Close
Ezt a helyet választották a világ legjobb éttermévé

Ezt a helyet választották a világ legjobb éttermévé

Menton városa elragadó hely, igazi üdülőövezet, ahol a tehetős francia nyugdíjasok és luxusra vágyó turisták remekül megférnek. Hosszú tengerparti séták és fagyizások mellett azonban a top gasztronómia is erősen képviselteti magát arra, mi több, a 2019-es év legjobb éttermét is ott találjuk. A Mirazur Mauro Colagreco argentin séf felségterülete, három Michelin-csillaggal honorált, és 2020 decemberéig kár lenne astalfoglalásba kezdenünk… esélytelen!

A 2010-es évek legnagyobb szenzációja, a dán Noma többszörös első helye után spanyol (El Celler de Can Roca, Girona), olasz (Osteria Francescana, Modena) és amerikai (Eleven Madison Park, New York) éttermek is élen végeztek a The World’s 50 Best Restaurant választásán. A 2019-es befutó pedig a mentoni Mirazur lett.

Az éttermet egy harmincas évekből származó épületben találjuk, buja zöldövezetben, zavartalan panorámával a Földközi-tengerre. Konyhafőnöke és tulajdonosa is Mauro Colagreco argentin séftehetség, aki Párizsban, Makaóban és a világ számos pontján is üzemeltet egységeket.

A három Michelin-csillagos Mirazurban a top gasztronómia mediterrán vonala a főszereplő. Ezenbelül is a halételek, a kertek fiss zöldjei, az erdők gyümölcsei, gombái, rügyei. Jelszavuk, hogy minden “ultra friss”, ami valóban teljesül is, hiszen van, hogy tizenöt perccel a halászat után már a konyhán filézik a halhúst.

Menüsort kár keresni, tényleg minden nap a séf fantáziájára van bízva, hogy mit alkot a csapat. Egy főre kétszázhatvan euró/vacsora áron lehet lefoglalni a Mirador Universe néven futó fantáziamenüt, ám közel egy évre előre már minden asztal foglalt.

Ez is érdekelhet:

(Fotók: Getty Images, Unsplash, Mirazur Facebook)

francia riviéra | menton | Mauro Colagreco | világ legjobb étterme | mirazur

FOLYTASD EZZEL

A luxus új szintje a Balatonnál – Ilyen a LUA Resort télen

Fantasztikus őszi ízek és otthonos hangulat – Így varázsolt el minket a Macesz Bisztró

Rendeld meg a Roadster magazin 10. számát!
Izgalmas, színes és gazdag. Ha három szóval kellene jellemeznünk legújabb, jubileumi kiadásunkat, akkor ezeket a szavakat választanánk. Miért mondjuk ezt? Mert megjártuk Kappadókiát, Valenciát és Kelet-Tirolt. Találkoztunk a háromszoros olimpiai bajnok Szilágyi Áronnal, a világ egyik legérdekesebb újságírójával, Malcolm Gladwell-lel, a provokatív, magyar származású fotóssal, Pol Kuruczzal, plusz összehoztunk az eddigi legvidámabb borítónkat, amivel Budapestet ünnepeljük. A magazin egyéb oldalain a tőlünk megszokott kompromisszummentes színvonalon számolunk be az utazás, a dizájn, a divat, a gasztronómia kifinomult világának történéseiről, és mindarról, amiért az életben rajongani lehet. Megnézem, mert érdekel!
Instagram