Close
A legjobb életbiztosítás tippek segítenek dönteni

A legjobb életbiztosítás tippek segítenek dönteni

A gondtalan mindennapok nyugalmát bármikor keresztülhúzhatja egy nem várt baleset, vagy egy hirtelen felbukkanó betegség. Emiatt aztán elengedhetetlen a megfelelő védelem.

Szerencsére az életbiztosítás tippek segítenek meghozni a legjobb döntést. Az, hogy erre a kockázatviselési szolgáltatásra szükségünk van, tulajdonképpen nem is kérdéses, a megfelelő konstrukció kiválasztása azonban sokszor nem is olyan egyszerű. Első körben azt érdemes eldöntenünk, hogy csak a káresemények bekövetkeztére szeretnénk fedezetet, vagy egyúttal befektetni is szeretnénk a pénzünket.

Előbbi esetben a klasszikusnak tekinthető, kockázati életbiztosítás mellett érdemes letenni a voksunkat. Ilyenkor egy előre meghatározott havidíj ellenében védve vagyunk például baleset, egyes súlyos betegségek, illetve a csomagban foglalt történések esetén. Ennél a formánál a költségeink kizárólag a biztosítási díjra korlátozódnak, ennek megfelelően a szerződés lejáratakor az kifizetés nélkül megszűnik.

Ezzel szemben létezik olyan opció is, ahol a biztosítás megtakarítási elemmel is rendelkezik. Ilyenkor a befizetésünk egy része a díjakat fedezi, míg emellett egy jelentős hányada befektetésre kerül. Ez a konstrukció kiválóan alkalmas tartalékképzésre, de nyugdíjbiztosítás formájában akár az időskori éveinkről is gondoskodhatunk így. Ennek eldöntése alapos megfontolást igényel, lévén hosszú távú elköteleződéssel jár, ugyanakkor egy kiváló eszköz a pénzügyi stabilitásunk eléréséhez.

Bárhogy is határozunk, függetlenül attól, melyik típusát választjuk az életbiztosításnak, vannak olyan tényezők, amikre mindenképpen fektessünk nagy hangsúlyt. Ilyen például az is, hogy káresemények bekövetkeztekor miképp kell eljárni. A legtöbb szerződés ugyanis pontosan meghatározza, hogy mennyi idő áll a rendelkezésünkre a bejelentésre és amennyiben ebből kicsúszunk, úgy fennáll a veszélye a kifizetés elmaradásának. Ugyancsak figyeljünk a be-, illetve kilépési korhatárra, mert ezeket meghaladva már nem lesz lehetőségünk élni a szolgáltatással.

(Szponzorált tartalom)

pr

FOLYTASD EZZEL

A luxus új szintje a Balatonnál – Ilyen a LUA Resort télen

Fantasztikus őszi ízek és otthonos hangulat – Így varázsolt el minket a Macesz Bisztró

Rendeld meg a Roadster magazin 10. számát!
Izgalmas, színes és gazdag. Ha három szóval kellene jellemeznünk legújabb, jubileumi kiadásunkat, akkor ezeket a szavakat választanánk. Miért mondjuk ezt? Mert megjártuk Kappadókiát, Valenciát és Kelet-Tirolt. Találkoztunk a háromszoros olimpiai bajnok Szilágyi Áronnal, a világ egyik legérdekesebb újságírójával, Malcolm Gladwell-lel, a provokatív, magyar származású fotóssal, Pol Kuruczzal, plusz összehoztunk az eddigi legvidámabb borítónkat, amivel Budapestet ünnepeljük. A magazin egyéb oldalain a tőlünk megszokott kompromisszummentes színvonalon számolunk be az utazás, a dizájn, a divat, a gasztronómia kifinomult világának történéseiről, és mindarról, amiért az életben rajongani lehet. Megnézem, mert érdekel!
Instagram