváló tapadást biztosítanak repedező körülmények között? A vezetési stílusához legjobban illeszkedő különböző gumiabroncstípusok ismerete a tökéletes kiindulópont.

A gumiabroncs-keresésről készült kép az autoalkatreszonline24.hu oldalról készült

Autógumi Típusok:

Különböző típusú autógumik léteznek, amelyek közül néhány:

Nyári gumiabroncs:

A nyári gumiabroncsok nedves és száraz körülmények között is jól teljesítenek – de most a “nedvesről” beszélünk. mintha mindenhol esne egy kis eső, nem pedig erős havazás, jégeső vagy monszun páratartalom.

Téli vagy téli gumiabroncsok:

Ha olyan környezetben él, ahol a hőmérséklet általában 7,2 ° C / 45 ° F alatt van – vagy olyan területen, ahol a hó és a jég nagyon sokáig megmarad. – akkor ezen a ponton egy szett téli gumiabroncs, más néven téli gumiabroncs, ésszerű jó döntés, hogy átsegítse Önt a hideg évszakon. A téli gumiabroncsokat kifejezetten havas útviszonyokra tervezték, olyan tapadást, tapadást és irányíthatóságot biztosítva, amelyet a nyári gumiabroncsok egy fékbetétek re jellemző a fékpor kialakulása. Ahogy a fékbetétek kopnak, a fékpor mennyisége csökken.

Egész évszakos

Az egész évszakos gumiabroncsok barázdái és nyomtávja elegendő az időszakos esőben vagy enyhe hóban való viselkedéshez, de nem nagyszerűek, ha gyakran vezetünk nedves úton vagy erősebb hóban. Több okból eredő pályájuk kielégítő, de nem olyan hatékony a víz elvezetésében vagy az úttartásban, mint más típusú, kifejezetten éghajlati abroncsok.

Ellenőrizze a kerekeket:

A fékbetétekre jellemző a fékpor kialakulása. Ahogy a fékbetétek kopnak, a fékpor mennyisége csökken. Amikor a kerekek tisztábbak lesznek, az általában azt jelzi, hogy a járműve készen áll az új fékbetétek beszerzésére. A szerviz szakembere tudja a megfelelő következtetést levonni.

Mikor kell cserélni a gumiabroncsokat:

Az Ön vezetési stílusától függően járművének gumiabroncsai sokkal gyorsabban tönkremehetnek. Ennek alapja:

 • Milyen gyorsan hajtja járművét
 • hogy sérült utakon közlekedik-e vagy sem
 • A jármű vészhelyzeti lassítása vagy gyors elindítása
 • Ne menjen el karbantartásra, ha bármilyen változást észlel, például zajt, rezgést vagy változást a következőkkel való foglalkozásban
 • Ne menjen el a járműve szokásos beállítására és támogatására.

A gumiabroncsok cseréjének lépései:

Keressen egy biztonságos helyet. Ha tudja, hogy defektje van, ne fékezzen vagy forduljon váratlanul.

 1. Kapcsolja be a vészvillogót
 2. Húzza be a rögzítőféket
 3. Kapcsolja be a
 4. Dobja el a keréktárcsa sapkát vagy a keréktárcsa burkolatát
 5. Lazítsa meg a kerékanyát
 6. Helyezze az emelőt a jármű alá
 7. Emelje fel a járművet az emelővel

(Szponzorált tartalom)

FOLYTASD EZZEL
A nyári családi programokra készülvén
Ízelítő a legcsodásabb dízelmotorok világából
Rendeld meg a Roadster magazin 7. számát!
Friss lapszámunkban ismét megnövelt terjedelemben, 220 oldalon a tőlünk megszokott kompromisszummentes színvonalon számolunk be az utazás, a dizájn, a divat, a gasztronómia kifinomult világának történéseiről, és mindarról, amiért az életben rajongani lehet. Felsorolni is nehéz, mennyi izgalmas történetet meséltünk el az új számban, de ha szeretnél többet tudni, akkor kattints ide az alábbi linkre! Megnézem, mert érdekel!
Close
HELLO, EZ ITT A
ROADSTER
Kövess minket a Facebookon!
Történetek, amiket nem fogsz elfelejteni!

Iratkozz fel a hírlevelünkre!

Iratkozz fel a Roadster hírlevelére, hogy mindig értesülj a legizgalmasabb hírekről, sztorikról és véleményekről az utazás, a dizájn és a gasztronómia világából!
Feliratkozom