Close
A kutyád otthoni ápolásához szükséges alapvető eszközök

A kutyád otthoni ápolásához szükséges alapvető eszközök

Bár a professzionális kutyakozmetikusok kiváló munkát végeznek a kedvenced ápolásában, ezek a szolgáltatások sajnos sok esetben egyáltalán nem olcsók.

De mit lehet ilyenkor tenni?

A legtöbb kisállat szülő ilyenkor úgy dönt, hogy a ZebraPets.hu néhány alapvetőbb kutyakozmetikai termékének beszerzése után saját kezébe veszi a kedvence kozmetikázását. Az otthoni ápolásnak köszönhetően jelentős összeg takarítható meg, de mindemellett sokkal fontosabb az a tény, hogy kényelmesebb élményt jelent a háziállatok számára is. Sőt, akár a kisállat és a gazdája közötti kapcsolatot is erősítheti. Amennyiben te is hasonló terveket szövögetsz, akkor feltétlenül szerezd be a lentebb felsorolt kellékeket.

Kutyasampon

A szakértők ajánlása szerint a közepes és hosszú szőrrel rendelkező kutyusokat érdemes legalább kéthetente megfürdetni. Ez azonban legfőképpen attól függ, hogy mennyire tartják meg jól a szőrzetüket. Ezzel szemben a rövidebb szőrű ebek ritkábban igényelnek fürdetést.

Ehhez a tevékenységhez szükséged lesz egy természetes összetevőket tartalmazó kutyasamponra, amely ideális esetben kondicionáló is egyben, mivel ezek a készítmények hatékonyan megpuhítják a szőrt, és emellett még hidratálják is az állat bőrét.

Szárítási kellékek

Ha nem bánod, hogy a szőrgombócod kissé nedves marad a fürdetés után, akkor elegendő lesz egy mikroszálas törölköző vagy egy kutya szárítókesztyű használata is. Abban az esetben viszont, hogy ha nem tudsz megbarátkozni a gondolattal, hogy nedves bundával futkosson a lakásban, mindenképpen szükséged lesz egy nagysebességű szőrszárítóra.

Karomvágó

Az átlagos kutyának általában három-négy hetente van szüksége karomvágásra, mivel a túl hosszúra nőtt karmok esetében fennáll annak a veszélye annak, hogy beakadnak a bútorba vagy a szőnyegbe, és akár le is szakadhatnak.

Válassz olyan karomvágót, amely kényelmesen fogható, és éles pengékkel rendelkezik! Továbbá amennyiben ügyetlennek bizonyulnál, és véletlenül belevágnál a kutyusod mancsának élő részébe, jó ötlet lehet fertőtlenítőt és vérzéscsillapító port bekészíteni.

Kutyanyíró gép

Ha a kedvencednek közepes vagy hosszú szőrzete van, szükség lehet egy kutyanyírógépre, hogy a bundáját a lehető legjobban karban tudd tartani. Kényelmes lehet egy olyan nyírógép használata, amely újratölthető és vezeték nélküli. Hiszen ez az opció lehetővé teszi a munkát anélkül, hogy egy kábelt kellene folyamatosan igazgatnod. De a kutyád lelki békéje megőrzése érdekében érdemes arra is odafigyelned, hogy egy csendes motorral rendelkező gépet válassz.

Házi kedvenced ápolása otthon

 

Időbe telhet, amíg a kedvenced hozzászokik az otthoni kozmetikázáshoz. Ezért fontos, hogy fokozatosan ismertesd meg vele a különféle eszközöket. De ezenkívül jó ötlet lehet a közelben még néhány jutalomfalatot is tartani, hogy elvond kicsit a figyelmét, és egy pozitív élményt kerekíts ezzel az egész folyamattal kapcsolatban. Idővel még akár az is előfordulhat, hogy a kutyusod megtanulja élvezni ezt az együtt töltött időt, valamint azt, hogy szebb és ápoltabb lesz, mint amilyen a szeánsz előtt volt.

(Szponzorált tartalom)

pr

FOLYTASD EZZEL

Félcipő a stílusos férfinak – trendek 2023-ra

Szemészeti vizsgálat kisokos egy népszerű szemészettől

Rendeld meg a Roadster magazin 10. számát!

Izgalmas, színes és gazdag. Ha három szóval kellene jellemeznünk legújabb, jubileumi kiadásunkat, akkor ezeket a szavakat választanánk. Miért mondjuk ezt? Mert megjártuk Kappadókiát, Valenciát és Kelet-Tirolt. Találkoztunk a háromszoros olimpiai bajnok Szilágyi Áronnal, a világ egyik legérdekesebb újságírójával, Malcolm Gladwell-lel, a provokatív, magyar származású fotóssal, Pol Kuruczzal, plusz összehoztunk az eddigi legvidámabb borítónkat, amivel Budapestet ünnepeljük. A magazin egyéb oldalain a tőlünk megszokott kompromisszummentes színvonalon számolunk be az utazás, a dizájn, a divat, a gasztronómia kifinomult világának történéseiről, és mindarról, amiért az életben rajongani lehet.

Megnézem, mert érdekel!
Instagram