Close
A renoválások csúcsa, ami ezzel az elhagyatott, bizarr házzal történt

A renoválások csúcsa, ami ezzel az elhagyatott, bizarr házzal történt

Koszos semmiből kortárs csoda, hozzá egy nagyon extrém háttérsztorival.

Titkos alagutak is futottak azalatt a londoni ház alatt, amelyet az Adjaye építésziroda újított fel valami bámulatos módon. Az elhagyatott londoni épület alatt egy, már betonnal feltöltött illegális labirintus terjeszkedett, melyet a hírhedt Hackney Mole Man névre keresztelt férfi ásott évekkel ezelőtt. William Lyttle még a hatvanas években kezdett egy elképesztő alagútrendszert ásni a háza alatt, amelyről végig azt állította, hogy borospince készül. Az akkor hetvenöt éves férfit 2006-ben kapcsolták le,

előtte viszont negyven év alatt sikerült egy teljes, illegális alagúthálózatot kiépítenie Hackney-ben.

Az azóta üresen álló, az alagutak fölött megrogyó épület most, a renoválások után Sue Webster művésznő otthona és egyben műterme lett, aki beleszeretett az épület bizarr múltjába – az átalakulás pedig úgy a legelképesztőbb, hogy megnézzük, milyen is volt előtte.

Tehát ilyen volt a Mortimer Road-i ház a felújítás előtt:

 

És ilyen fantasztikus lett az építészek szépészeti beavatkozása után:

A háromemeletes ház egy háromszög alakú alaprajzból indul, az építészek pedig a labirintusrendszerre emlékezve számos bejáratot alakítottak ki.

Több mint tizenötezer régi londoni téglát használtak a megrongálódott burkolatok helyreállításához, valamint kétezer tonna betontól is megszabadultak a renováláskor.

A ház mellesleg 1,2 millió fontért kelt el még 2012-ben egy aukción; a felújításkor feltárt alagutak pedig nyolc méter szélesek és húsz méter hosszúak voltak,

amelyekben többek között több autót és egy hajót is találtak az építészek.

Gyönyörű felújítás és nagyon bizarr háttértörténet: egy biztos, hogy ez a ház minden, csak nem átlagos.

Ez is érdekelhet:

(Fotók: Ed Reeve) 

renoválás | mole man | alagútrendszer | hackney | alagút

FOLYTASD EZZEL

A lombokat követve kanyarog ez a liliom alakú brazil ház

Ha így megy tovább, sokan fognak utcára kerülni: elképesztően drágultak az albérletárak

Rendeld meg a Roadster magazin 8. számát!
Friss, 200 oldalas lapszámunkat ezúttal egy színes és izgalmas melléklettel egészítettük ki, amelyben 33 kihagyhatatlan hazai élményt ajánlunk a nyárra. A magazin egyéb oldalain a tőlünk megszokott kompromisszummentes színvonalon számolunk be az utazás, a dizájn, a divat, a gasztronómia kifinomult világának történéseiről, és mindarról, amiért az életben rajongani lehet. Megnézem, mert érdekel!
Close
Iratkozz fel a hírlevelünkre!
Iratkozz fel a Roadster hírlevelére, hogy mindig értesülj a legizgalmasabb hírekről, sztorikról és véleményekről az utazás, a dizájn és a gasztronómia világából!
Feliratkozom