Close
Ezt a helyet választották a világ legjobb éttermévé

Ezt a helyet választották a világ legjobb éttermévé

Menton városa elragadó hely, igazi üdülőövezet, ahol a tehetős francia nyugdíjasok és luxusra vágyó turisták remekül megférnek. Hosszú tengerparti séták és fagyizások mellett azonban a top gasztronómia is erősen képviselteti magát arra, mi több, a 2019-es év legjobb éttermét is ott találjuk. A Mirazur Mauro Colagreco argentin séf felségterülete, három Michelin-csillaggal honorált, és 2020 decemberéig kár lenne astalfoglalásba kezdenünk… esélytelen!

A 2010-es évek legnagyobb szenzációja, a dán Noma többszörös első helye után spanyol (El Celler de Can Roca, Girona), olasz (Osteria Francescana, Modena) és amerikai (Eleven Madison Park, New York) éttermek is élen végeztek a The World’s 50 Best Restaurant választásán. A 2019-es befutó pedig a mentoni Mirazur lett.

Az éttermet egy harmincas évekből származó épületben találjuk, buja zöldövezetben, zavartalan panorámával a Földközi-tengerre. Konyhafőnöke és tulajdonosa is Mauro Colagreco argentin séftehetség, aki Párizsban, Makaóban és a világ számos pontján is üzemeltet egységeket.

A három Michelin-csillagos Mirazurban a top gasztronómia mediterrán vonala a főszereplő. Ezenbelül is a halételek, a kertek fiss zöldjei, az erdők gyümölcsei, gombái, rügyei. Jelszavuk, hogy minden “ultra friss”, ami valóban teljesül is, hiszen van, hogy tizenöt perccel a halászat után már a konyhán filézik a halhúst.

Menüsort kár keresni, tényleg minden nap a séf fantáziájára van bízva, hogy mit alkot a csapat. Egy főre kétszázhatvan euró/vacsora áron lehet lefoglalni a Mirador Universe néven futó fantáziamenüt, ám közel egy évre előre már minden asztal foglalt.

Ez is érdekelhet:

(Fotók: Getty Images, Unsplash, Mirazur Facebook)

FOLYTASD EZZEL
A nyár helye lehet, de már most is magnetikusan vonzó az Umo
Hihetetlen összeget lehet keresni vezető séfként Angliában
Rendeld meg a Roadster magazin 6. számát!
Őszi-téli lapszámunkban ismét megnövelt terjedelemben, 224 oldalon a tőlünk megszokott kompromisszummentes színvonalon számolunk be az utazás, a dizájn, a divat, a gasztronómia kifinomult világának történéseiről, és mindarról, amiért az életben rajongani lehet. Felsorolni is nehéz, mennyi izgalmas történetet meséltünk el az új számban, de ha szeretnél többet tudni, akkor kattints ide az alábbi linkre! Megnézem, mert érdekel!
Close
HELLO, EZ ITT A
ROADSTER
Kövess minket a Facebookon!
Történetek, amiket nem fogsz elfelejteni!

Iratkozz fel a hírlevelünkre!

Iratkozz fel a Roadster hírlevelére, hogy mindig értesülj a legizgalmasabb hírekről, sztorikról és véleményekről az utazás, a dizájn és a gasztronómia világából!
Feliratkozom