Close
Még a legzordabb körülmények közt is felépíthető ez a csodás fakabin

Még a legzordabb körülmények közt is felépíthető ez a csodás fakabin

Kompakt, praktikus, időjárásálló, és olyan kedves, hogy azonnal megszerettük.

A finn Studio Puisto tervezte ezt a moduláris faházat, amely egyrészt a koronavírus miatti otthonrekedtségre is válasz, de mégis sokkal jobb annál. A Space of Mind nevű kabin bárhol felépíthető, akár egy lehetetlen helyen a természet közepén, akár a kertedben, kialakításában pedig épp ennyire sokoldalú: lehet iroda, mini nyaralókabin, edzőtermecske, műterem vagy épp extra hálószoba.

A Space of Mind egy modern faház, amely tökéletes helyszín az elmélkedésre, az elemek feltöltésére; egy olyan hely, ahol egy kis lelki békére lelhetünk.

A kabin könnyűszerkezetes, épphogy tíz négyzetméteres, és minden elemét előre legyártva szállítják, akár a legtávolabbi helyekre is. Mivel valóban sokféle klímának meg akar felelni a faház, ezért a külső burkolatoknál választhatunk a vörösfenyőtől a fekete kátrányon át a horganyzott acélig, az alapoknál pedig variálható oszlopok vagy könnyű beton is lehet opció, az éghajlat és a talajviszonyok függvényében.

Az első Space of Mind kabint Porvoo szigetvilágánál építették fel Finnországban, amelyet majd nyaralóként is bérbe ad az építészstúdió. Az összeszerelése állítólag szó szerint faék egyszerűségű: az elemeket csak össze kell passzintani egymással és a faékekkel.

Megtetszett és rendelnél egy sajátot? Akkor ne habozz, írj a Studio Puisto finn csapatának egyedi árajánlatért!

finn | ház | építészet | space of mind | finnország

FOLYTASD EZZEL

A luxus új szintje a Balatonnál – Ilyen a LUA Resort télen

Fantasztikus őszi ízek és otthonos hangulat – Így varázsolt el minket a Macesz Bisztró

Rendeld meg a Roadster magazin 10. számát!
Izgalmas, színes és gazdag. Ha három szóval kellene jellemeznünk legújabb, jubileumi kiadásunkat, akkor ezeket a szavakat választanánk. Miért mondjuk ezt? Mert megjártuk Kappadókiát, Valenciát és Kelet-Tirolt. Találkoztunk a háromszoros olimpiai bajnok Szilágyi Áronnal, a világ egyik legérdekesebb újságírójával, Malcolm Gladwell-lel, a provokatív, magyar származású fotóssal, Pol Kuruczzal, plusz összehoztunk az eddigi legvidámabb borítónkat, amivel Budapestet ünnepeljük. A magazin egyéb oldalain a tőlünk megszokott kompromisszummentes színvonalon számolunk be az utazás, a dizájn, a divat, a gasztronómia kifinomult világának történéseiről, és mindarról, amiért az életben rajongani lehet. Megnézem, mert érdekel!
Instagram