Close
A kutyák ízületi gyulladásának megelőzése és kezelése

A kutyák ízületi gyulladásának megelőzése és kezelése

Ahogy az ember esetében, úgy a kutyáknál is gyakran előforduló betegség az ízületi gyulladás. Ez egy nagyon kellemetlen állapot, hiszen fájdalmassá válik és megnehezíti a mozgást, így kutyánk élete gyökeresen megváltozik.

Ha azt tapasztalja, hogy az állat mozgása nehézkessé válik, nem szívesen kel fel, kevesebbet mozog, futkározik, megáll a lépcső előtt és nem akar felmenni, sántítani kezd vagy az aktivitása csökken, akkor minden esetben gyanakodni kell arra, hogy az ízületekkel van probléma és ki kell őt vizsgálni.

Az ízületi gyulladás kialakulása

Az ízületi gyulladás leggyakrabban idősebb kutyáknál jelentkezik és porckopás áll a hátterében ezért nagyon fontos, hogy időben kezdjen el ízületvédőt adni kutyájának, amit a www.vitalpet.hu vitaminjai, étrend-kiegészítői között is megtalál. Ezen kívül gyakran alakul ki a gyulladás a szalagok gyengülése vagy pedig sérülés következtében, illetve sajnos örökletes hajlam és elhízás is állhat a háttérben.

Az ízületi gyulladás megelőzése kölyökkorban

 

Az egészséges ízület nagyon fontos, ezért már kölyökkorban is érdemes ízületvédő táplálékkiegészítőt adni a kutyának. Nagyon sok száraztáp alapból tartalmaz ilyen összetevőket, például zöldkagylót, glükozamint, kondroitin-szulfátot, MSM-et, kollagént vagy hialuronsavat, de még emellett is érdemes a növekedés időszakában pluszban is adni ezeket az összetevőket.

Különösen a nagytestű kutyafajták esetében szükséges az ízületvédő alkalmazása, mert a porcok a gyors növekedés következtében fokozottabb védelemre szorulnak. Ezen fajták esetében a kölyök mozgására is ügyelni kell, mivel a túlzott mozgás következtében a szalagok és ízületek nem fognak egészségesen fejlődni.

Kerülni kell a kimerítő sétát, a túl sok mozgást és a hirtelen mozdulatokat, valamint az ugrálást és a magas helyről történő leugrást mindaddig, amíg az állat el nem éri a felnőttkori méretét.

Az időskori ízületi problémák megelőzése és kezelése

Időskorban főként a kopásos eredetű problémák jelentkeznek, ezek sok esetben sajnos elkerülhetetlenek, azonban lehet javítani a kutya állapotát, ha időben elkezdjük az ízületvédők adagolását. Hirtelen jelentkező gyulladás esetében az orvos gyulladáscsökkentő gyógyszert is adni fog, azonban ezek mellett mindig kezdjen el táplálékkiegészítőt is adni a kutyájának.

 

Ez az arthritisz és diszplázia tüneteit is csökkenti. A zöldkagylót tartalmazó táplálékkiegészítők az ízületi porc szerkezeti anyagaként szolgálnak, így nagyszerűen enyhítik a fájdalmas tüneteket és építik a porcokat, ízületeket.

Az ízületi gyulladás bármely életkorban jelentkezhet és főként a fiatal kutyák esetében nagyon ijesztő lehet. A megfelelő kezelés következtében azonban a fiatal kutya könnyen tünetmentessé tehető és a táplálékkiegészítők segítségével az ízület rendbe rakható. Idős kutya esetében mindig figyeljünk oda arra, hogy az állat ne éljen fájdalmak között, hiszen a gyógyszer és az ízületvédő együttes alkalmazása még sok aktív évet jelenthet a kutya és a gazdi számára is.

(Szponzorált tartalom)

pr

FOLYTASD EZZEL

Ezekre a helyekre és programokra vidd el külföldről érkező barátaidat!

Hol vásárolhatunk kannabiszolajat?

Rendeld meg a Roadster magazin 10. számát!

Izgalmas, színes és gazdag. Ha három szóval kellene jellemeznünk legújabb, jubileumi kiadásunkat, akkor ezeket a szavakat választanánk. Miért mondjuk ezt? Mert megjártuk Kappadókiát, Valenciát és Kelet-Tirolt. Találkoztunk a háromszoros olimpiai bajnok Szilágyi Áronnal, a világ egyik legérdekesebb újságírójával, Malcolm Gladwell-lel, a provokatív, magyar származású fotóssal, Pol Kuruczzal, plusz összehoztunk az eddigi legvidámabb borítónkat, amivel Budapestet ünnepeljük. A magazin egyéb oldalain a tőlünk megszokott kompromisszummentes színvonalon számolunk be az utazás, a dizájn, a divat, a gasztronómia kifinomult világának történéseiről, és mindarról, amiért az életben rajongani lehet.

Megnézem, mert érdekel!
Instagram