Close
A kék bűvöletében

A kék bűvöletében

Időről időre újabb és újabb színtrendek hódítanak a divatban, legyen szó akár a ruházatról, akár például a körömlakkok divatjáról. Akadnak azonban örök klasszikusok is, mint amilyenek például a kék szín árnyalatai.

Idézd meg az eget vagy a tengert a körmeiden is!

A StudioFlash géllakk tanfolyamán rengeteget tanulhatsz a körmök szépítésére alkalmas készítmények típusairól. Egy géllakk segítségével hosszú heteken keresztül lehet tökéletes a megjelenésed. Anélkül, hogy igazítanod kellene a körömdíszítéseden, tökéletes outfitnek örvendhetsz akár egy hosszabb időtartamú tengerparti nyaralás alatt is. Ehhez pedig milyen szín passzolhatna jobban, mint a gyönyörű kék?

Ez a szín sok-sok időn keresztül az egymástól eltérő kultúrákban a nyugalom, a harmónia, a bölcsesség és a stabilitás jelképének számított. A kékről mindannyian azonnal az égboltra és a tengerre asszociálunk, amik egyszerre képviselik a szépséget és a végtelenséget.

A divat sem nélkülözheti ezt a fantasztikus árnyalatot, hiszen egyszerre sokoldalú és elegáns. Éppen ezért szeretjük olyan sokan, hisz az általa közvetített pozitív üzenetek mellett sok különböző alkalom és esemény alkalmával tökéletes választásnak bizonyul.

A kék régen is nagy jelentőséggel bírt

A taoista kultúrákban a természet és a spiritualitás összekapcsolódásának a jelképe volt a kék szín, ezért rituális jelentőséggel is rendelkezett. Nem véletlenül viselték a papok, illetve papnők is előszeretettel a kék árnyalatait. Harmónia és összhang, meditáció és spirituális útkeresés – ilyen fogalmak és persze érzések, elképzelések társultak hozzá.

A későbbi, nemesi kultúrák idején a kék a bölcsesség és az előkelőség szimbólumaként gyakorta kapott kiemelt szerepet az öltözékekben. Mivel ehhez az árnyalathoz a szükséges festékek sem voltak éppen olcsónak mondhatók, ezért még nagyobb értéket képviseltek az ilyen színű textíliák.

Mit jelent a kék szín manapság?

A kék ma is harmóniát és kiegyensúlyozottságot jelképez, ami szinte minden helyzetben megállja a helyét. A kék körmök, valamint a vele összeillő árnyalatban pompázó ruhák együttes viselésével kellemes színharmóniát is teremthetünk a megjelenésünkben.

A kék elegáns lehet egy exkluzív esemény alkalmával, ugyanakkor tökéletes választásnak bizonyul akkor is, ha a tengerparton szeretnénk időzni. Nem véletlenül a nyár egyik legkedveltebb színe, hiszen a tenger, az óceán és a nyári kék, bárányfelhőkkel tarkított csodás ég jut eszünkbe róla, attól függően, hogy éppen melyik árnyalattal találkozunk.

Míg a pasztellkék a nyári délutánokat idézi, addig egy királykék nagyestélyi a drámaiságával is képes elkápráztatni. Az üzleti öltözékekben profizmust és önbizalmat kölcsönöznek nekünk. Nem véletlenül ajánlják a kék színt akkor is, ha állásinterjúra készülünk.

Éljünk bátran a színek erejével, és kápráztassuk el környezetünket is harmonikus megjelenésünkkel!

(Szponzorált tartalom)

pr

FOLYTASD EZZEL

Istenekkel és hősökkel léphetünk be egy különleges univerzumba júniusban Budapesten

Hogyan rendezzük be a tökéletes előszobát? – alapszabályok

Rendeld meg a Roadster magazin 12. számát!

Itt a nyár, és vele együtt megérkezett a Roadster magazin legfrissebb, 12. száma. Mit találunk benne? Mutatunk pár remek helyet Sydneyben, egy helyi segítségével felfedezzük Torinót, kipróbáljuk milyen az egyik legújabb bringás trend, a gravelezés, és leteszteljük a Mazda CX 60-asát. Leülünk beszélgetni a Lissoni vezető építészével, bejárjuk az újjászületés előtt álló Gellértet, kifaggatunk egy portugál borászt, Daniel Niepoortot, és leültetünk egy asztalhoz öt izgalmas egyéniséget. Interjúzunk Alessanadro Gaultieri parfümkészítővel, akit a szakma legveszélyesebb orrának tartanak, ukulelézett nekünk Wolfgang Puck egyik közeli munkatársa, Tetsu Yahagi, és bejárjuk Ahn Tuan és társai legújabb, frissen megnyitott budapesti éttermeit. Kiderítjük, képes lehet-e a ChatGPT megírni a következő bestsellert, megnézünk közelről öt lélegzetelállító hotelt, és bemutatjuk a skandináv dizájn állócsillagait is. A magazin egyéb oldalain a tőlünk megszokott kompromisszummentes színvonalon számolunk be az utazás, a dizájn, a divat, a gasztronómia kifinomult világának történéseiről, és mindarról, amiért az életben rajongani lehet.

Megnézem, mert érdekel!
Instagram