Close
A világ 10 legjobb szigetét hangulatban nehéz felülmúlni

A világ 10 legjobb szigetét hangulatban nehéz felülmúlni

Biztosan nem lehetett könnyű objektív listát készíteni a világ legszebb szigeteiről, de a BIG7 utazási magazin megpróbálta. Figyelembe vette az olvasói véleményeket, a szerkesztőségi tagok tapasztalatait, és persze a korábbi listák eredményeit, hogy aztán sorrendbe tegye az ötven legszebbet. Az első tíz helyezettet mutatjuk most be, melyek közé egyébként négy európai is befért.

Bora Bora

A mindössze huszonkilenc négyzetkilométer alapterületű szigetet lagúna és korallzátony veszi körül.

Francia Polinézia gyöngyszeme ad otthont a világ legtisztább vizű tengerének, amelyben fantasztikus élmény lehet búvárkodni.

A parton pedig a világ luxusszállodáinak és magánvilláinak krémje vár.

Lummi

Az USA nyugati partjainál található sziget mintha fényévekre lenne a nyüzsgő Seattle vibrálásától.

Nyugodt, a nagyvároshoz képest kicsit álmoskás, festői hely, de tele van kreatív művészi energiával.

Az élet sokkal lassabb arrafelé, Lummin sétálni gyakorlatilag felér egy időutazással a múltba.

Barbados

A hely, amelyről titkon mindenki álmodozik legalább egy nyaralás erejéig.

A Karib-térség egyik legszebb pontját nemcsak a lenyűgöző strandok miatt ajánlott egyszer felkeresni, hanem két szörfözés vagy búvárkodás között érdemes a kulturális életében is elmerülni.

Pemba

Ne lepődjünk meg, ha júliustól januárig tömény szegfűszegillatban úszik a messzi sziget, merthogy Pemba egyenesen Zanzibár legzöldebb és legtermékenyebb szigete, a fűszerből pedig ott termesztik a legtöbbet.

Afrika keleti partjainál található ez a civilizációtól távol eső kis búvárparadicsom.

Aran

Három szigetből álló szigetcsoport Írország nyugati partjainál, a Galway-öbölben. Vidéki varázsa, lenyűgöző szépsége vonzó célponttá teszi.

Atlanti-óceánra néző morózus sziklák, vaskori erődítmények, klasszikus téglaházak és rengeteg zöld jellemzi.

Korcula

Hozzánk egészen közel, Horvátország legdélibb felén található a “Kis Dubrovnikként” emlegetett Korcula.

A városban középkori hangulatot idéző terek, templomok és paloták díszelegnek, míg a csodás strandok mögötti sűrű erdők látványa egészen szokatlan kontrasztot ad.

Sommarøy

Ha nyáron látogatunk el a szigetre, a korallzátonyok és a türkizben pompázó víz láttán azt hihetnénk, valahol a Karib-tengernél kötöttünk ki Norvégia helyett.

Sommarøy nevének jelentése – nyári sziget – utal a hely különlegességére: nyáron hatvankilenc napon keresztül nem nyugszik le a nap, azaz állandó világosság van, november és január között viszont sötétség telepszik le a halászfalura és környékére.

Espiritu Santu

Vanuatu legnagyobb szigete a nyolcvanháromból.

Abban a pillanatban bele lehet szeretni, ahogy feltűnik a repülőgép ablakából.

Csillogó, fehér homokos partok, lehetetlen kék színű víz, érintetlennek tűnő, esőerdőkkel teli mesebeli vidék, aranyos tengerparti kunyhók. Igazi álomsziget.

Palawan

A Fülöp-szigetekhez tartozó Palawan a titkos lagúnájáról ismert.

Csak át kell úszni a mészkősziklák által kivájt lyukakon, és máris egy kristálytiszta vízű, puha homokos öbölbe érünk, ahol trópusi dzsungel környezetben rácsodálkozunk a természet érintetlen szépségeire. Mint egy filmben.

Flatey

A győztes Flatey-sziget egészen aprócskának mondható, csupán két négyzetkilométernyi területet foglal el, továbbá a háromezer szigetet rejtő Breiðafjörður-öböl tengerének egyetlen lakott területe.

A megkapó környezete számos rendezőt megihletett már, jó néhány filmet forgattak az Izland nyugati felében rejtőző szépséges szigeten.

A modern innovációk hiányában a faluban kizárólag gyalog lehet közlekedni. Nincsenek autók és egyéb, máshol megszokottnak számító technikai eszközök.

Ez is érdekelhet:

(Fotók: Unsplash, Getty Images)

izland | sziget | bora bora | Skócia

FOLYTASD EZZEL

Összeomolhat a világ egyik csodája, mert a helyiek inkább elmennek máshová dolgozni

Elképesztően szép fotó készült hatezer méter magasból a Balaton téli arcáról: ilyennek még sohasem láttuk

Rendeld meg a Roadster magazin 10. számát!

Izgalmas, színes és gazdag. Ha három szóval kellene jellemeznünk legújabb, jubileumi kiadásunkat, akkor ezeket a szavakat választanánk. Miért mondjuk ezt? Mert megjártuk Kappadókiát, Valenciát és Kelet-Tirolt. Találkoztunk a háromszoros olimpiai bajnok Szilágyi Áronnal, a világ egyik legérdekesebb újságírójával, Malcolm Gladwell-lel, a provokatív, magyar származású fotóssal, Pol Kuruczzal, plusz összehoztunk az eddigi legvidámabb borítónkat, amivel Budapestet ünnepeljük. A magazin egyéb oldalain a tőlünk megszokott kompromisszummentes színvonalon számolunk be az utazás, a dizájn, a divat, a gasztronómia kifinomult világának történéseiről, és mindarról, amiért az életben rajongani lehet.

Megnézem, mert érdekel!
Instagram