Close
A nyári családi programokra készülvén

A nyári családi programokra készülvén

Eljött végre a várva várt nyár és lassan a kemény munkának is vége. Nyáron mindenki ki tud venni egy néhány nap szabadságot és ekkor lehetőség nyílik a természetben való időtöltésre is. Személyes kedvencem ilyenkor a nagyinál való bográcsozás. Minden évben valamivel bővíteni kell a kellékek tárházát, mert az igények változnak. Vannak rokonok, akik nem szeretik a húst és vannak akik csak hintaszékből szeretik figyelni az eseményeket.

Hogyan készültünk az idei nyárra?

 

Nagymamám kertje egy viszonylag nagy területen található. Általában itt szoktunk összegyűlni, amikor valamilyen nevesebb esemény van. Ilyen a karácsony, a húsvét és a szülinapok. Egy néhány éve viszont arra lettünk figyelmesek, hogy a kert kissé üres. Persze a nagymamám szorgos tevékenységéből fakadó a szivárvány minden színében pompázó virágoskertet nem lehet figyelmen kívül hagyni, de úgy éreztük egy fehér dohányzóasztal elférne még a kertben. Azért kellett volna fehér, mert a sok virág színe mellett nem tudtunk dűlőre jutni a színeket illetően. Tavaly ősszel tehát kupaktanácsot tartottunk és megegyeztünk abban, hogy építünk egy piciket veranda jellegű részt, ahol nyaranta össze lehet majd jönni.

A veranda építése

 

Az alapvető elképzelés az volt, hogy a fát fogjuk preferálni. Nem szerettünk volna egy ilyen idilli környzetebe túl sok vasat és betont beépíteni. Így tehát beszereztük a gerendákat valamint az ács munkájához szükséges szerszámokat, alapanyagokat. A kerti fészer nagymamám számára nagy kincs. Itt lapulnak meg azok az eszközök, amiket év tizedek, de lassan nem túlzás azt mondani, hogy év századok óta gyűjt. Innen is tudtunk hozni még néhány eszközt és 2-3 napot rászánva elkezdtük építeni a verandát.

Az első lépések

 

Egy épület szempontjából a legfontosabb az alap. Ha ez nem stabil, akkor lehetne bármilyen jó alapanyagaink, lehet bármilyen masszív a tető, az épület az első nagyobb viharban össze fog dőlni. Mivel nagybátyám hosszú évek óta kőművesként dolgozik az ő munkájára hagyatkoztunk. Elég jól ért a szakmájához és az alap gyorsabban elkészült mint gondoltuk.

 

A veranda megépül

 

Miután elkészült az alap, amelyből fém tartóelemek álltak ki az oldalsó gerendák fogadására elkezdtük megépíteni a faház külső szerkezetét is. Ez nem volt túl nagy mutatvány, de azért kicsit sokat kellett küzdeni a nehéz fagerendákkal. A legnehezebb rész talán a tető megkonstruálása volt. Szakértelem hiányában egy ács segítségét kértük, aki egy szempillantás alatt felhúzta a tetőt. Nem is gondoltam, hogy ilyen gyorsan elkészül majd egy ilyen, első ránézésre komplex épület. Ránk ezek után már csak az utómunkálatok vártak. A kertnek megfelelő hangulatban kidíszítettük a faházat és végül elhelyeztük benne a dohányzóasztalt és az egyéb fontos bútorokat, tárgyakat. Az idei nyár biztosan más lesz mint a többi!

 

(Szponzorált tartalom)

pr

FOLYTASD EZZEL

Ha a magabiztosságnak van illata, a BOSS most megtalálta

Elegáns reggeliző a Duna partján, ahová nemcsak az ételekért, hanem a hangulatért is megyünk

Rendeld meg a Roadster magazin 10. számát!
Izgalmas, színes és gazdag. Ha három szóval kellene jellemeznünk legújabb, jubileumi kiadásunkat, akkor ezeket a szavakat választanánk. Miért mondjuk ezt? Mert megjártuk Kappadókiát, Valenciát és Kelet-Tirolt. Találkoztunk a háromszoros olimpiai bajnok Szilágyi Áronnal, a világ egyik legérdekesebb újságírójával, Malcolm Gladwell-lel, a provokatív, magyar származású fotóssal, Pol Kuruczzal, plusz összehoztunk az eddigi legvidámabb borítónkat, amivel Budapestet ünnepeljük. A magazin egyéb oldalain a tőlünk megszokott kompromisszummentes színvonalon számolunk be az utazás, a dizájn, a divat, a gasztronómia kifinomult világának történéseiről, és mindarról, amiért az életben rajongani lehet. Megnézem, mert érdekel!
Instagram