Close
A legszebb tavaszi napok jutnak eszünkbe erről a házról

A legszebb tavaszi napok jutnak eszünkbe erről a házról

Bukolikus lejtők, napsütés, és egy gyönyörű otthon: instant léleksimogatás.

Vermont domboldalain épült meg ez a meseszépen letisztult ház a helyi Birdseye Design jóvoltából. A ház a közeli pajták esztétikáját vette alapul és csavarta meg pár kortárs részlettel, külön ügyelve arra, hogy a lehető leginkább behozza minden szobába az idilli panorámát.

A Bank Barn névre keresztelt otthon háromemeletes, nagy telken áll, és két szinten is be lehet lépni az otthonba: az egyik ilyen bejárathoz kültéri falépcsők vezetnek, amelyek még inkább hangsúlyossá teszik a telek lejtését.

Az első szint szinte teljes egészében üvegfalú, hogy mindenhonnan áradjon a gyönyörű táj a nappaliba az acélgerendák között.

A felső szintekre elegáns, fehérre festett acéllépcsőn vezet fel az út.

A felső szinten három hálószoba, fürdők és mosószoba kapott helyet; kisebbek az ablakok, hogy több privát szférát élvezhessenek a lakók. Az építészek a környezetbarát megoldásokra is ügyeltek: a ház fogyasztássemleges, geotermikus kút szolgáltatja a vizet és a fűtést is, a háromrétegű hőszigetelés pedig a piszok hideg vermonti teleken is melegen tartja a házat.

Gyönyörű ház, a nappali Eames-foteléből tényleg csak egy üdítő tavaszi séta kedvéért szállnánk ki.

Ez is érdekelhet:

(Fotók: Jim Westphalen) 

dizájn | vermont | építészet | kút | Pajta

FOLYTASD EZZEL

A luxus új szintje a Balatonnál – Ilyen a LUA Resort télen

Fantasztikus őszi ízek és otthonos hangulat – Így varázsolt el minket a Macesz Bisztró

Rendeld meg a Roadster magazin 10. számát!
Izgalmas, színes és gazdag. Ha három szóval kellene jellemeznünk legújabb, jubileumi kiadásunkat, akkor ezeket a szavakat választanánk. Miért mondjuk ezt? Mert megjártuk Kappadókiát, Valenciát és Kelet-Tirolt. Találkoztunk a háromszoros olimpiai bajnok Szilágyi Áronnal, a világ egyik legérdekesebb újságírójával, Malcolm Gladwell-lel, a provokatív, magyar származású fotóssal, Pol Kuruczzal, plusz összehoztunk az eddigi legvidámabb borítónkat, amivel Budapestet ünnepeljük. A magazin egyéb oldalain a tőlünk megszokott kompromisszummentes színvonalon számolunk be az utazás, a dizájn, a divat, a gasztronómia kifinomult világának történéseiről, és mindarról, amiért az életben rajongani lehet. Megnézem, mert érdekel!
Instagram