Close
A keresztnevek valóban árulkodnak a személyiségünkről? Teszteljük!

A keresztnevek valóban árulkodnak a személyiségünkről? Teszteljük!

Minden gyermek születésekor arra törekszünk, hogy a vezetéknévhez passzoló keresztnevet találjunk számára. Arról nem is beszélve, hogy a név a sorsokat is befolyásolhatja.

De vajon igaz, amit mondanak? A keresztnév jelentése valóban sokat elárulna az azt viselő személyről? Cikkünkben most utánajárunk, hogy vajon mi igaz ebből.

Nevek és sorsok

A keresztnév kiválasztása nem kis teher, hiszen minden szülő a legkülönlegesebb és egyben a legjobb energiákat közvetítő nevet szeretné adni gyermekének. Ebben talán neked is segíthet a Névnap Infó weboldala, ahol elég sok dolgot megtudhatsz a nevek eredetéről, illetve az azokkal összefüggésbe hozható hiedelmekről.

Vannak olyan keresztnevek, amelyek hallatán a hideg is kiráz minket. Egy tragikus körülmények között elhunyt családtag nevét például nem szívesen adnánk egy újszülöttnek, hiszen ez óriási teher lenne a későbbiekben számára. Sokan úgy tartják, hogy az öröklött nevekkel a gyerek továbbviszi az ősök tulajdonságait is, de a hírességektől “átvett” nevek szintén furcsán alakíthatják a sorsokat.

A vezetéknév inkább a családi gyökerekkel áll szoros kapcsolatban, míg a keresztnévhez életutakat, személyiségjegyeket társíthatunk, amelyek a jövő pillanataira egyaránt kihatnak majd.

Nézzük néhány konkrét keresztnév jelentését

A statisztikák azt mutatják, hogy legkedveltebb nevek közé tartozik a Jázmin, a Levente, a Nóra, az Anna, a Bence és a Máté. Valóban gyakran találkozunk mindegyikkel, de vajon milyen személyiségjegyek kialakulását segítik ezek a keresztnevek?

A Levente például egy magyar eredetű név, amelynek jelentése; létező. A Levente nevű férfi nyugodt és türelmes, nehezen hozható zavarba, különösen jó diplomáciai érzékkel van megáldva. Tökéletes apa és férj válik belőle, mivel még egy hosszú munkanap után is nehéz kihozni a sodrából.

A Jázmin nevű nő valóban ellenállhatatlan a férfiak szemében. Azonban elég gyorsan változik a hangulata, mivel leginkább az exek, az anyósok és a munkatársak szava érinti őt érzékenyen. Csak akkor tud kibontakozni, ha elfogadó környezetben él.

Magadra ismertél? Ha más keresztnevet kaptál, járj utána bátran, mivel is ruházhat fel a saját neved!

Egy kis numerológia

A numerológia úgy tartja, hogy minden névnek numerikus értéke van. Ennek kiszámolásához csupán egy tollra és papírra van szükséged.

A név leírását követően minden egyes betűt válts át számra, az alábbiak szerint; AJS-1, BKT-2, CLU-3, DMV-4, ENW-5, FOX-6, GPY-7, HQZ-8, IR-9. Fontos, hogy kiejtés szerint vesd papírra a nevet és az á, é, ó, ö, ő, ú, ü, ű hangokat, a, e, o, u-ként vedd figyelembe! Add össze a számokat, majd a végeredmény két számjegyét is, és meg is vagy!

Keress rá bátran az interneten milyen tulajdonságokat adnak nekünk a különféle számok misztikus ereje! Hidd el, sokat elárul majd rólad!

(Szponzorált tartalom)

pr

FOLYTASD EZZEL

Ezekre a helyekre és programokra vidd el külföldről érkező barátaidat!

Hol vásárolhatunk kannabiszolajat?

Rendeld meg a Roadster magazin 10. számát!

Izgalmas, színes és gazdag. Ha három szóval kellene jellemeznünk legújabb, jubileumi kiadásunkat, akkor ezeket a szavakat választanánk. Miért mondjuk ezt? Mert megjártuk Kappadókiát, Valenciát és Kelet-Tirolt. Találkoztunk a háromszoros olimpiai bajnok Szilágyi Áronnal, a világ egyik legérdekesebb újságírójával, Malcolm Gladwell-lel, a provokatív, magyar származású fotóssal, Pol Kuruczzal, plusz összehoztunk az eddigi legvidámabb borítónkat, amivel Budapestet ünnepeljük. A magazin egyéb oldalain a tőlünk megszokott kompromisszummentes színvonalon számolunk be az utazás, a dizájn, a divat, a gasztronómia kifinomult világának történéseiről, és mindarról, amiért az életben rajongani lehet.

Megnézem, mert érdekel!
Instagram