Close
A NASA új parfümjével magadra fújhatod a világűr illatát

A NASA új parfümjével magadra fújhatod a világűr illatát

Gondolkoztál már azon, milyen illata lehet a világűrnek? Mi becsületesen bevalljuk, hogy még soha – de most erre a nem kicsit elvont kérdésre ad választ az Eau de Space.

A világűr illatát hozná a Földre a NASA legújabb projektjében, melyet a Kickstarteren futtatnak most meg közösségi finanszírozásra. Az illatot Steve Pierce kémikus, az Omega Ingredients alapítója alkotta meg, eredetileg azért, hogy az űrbe készülő asztronauták felkészülését segítse.

A cél ilyen esetekben mindig az, hogy az asztronautákat a lehető legkevesebb váratlan meglepetés érje a világűrben. Az illathoz használt formulát évekig titokban tartották, most viszont az Eau de Space nevű gyártócég egy saját elnevezésű parfümmel nyilvánosságra hozza.

És hogy milyen az univerzum illata? Egyes asztronauták úgy írják le, hogy olyan, mint egy

jól átsütött steak, málna és rum keveréke.

2002-ben egy CNN-es interjún egy nemzetközi űrállomás már visszavonult dolgozója pedig azt mondta:

“kicsit olyan, mint a puska szaga, miután lőttél vele. Füstös, odaégett, már szinte keserű”.

Az Eau de Space csapata, akik amúgy divat-, tech-, dizájn- és logisztikai termékekkel foglalkoznak, most díjnyertes parfümkészítőkkel állt össze, hogy megalkossák a magunkra fújható űrillatot. A cég készen áll rá, hogy kereskedelmi forgalomba kerüljön a termék, egyelőre még a minimum megrendelőszámra várnak. A cég szóvivője hozzátette, hogy az űr illata után is vannak parfümterveik: a következő projekt egyenesen a Holdra fog repíteni.

Ez is érdekelhet:

(Forrás: Designboom)

űr | világűr illata | parfüm | nasa | hold

FOLYTASD EZZEL

A Burberry kampánya még a brit időjárásnál is hátborzongatóbb

Ryan Gosling egy raklapnyi Gucci-táskával szökik a világ végére

Rendeld meg a Roadster magazin 9. számát!
Friss, 220 oldalas lapszámunkat ezúttal egy színes és izgalmas, 20 oldalas melléklettel egészítettük ki, amelyben a prémium spiritek szédítő univerzumába merülünk el. A magazin egyéb oldalain a tőlünk megszokott kompromisszummentes színvonalon számolunk be az utazás, a dizájn, a divat, a gasztronómia kifinomult világának történéseiről, és mindarról, amiért az életben rajongani lehet. Megnézem, mert érdekel!
Instagram