Close
Tíz budapesti terasz, ahol biztosan kellemes lesz az estéd

Tíz budapesti terasz, ahol biztosan kellemes lesz az estéd

Hidegben a beülős helyekre megyünk, ilyenkor pedig minden esetben al fresco, vagyis teraszon, kertben, a szabad ég alatt képzeljük el a leghangulatosabb délutánokat, estéket. Elég változékony ez a július, de most egész nyárra segítünk néhány ötlettel. Örök kedvencek és új szereplők is helyet kaptak, nemcsak kültéri bárok, hanem éttermek is belefértek a gyűjtésbe. 

Fekete, Múzeum körút

Mindenkinek, aki szereti a kávét, a jó reggeliket és a lelassulást. A Fekete újhullámos kávézó és reggeliző olyan szerencsés helyzetben van, hogy egy kellemes kis belső udvarral is büszkélkedhet. Nem nagyon ismerünk Budapesten még egy ilyen hangulatos kávézóteraszt: a város kellős közepén kortyolhatjuk a napindítót, mégis a legnagyobb nyugalmat kapjuk mellé.

Esetleg Bar & Bistro, Fővám tér

A Bálna dunai oldalát végig kiülős helyek szegélyezik. Mi is nagyon szeretjük például a Jónást, de kétségtelen, hogy kilátásban az Esetleg viszi a prímet. Amellett, hogy magyaros és nemzetközi bisztrókonyhát visznek, koktélokkal, külön gin-tonik változatokkal, és a teraszos helyekre rálicitáló borválasztékkal készülnek. A naplementék pedig már-már giccsbe hajlanak, annyira szépek.

Bobo Restaurant, Marczibányi tér

Aligha ismerünk szebb kertet a Haris Parknál a II. kerületben. A Bobo Restaurant nagypolgári vendéglő, hangulatos kerthelyiséggel, ahonnan órákig nézhetjük az ősfákat, miközben modern klasszikusokat fogyasztunk. Palóclevestől vadasig, madártejtől máglyarakásig rengeteg finomsággal találkozhatunk az étlapon. Tekintélyes a borválaszték is.

Szimpla Kert, Kazinczy utca

Mi még emlékszünk azokra az időkre, amikor minden romkocsma őse, a Szimpla Kert nem számított klasszikus kulthelynek, csak egy szárnyát bontogató koncepció volt, az álmos VII. kerületben. Ha az elmúlt években nem akartuk kerülgetni a turisztikai céllal érkezett fiatalokat, ha azt gondoltuk, ez már nem nekünk szól, akkor most, hogy a város a miénk, igazán érdemes betérni. Nincs tömeg, éppen kényelmes és kellemes az atmoszféra, és itt az idő, hogy végigelemezzük a dekorációt, mi változott azóta, mióta utoljára jártunk itt.

Barside, Madách Imre tér

Nagyon kevés az olyan koktélbár, ahol nagyobb kiterjedésű, asztalokkal és székekkel borított teraszt találunk. A Madách tér eddig sem volt kifejezetten turistás hely, annak ellenére sem, hogy egy lépés csak a Gozsdu. A hangulatos kocsmasor egyik kiemelkedő szereplője a Barside, ahol a vodka-szódán és rozé hosszúlépésen túllépve mesteri koktélokat készítenek, tekintélyes italszelekcióból.

Kiosk, Március 15. tér 

Új étlappal és lendülettel nyitott meg a Kiosk terasza is, ami két részre osztható: maga az étterem terasza és a Piazza Piccola, ami a tavalyi olaszos pizzakert 2020-as, kicsit kisebb változata. Az Erzsébet híd és a Gellért-hegy látványa mindig felemelő, ahogy a Kiosk széles választéka is marasztaló. Salátáktól az édességekig haladhatunk, de egy közös nápolyi pizzázás is nyélbe üthető a Március 15. téren.

Tereza, Nagymező utca

A Tereza már két éve eteti a tacóra éhes, frozen margaritára szomjas vendégeit. Bohém mexikói hangulatra számítsunk, a kínálat is ehhez igazodik. Szerencsére minden allergiára, étrendre odafigyelnek, szóval náluk azok sem maradnak ki a tacózásokból, akik kerülik a laktózt vagy a glutént. Gyakoriak a zenés programok, előfordulhat az is, hogy autentikus mexikói zenéket játszanak.

Fellini Római Kultúrbisztró, Római-part

A Fellinibe kiülni kvázi egész napos program is lehet. A Római-part egyik leghangulatosabb helye hosszú évek óta favorit, hiszen a Duna közelsége, a természet ölelése segít teljesen kikapcsolni, magunk mögött hagyni a várost. Imádjuk, ahogy a csíkos nyugágyak befúródnak a dunai kavicsok közé, és azt, amilyen jó ízléssel válogatják meg a zenéket. Többször élveztük már náluk csukott szemmel a pillanatot. Érdemes autó nélkül, esetleg biciklivel érkezni, mert évről évre egyre jobb az italkínálatuk.

Zsiráf Sörkert, Eiffel tér

A Zsiráf az egyik legjobb dolog, ami a Nyugati környékével történhetett. A Gustave Eiffel világhírű cége által tervezett fejpályaudvar oldalsó szárnya nagyon jól érvényesül a sörkertből figyelve, és a kihasználatlanul álló placc berendezése tényleg nagyon jót tett a környéknek. A Zsiráfban a hét minden napjára jut élőzenés vagy dj program, a fiatal, feltörekvő tehetségektől a már jól ismert kedvencekig. Alapkoktélok, kézműves sörök, ízletes limonádék mellett parádés lángost is falhatunk náluk.

Pántlika, Városliget

A Liget ikonikus hullámot formázó épülete 1963-ban készült el, és az egykori BNV információs pavilonjaként, később úgynevezett protokolléttermeként is működött. Mi több, klasszikus talponálló volt egészen sokáig, míg ez közelben élő vállalkozókedvű közgazdász át nem vette, és meg nem csinálta a mostani Pántlikát, amely lényegében egy retrómúzeum, terasz, étkezde egyben. A hatvanas, hetvenes évek hangulatát minden ízében magán hordozza, egyre jobbak a grillételeik, és élményszámba megy a titkos erdélyi recept alapján főzött babgulyásuk is. Békebeli sörözésekre, szörpözésekre ajánljuk.

Ez is érdekelhet:

(Fotók: a felsorolt helyek Facebook oldalai)

Megjelent a legújabb Roadster magazin!
Ismét egy magazin azoknak, akik szerint nem arra születtünk, hogy a négy fal között üljünk, akik szerint az élet olyasmi, amit nagykanállal kell fogyasztani és amiből sosem lehet elég. 170 oldalnyi friss, színes és energiával teli kontent felfedezőknek, kalandoroknak, inspirációt keresőknek mindarról, ami miatt érdemes nekivágni a világnak. Ha velünk tartanál ezen az utazáson, ezen a linken megrendelheted a magazint.
Close

Iratkozz fel a hírlevelünkre!

Iratkozz fel a Roadster hírlevelére, hogy mindig értesülj a legizgalmasabb hírekről, sztorikról és véleményekről az utazás, a dizájn és a gasztronómia világából!
Feliratkozom