Close
A világ legjobb éttermének a helyén egykor imádott angol költő árult bélyeget

A világ legjobb éttermének a helyén egykor imádott angol költő árult bélyeget

A Tripadvisor Travellers’ Choice díja az utazók szavazatai alapján értékeli a legjobb úti célokat, látnivalókat, szállásokat, és bármit, ami a turisták érdelődésére számot tarthat. Ezúttal azt tudtuk meg tőlük, hogy merre induljunk, ha nem mindennapi gasztroélményeket keresünk.

A tavaly összegyűlt vélemények alapján a világ legjobb éttermének címét a nagy-britanniai Lake Districtben található, Michelin-csillagos The Old Stamp House érdemelte ki, amely felkapott angol klasszikusokat tálal abban az épületben, ahol egykor William Wordsworth költő egykori irodája volt, ahol illetékbélyegeket árult. Ez az étterem végzett egyébként tavaly is az élen.

A második helyen a Rio de Janeiró-i Orót találjuk, ahol a brazil konyha legínycsiklandóbb ételeit kóstolhatjuk meg, a harmadik pedig az olaszországi Marche régióban, Senigalliában, az adriai tenger partján található Madonnina del Pescatore lett, mely, ahogyan a neve is utal rá, a halételeiről híres.

Oro Restaurante

A főlista mellett olyan kategóriákban is hirdettek győztest, mint a képeslapra illő helyek, ahol a mexikói Cabo San Lucasban található Sunset Monalisa győzött,

a rejtett gyöngyszem, mely a Green Point lett a perui Cuscóban, a legjobb randihelyszín, az Altto Ristorante & Lounge Bar a brazíliai Armacao dos Buziosban, és ahol a legfinomabban főzik a hétköznapi ételeket, az edinburgh-i Makars Gourmet Mash Bar.

Makars Gourmet Mash Bar

Íme, a legjobb éttermek tízes listája:

  1. The Old Stamp House étterem, Ambleside, Egyesült Királyság
  2. Oro Restaurante, Rio de Janeiro, Brazília
  3. Madonnina del Pescatore, Senigallia, Olaszország
  4. Martin Berasategui, Lasarte-Oria, Spanyolország
  5. El Xato, La Nucia, Spanyolország
  6. Ristorante Villa Crespi, Orta San Giulio, Olaszország
  7. Les Plaisirs Gourmands, Schiltigheim, Franciaország
  8. Sachi Heliopolis, Kairó, Egyiptom
  9. Auberge Du Vieux Puits, Fontjoncouse, Franciaország
  10. Paul Ainsworth at No. 6, Padstow, Egyesült Királyság

A teljes lista itt található.

Ha olaszos hangulatú helyet keresel, ezt Budapesten is megtalálhatod, ha pedig beneveznél egy váratlan, de kellemes fordulatokkal teli vacsorára, akkor erre indulj.

(Forrás: TimeOut, képek: Getty Images, Visit Lake District, Oro Restaurante/Facebook, Makars Mash Bar/Facebook)

a világ legjobb | tripadvisor | a világ legjobb étterme

FOLYTASD EZZEL

A luxus új szintje a Balatonnál – Ilyen a LUA Resort télen

Fantasztikus őszi ízek és otthonos hangulat – Így varázsolt el minket a Macesz Bisztró

Rendeld meg a Roadster magazin 10. számát!
Izgalmas, színes és gazdag. Ha három szóval kellene jellemeznünk legújabb, jubileumi kiadásunkat, akkor ezeket a szavakat választanánk. Miért mondjuk ezt? Mert megjártuk Kappadókiát, Valenciát és Kelet-Tirolt. Találkoztunk a háromszoros olimpiai bajnok Szilágyi Áronnal, a világ egyik legérdekesebb újságírójával, Malcolm Gladwell-lel, a provokatív, magyar származású fotóssal, Pol Kuruczzal, plusz összehoztunk az eddigi legvidámabb borítónkat, amivel Budapestet ünnepeljük. A magazin egyéb oldalain a tőlünk megszokott kompromisszummentes színvonalon számolunk be az utazás, a dizájn, a divat, a gasztronómia kifinomult világának történéseiről, és mindarról, amiért az életben rajongani lehet. Megnézem, mert érdekel!
Instagram