Close
A világ legdrágább tengerparti üdülőhelye nem is a strandjáról híres

A világ legdrágább tengerparti üdülőhelye nem is a strandjáról híres

Ha meg kellene tippelnünk, hol találjuk a világ legdrágább tengerparti városát, talán Hawaii vagy a Fidzsi-szigetek jutna eszünkbe, a valóság azonban ezektől meglehetősen távol áll.

Legalábbis a TravelMag.com kutatása alapján, mely szerint a legdrágább partmenti úti cél egy köddel borított egykori bálnavadász-kikötő.

A lista összeállításához megvizsgálták a világ összes olyan úti célját, ahol legalább húsz szálloda illetve panzió és legalább egy strand található, majd megnézték, mennyi a legolcsóbb kétágyas szoba átlagára 2023 augusztusában.

Nantucket

A legmélyebben pedig azoknak kell a zsebükbe nyúlniuk, akik a Massachusetts államhoz tartozó Nantucket szigetén, ezen belül is az azonos nevű városban vakációznának, a Bostontól légvonalban 135 kilométerre található településen ugyanis egy éjszakáért átlagosan 694 dollárt (körülbelül 245 ezer forintot) kell fizetni.

A mindössze 130 négyzetkilométeres szigeten, melyet nemzeti jelentőségű történelmi körzetként őriznek az Egyesült Államokban, szélfútta strandok, hangulatos homokdűnék várják az embert, és a tengerparti nyaralók mellett ott állnak még az egykori bálnavadászkapitányok házai, az óvárosi kikötő pedig festői fogadókat, butikokat, halászléfőzdéket és előkelő éttermeket rejt.

Érdekessége ellenére Nantucket mégsem tartozik a közhelyszámba menő úti célok közé, ellentétben a második helyezettel, amelyet valószínűleg senkinek sem kell bemutatni. Félretenni ugyanakkor erre sem árt, mert az Amalfi-part gyöngyszeme, Positano éjszakánként átlagosan 481 dollárba (körülbelül 170 ezer forintba) kerül.

A harmadik helyezettért, mely nem sokkal maradt le az európai álomtól, szitén a tengerentúlra kell utaznunk: a New York-i Montaukban 478 dollárt (169 ezer forintot) kóstál egy ottalvás.

Montauk

Az első tíz helyezett listája:

1. Nantucket, Massachusetts (USA) 694 dollár (245 ezer forint)
2. Positano (Olaszország) 481 dollár (170 ezer forint)
3. Montauk, New York (USA) 478 dollár (169 ezer forint)
4. Saint-Tropez (Franciaország) 440 dollár (155 ezer forint)
5. Kennebunkport, Maine (USA) 406 dollár (144 ezer forint)
6. Provincetown, Massachusetts (USA) 404 dollár (143 ezer forint)
7. Capri (Olaszország) 399 dollár (141 ezer forint)
8. Bar Harbor, Maine (USA) 384 dollár (136 ezer forint)
9. Monaco 381 dollár (134 ezer forint)
10. Santa Monica, Kalifornia (USA) 360 dollár (127 ezer forint)

Ha valamivel gazdaságosabb utazást tervezünk, a világon ezekben a városokban lehet a legolcsóbban Airbnb-t bérelni, a világ legszebb tengerparti városait pedig erre találjuk.

(Forrás: Thrillist, Tripadvisor, képek: Unsplash)

legdrágább | positano | Nantucket | tengerpart | üdülőhely

FOLYTASD EZZEL

Ráleltünk Budapest és a BMW legszorosabb párhuzamára

Őszinte, szórakoztató és sorsfordító – Így lett a Körvonal az ország kedvenc játéka

Rendeld meg a Roadster magazin 13. számát!

Beköszöntött az ősz, és vele együtt megérkezett a Roadster magazin legfrissebb, 13. száma. Mit találunk benne? Bejárjuk Japán izgalmas és lenyűgöző helyeit, találkozunk a világ egyik legszínesebb és leghíresebb dizájnerével, Karim Rashiddal, Nápolyban megkóstoljuk Olaszország negyedik legjobb pizzáját, és benézünk az Attolini szabódinasztia műhelyébe is. A Napa-völgyben teszteljük, milyen az új, elektromos Rolls-Royce, és elbeszélgetünk a W luxushotelben megnyitott Nightingale by Beefbar alapítójával, Riccardo Giraudival is. Elmegyünk egészen Dél-Koreáig, hogy megnézzük közelről, milyen a világ egyik leghangulatosabb kávézója, a Mudzsige panzió, ezen kívül pedig találkozunk még párizsi keramikusművésszel, Japánban dolgozó magyar építésszel, vitorlázógép pilótával, egy római napszemüveg brand alapítójával, és a születésnapját ünneplő Babel Budapest megálmodójával is. A magazin egyéb oldalain a tőlünk megszokott kompromisszummentes színvonalon számolunk be az utazás, a dizájn, a divat, a gasztronómia kifinomult világának történéseiről, és mindarról, amiért az életben rajongani lehet.

Megnézem, mert érdekel!
Instagram