Close
Mától csakis a teljesen immunizált polgárokat engedi be Málta

Mától csakis a teljesen immunizált polgárokat engedi be Málta

Málta július 14-től csak azokat a turistákat engedi be, akik teljesen immunizáltak a koronavírussal szemben.

Eddig a turisták beutazhattak, amennyiben teljesen beoltották őket, vagy negatív PCR-tesztet tudtak felmutatni. A kivételt a brit turisták jelentették, akik esetében a koronavírus jóval fertőzőbb delta variánsa miatt megkövetelték a teljes beoltottságot.

A negatív PCR-teszt mostantól nem elegendő

Chris Fearne egészségügyi miniszter szerint az esetszám megugrása olyan turistákhoz köthető, akik nem voltak immunizálva, de negatív teszteredmény birtokában felszállhattak a repülőgépre. A legtöbben közülük fiatalok, akik angol tannyelvű iskolákban diákok. Hozzátette, hogy ezeket az oktatási intézményeket szerdától bezárják. A miniszter ugyanakkor kifejtette, hogy

egyedül az Európai Unió és Nagy-Britannia által kiállított oltási igazolványokat fogadnak el.

Kivételt jelentenek majd a teljesen beoltott szülőkkel utazó, tizenkét évesnél fiatalabb gyerekek, ha vírustesztjük negatívnak bizonyul. A máltai felnőtt lakosság 79 százalékát immunizálták eddig, a kormányzat célkitűzése, hogy 85 százalékra emeljék ezt a szintet.

Ez is érdekelhet:

(Forrás: MTI)

utazás | szigorítás | immunizálás | málta | Nagy-Britannia

FOLYTASD EZZEL

Három luxus úti cél környezettudatos utazóknak

A világ legbarátságosabb városa ez az apró olasz település lett

Rendeld meg a Roadster magazin 10. számát!

Izgalmas, színes és gazdag. Ha három szóval kellene jellemeznünk legújabb, jubileumi kiadásunkat, akkor ezeket a szavakat választanánk. Miért mondjuk ezt? Mert megjártuk Kappadókiát, Valenciát és Kelet-Tirolt. Találkoztunk a háromszoros olimpiai bajnok Szilágyi Áronnal, a világ egyik legérdekesebb újságírójával, Malcolm Gladwell-lel, a provokatív, magyar származású fotóssal, Pol Kuruczzal, plusz összehoztunk az eddigi legvidámabb borítónkat, amivel Budapestet ünnepeljük. A magazin egyéb oldalain a tőlünk megszokott kompromisszummentes színvonalon számolunk be az utazás, a dizájn, a divat, a gasztronómia kifinomult világának történéseiről, és mindarról, amiért az életben rajongani lehet.

Megnézem, mert érdekel!
Instagram