Close
A renoválások csúcsa, ami ezzel az elhagyatott, bizarr házzal történt

A renoválások csúcsa, ami ezzel az elhagyatott, bizarr házzal történt

Koszos semmiből kortárs csoda, hozzá egy nagyon extrém háttérsztorival.

Titkos alagutak is futottak azalatt a londoni ház alatt, amelyet az Adjaye építésziroda újított fel valami bámulatos módon. Az elhagyatott londoni épület alatt egy, már betonnal feltöltött illegális labirintus terjeszkedett, melyet a hírhedt Hackney Mole Man névre keresztelt férfi ásott évekkel ezelőtt. William Lyttle még a hatvanas években kezdett egy elképesztő alagútrendszert ásni a háza alatt, amelyről végig azt állította, hogy borospince készül. Az akkor hetvenöt éves férfit 2006-ben kapcsolták le,

előtte viszont negyven év alatt sikerült egy teljes, illegális alagúthálózatot kiépítenie Hackney-ben.

Az azóta üresen álló, az alagutak fölött megrogyó épület most, a renoválások után Sue Webster művésznő otthona és egyben műterme lett, aki beleszeretett az épület bizarr múltjába – az átalakulás pedig úgy a legelképesztőbb, hogy megnézzük, milyen is volt előtte.

Tehát ilyen volt a Mortimer Road-i ház a felújítás előtt:

 

És ilyen fantasztikus lett az építészek szépészeti beavatkozása után:

A háromemeletes ház egy háromszög alakú alaprajzból indul, az építészek pedig a labirintusrendszerre emlékezve számos bejáratot alakítottak ki.

Több mint tizenötezer régi londoni téglát használtak a megrongálódott burkolatok helyreállításához, valamint kétezer tonna betontól is megszabadultak a renováláskor.

A ház mellesleg 1,2 millió fontért kelt el még 2012-ben egy aukción; a felújításkor feltárt alagutak pedig nyolc méter szélesek és húsz méter hosszúak voltak,

amelyekben többek között több autót és egy hajót is találtak az építészek.

Gyönyörű felújítás és nagyon bizarr háttértörténet: egy biztos, hogy ez a ház minden, csak nem átlagos.

Ez is érdekelhet:

(Fotók: Ed Reeve) 

alagútrendszer | építészet | ház | illegális | felújítás

FOLYTASD EZZEL

Így néz ki Frank Sinatra egykori otthona

Bárki megszállhat abban a dubaji penthouse-ban, amiért még Beyoncé is rajong

Rendeld meg a Roadster magazin 10. számát!

Izgalmas, színes és gazdag. Ha három szóval kellene jellemeznünk legújabb, jubileumi kiadásunkat, akkor ezeket a szavakat választanánk. Miért mondjuk ezt? Mert megjártuk Kappadókiát, Valenciát és Kelet-Tirolt. Találkoztunk a háromszoros olimpiai bajnok Szilágyi Áronnal, a világ egyik legérdekesebb újságírójával, Malcolm Gladwell-lel, a provokatív, magyar származású fotóssal, Pol Kuruczzal, plusz összehoztunk az eddigi legvidámabb borítónkat, amivel Budapestet ünnepeljük. A magazin egyéb oldalain a tőlünk megszokott kompromisszummentes színvonalon számolunk be az utazás, a dizájn, a divat, a gasztronómia kifinomult világának történéseiről, és mindarról, amiért az életben rajongani lehet.

Megnézem, mert érdekel!
Instagram