Close
A legszebb tavaszi napok jutnak eszünkbe erről a házról

A legszebb tavaszi napok jutnak eszünkbe erről a házról

Bukolikus lejtők, napsütés, és egy gyönyörű otthon: instant léleksimogatás.

Vermont domboldalain épült meg ez a meseszépen letisztult ház a helyi Birdseye Design jóvoltából. A ház a közeli pajták esztétikáját vette alapul és csavarta meg pár kortárs részlettel, külön ügyelve arra, hogy a lehető leginkább behozza minden szobába az idilli panorámát.

A Bank Barn névre keresztelt otthon háromemeletes, nagy telken áll, és két szinten is be lehet lépni az otthonba: az egyik ilyen bejárathoz kültéri falépcsők vezetnek, amelyek még inkább hangsúlyossá teszik a telek lejtését.

Az első szint szinte teljes egészében üvegfalú, hogy mindenhonnan áradjon a gyönyörű táj a nappaliba az acélgerendák között.

A felső szintekre elegáns, fehérre festett acéllépcsőn vezet fel az út.

A felső szinten három hálószoba, fürdők és mosószoba kapott helyet; kisebbek az ablakok, hogy több privát szférát élvezhessenek a lakók. Az építészek a környezetbarát megoldásokra is ügyeltek: a ház fogyasztássemleges, geotermikus kút szolgáltatja a vizet és a fűtést is, a háromrétegű hőszigetelés pedig a piszok hideg vermonti teleken is melegen tartja a házat.

Gyönyörű ház, a nappali Eames-foteléből tényleg csak egy üdítő tavaszi séta kedvéért szállnánk ki.

Ez is érdekelhet:

(Fotók: Jim Westphalen) 

FOLYTASD EZZEL
Így néz ki a Google új campusa, amelyet a BIG és a Heatherwick Studio tervezett
Ilyen belülről a világ egyik legnépszerűbb komikájának New York-i lakása
Rendeld meg a Roadster magazin 7. számát!
Friss lapszámunkban ismét megnövelt terjedelemben, 220 oldalon a tőlünk megszokott kompromisszummentes színvonalon számolunk be az utazás, a dizájn, a divat, a gasztronómia kifinomult világának történéseiről, és mindarról, amiért az életben rajongani lehet. Felsorolni is nehéz, mennyi izgalmas történetet meséltünk el az új számban, de ha szeretnél többet tudni, akkor kattints ide az alábbi linkre! Megnézem, mert érdekel!
Close
HELLO, EZ ITT A
ROADSTER
Kövess minket a Facebookon!
Történetek, amiket nem fogsz elfelejteni!

Iratkozz fel a hírlevelünkre!

Iratkozz fel a Roadster hírlevelére, hogy mindig értesülj a legizgalmasabb hírekről, sztorikról és véleményekről az utazás, a dizájn és a gasztronómia világából!
Feliratkozom