Close
A szőrös jutalomfalatok egészségügyi előnyei a kutyád számára

A szőrös jutalomfalatok egészségügyi előnyei a kutyád számára

Amikor a gazdik meglátják a szőrös jutalomfalatokat a kisállatboltokban, akkor a többségüket a látvány általában elborzasztja, mivel ekkor válik valósággá számukra, hogy a kutyájuk bizony egy ragadozó.

Ha azonban képesek túljutni ezen a szakaszon, akkor a legtöbbjük felismeri azt, hogy hosszú távon jó néhány előnye van a BARFSHOP.hu kínálatában is megtalálható jutalomfalatok kutyáknak készült változatában.

Nézzük is meg most ezeket részletesebben!

A szőrös jutalomfalatok lényegében úgy működnek, mint egy szivacs a zsíros edény elmosása közben. A szőrzetet ugyanis a kutya szervezete nem képes megemészteni, ezért ez változatlan formában áthalad az emésztőrendszeren, és segít eltávolítani az idővel felhalmozódó ételmaradékokat.

Ennek köszönhetően pedig az emésztés ismét felgyorsul, és sokkal több tápanyag szívódik fel. Arról nem is beszélve, hogy ezáltal az emésztőrendszerben fellelhető férgek is eltávolításra kerülnek.

Rendkívül táplálóak

A szárított szőrös szarvas-, nyúl- és marhafül, valamint a patás őzlábak nagy mennyiségben tartalmaznak rostot, kalciumot és telítetlen zsírsavakat, amelyek támogatják a kedvenced immunrendszerét és a megfelelő ütemben történő növekedését. A kollagén tartalmukat pedig még nem is említettük, ami rendkívül nagy jelentőséggel bír az egészséges bőr és az ízületek számára.

Figyelj az adagolásra!

Hiába szereted kényeztetni a kedvencedet, és megjutalmazni minden egyes okos lépése után, de heti két-három alkalom bőven elegendő ahhoz, hogy megtapasztalja ezeknek az egyedülálló és izgalmas csemegéknek a fentebb is említett előnyeit.

Abban az esetben ugyanis, ha túl sokat adsz neki belőlük, akkor könnyen előfordulhat, hogy a szervezetben felhalmozódott nagyobb szőr mennyiség miatt napokig lágyabb széklete lesz. De szélsőséges esetben kialakulhat akár bélelzáródás is. Azt azonban hozzá kell tennünk, hogy ez rendkívül ritka jelenség.

Nyugodt szívvel fogyaszthatják őket a kölykök és az idősebb kutyák egyaránt, mivel viszonylag könnyen megemészthetőek. Továbbá az ételallergiára és -érzékenységre hajlamos kutyusoknak is ideális csemegék lehetnek a szőrös szárított fülek, mivel alacsony a zsír- és kalóriatartalmuk.

Végső gondolatok

Hiába tűnik elsőre furának a gondolat, hogy a kutyusod egy szőrös testrésszel a szájában futkos az udvaron, ezek a rágókák szárítva vannak, ami cseppet sem lesz gusztustalan. Hidd el nekünk, könnyedén megbirkózol majd a látvánnyal!

 

Az lebegjen a szemed előtt, hogy sokat teszel ezzel annak érdekében, hogy természetközelivé tedd a kedvenced táplálkozását. Ezáltal ugyanis jobban hasonlít majd a vadon élő társaira – a farkasokra és a vadkutyákra -, akik jó okkal eszik meg a zsákmányukat majdnem teljesen szőrösen.

(Szponzorált tartalom)

pr

FOLYTASD EZZEL

Istenekkel és hősökkel léphetünk be egy különleges univerzumba júniusban Budapesten

Ezek a sneakerek már idő előtt sikeresek voltak

Rendeld meg a Roadster magazin 12. számát!

Itt a nyár, és vele együtt megérkezett a Roadster magazin legfrissebb, 12. száma. Mit találunk benne? Mutatunk pár remek helyet Sydneyben, egy helyi segítségével felfedezzük Torinót, kipróbáljuk milyen az egyik legújabb bringás trend, a gravelezés, és leteszteljük a Mazda CX 60-asát. Leülünk beszélgetni a Lissoni vezető építészével, bejárjuk az újjászületés előtt álló Gellértet, kifaggatunk egy portugál borászt, Daniel Niepoortot, és leültetünk egy asztalhoz öt izgalmas egyéniséget. Interjúzunk Alessanadro Gaultieri parfümkészítővel, akit a szakma legveszélyesebb orrának tartanak, ukulelézett nekünk Wolfgang Puck egyik közeli munkatársa, Tetsu Yahagi, és bejárjuk Ahn Tuan és társai legújabb, frissen megnyitott budapesti éttermeit. Kiderítjük, képes lehet-e a ChatGPT megírni a következő bestsellert, megnézünk közelről öt lélegzetelállító hotelt, és bemutatjuk a skandináv dizájn állócsillagait is. A magazin egyéb oldalain a tőlünk megszokott kompromisszummentes színvonalon számolunk be az utazás, a dizájn, a divat, a gasztronómia kifinomult világának történéseiről, és mindarról, amiért az életben rajongani lehet.

Megnézem, mert érdekel!
Instagram