Close
A számítógépek leghasznosabb perifériája, a billentyűzet

A számítógépek leghasznosabb perifériája, a billentyűzet

Amióta léteznek megfizethető személyi számítógépek, nagyjából azóta léteznek hozzá különböző perifériák is, ugyanis ezek segítségével könnyebben és gyorsabban használhatók.

 

A leggyakoribb a billentyűzet, a számítógépek alapperifériája, enélkül nem működtethető egyetlen PC sem, de laptopokhoz is tökéletes kiegészítő a kényelmesebb munka érdekében.

 

A számítógép perifériák célja

 

A különféle perifériák segítik a felhasználó és a számítógép kommunikációját. A leggyakoribbak a billentyűzet, az egér, a nyomtató, a külső merevlemez, a hangszóró. Az USAnotebook billentyűzet kínálata egyedülálló, többféle kialakításban, csatlakozási lehetőséggel, lokációban és szinte minden gyártótól van lehetőséged választani igényeidnek, ízlésednek megfelelően.

 

Az ún. beviteli/bemeneti perifériák mint az egér, a billentyűzet, a szkenner, a kamera, a digitalizáló tábla az adatok bevitelét, a kimeneti egységek mint a monitor, a nyomtató, a hangszóró, a projektor az adatok kiírását teszik lehetővé. A be- és kimeneti perifériák kétirányú adatcserére képesek, ilyenek a háttértárak, az érintőképernyő, a hangkártya. A perifériák USB portokon, több eszköz csatlakoztatása esetén hubokon vagy vezeték nélküli megoldásokon, Bluetooth-on keresztül csatlakoztathatók a számítógépekhez.

 

Hogyan válassz megfelelő billentyűzetet?

 

A billentyűzetek nélkül nem tudnánk használni a számítógépeket, ezek a perifériák komfortossá, gyorssá teszik a használatot, amennyiben az igényeinknek megfelelően választjuk meg. Szerencsére ma már a technológia segítségével könnyen csatlakoztathatunk másik billentyűzetet a számítógépéhez. A legjobb modell megtalálása időt és kutatást igényelhet, de az eredmény kárpótol.

 

Speciális igények esetén mérlegelendő szempontok:

 

  • A vezetékes vagy a vezeték nélküli változatot preferálod?
  • Elsősorban milyen feladatok végzéséhez van szükséged a perifériára? Másra van szüksége egy írónak és másra egy játékosnak.
  • Kompatibilis a számítógépeddel?

 

Ma már számtalan lehetőség közül választhatsz a munkastílusodnak megfelelően.

 

Billentyűzettípusok 

 

Egy laptop billentyűzete nem mindig a legjobb megoldás, főként, ha asztalon használod, de egy korábban használt kivitel is megérhet a cserére.

A gépelési kényelem és a kényelmes, hatékony billentyűkiosztás a két fő terület, amely befolyásolhatja a döntést, hogy milyen típusút vásárolj. Amennyiben angol kiosztású billentyűzet van a géphez, de nem áll rá a kezed, teljes helyett választhatsz csupán magyar matricát.

 

A számítógépes billentyűzetek általában két fő kategóriába sorolhatók: alap és bővített. Ezen belül számos különböző típusú létezik, amelyek számos funkciót kínálnak, többféle billentyűzet technológiával. Vezetékes és vezeték nélküli megoldások közül, ergonomikus és rugalmas billentyűzetet is választhatsz. Játékhoz, gyakori esti munkához kényelmes lehet egy háttérvilágításos kivitel.

(Szponzorált tartalom)

pr

FOLYTASD EZZEL

5+1 szuper játék, amivel visszarepülhetsz a gyerekkorodba!

Egészségbiztosítás tippek – segítség a választásban

Rendeld meg a Roadster magazin 9. számát!
Friss, 220 oldalas lapszámunkat ezúttal egy színes és izgalmas, 20 oldalas melléklettel egészítettük ki, amelyben a prémium spiritek szédítő univerzumába merülünk el. A magazin egyéb oldalain a tőlünk megszokott kompromisszummentes színvonalon számolunk be az utazás, a dizájn, a divat, a gasztronómia kifinomult világának történéseiről, és mindarról, amiért az életben rajongani lehet. Megnézem, mert érdekel!
Instagram