Close
A világ tíz leglenyűgözőbb lagúnájában megszűnik a tér és az idő

A világ tíz leglenyűgözőbb lagúnájában megszűnik a tér és az idő

A JW Marriott Venice Resort and Spa az Instagram-felhasználók körében végzett nemrégiben kutatást, mely alapján összeállította a világ legszebb lagúnáinak tízes listáját. A rangsor annyira meggyőzőre sikerült, hogy legszívesebben mindent félredobnánk, pakolnánk és már indulnánk is.

1. A Kék Lagúna, Izland

Az ikonikus Kék Lagúna több mint százezer Instagram-bejegyzéssel végzett az élen, nem véletlenül. Igazi ékszerdoboz, amely egész évben 37-39 fokos vízzel várja a látogatókat.

2. Jökulsárlón, Izland

A kiejthetetlen nevű Jökulsárlón gondoskodik arról, hogy a lagúnák rangsorában Izland mindent vigyen.

Egyedülálló természeti környezetével, csodálatos jéghegyeivel egyszerre nyújt kísérteties, mégis lélegzetelállító látványt.

3. Lord Howe-sziget, Ausztrália

Az Ausztrália és Új-Zéland között fekvő Lord Howe-sziget hivatalosan Ausztráliához tartozik. A sziget nyugati partján fekvő tó és annak élővilága vitathatatlanul gyönyörű.

Épphogy lecsúszott a dobogóról Velence, mely valójában száztizennyolc szigetből áll, amelyeket négyszáz híd köt össze, kialakítva a különleges lagúna híres csatornáit.

A listán ötödik helyen zárt a Chilében található San Alfonso del Mar, méghozzá huszonegyezer Instagram-bejegyzéssel, hatodik lett Teti’aroa, a Tahititől ötvenhárom kilométerre fekvő, érintetlen atoll. Ezt követte a Cook-szigeteken található Aitutaki-lagúna, amelynek aranyló homokja és akvamarin színű víze mindenkit elcsábít.

A tízes listára felkerült még Ko Olina Hawaiiban, a máltai Comino és  Új-Kaledónia lagúnái is. Ez utóbbiak az UNESCO Világörökség részéhez tartoznak, mivel a világ egyik legszélesebb korallzátony-rendszerét alkotják, és páratlan vízi élővilággal rendelkeznek.

A  győztes Kék Lagúnában nemrégen nyitott meg egy új, óceánparti geotermikus lagúna, amely lehetővé teszi a vendégek számára, hogy a tengerbe szinte teljesen beleolvadó vizekben pihenhessenek, relaxáljanak.

(Forrás: Euronews, fotók: Getty Images, Unsplash)

málta | olaszország | utazás | Kék Lagúna | izland

FOLYTASD EZZEL

A világ legszebb hegyeit egyszer az életben látni kell – Ezeket járd végig!

Ez a weboldal nagy segítség lehet, ha külföldre költöznél

Rendeld meg a Roadster magazin 9. számát!
Friss, 220 oldalas lapszámunkat ezúttal egy színes és izgalmas, 20 oldalas melléklettel egészítettük ki, amelyben a prémium spiritek szédítő univerzumába merülünk el. A magazin egyéb oldalain a tőlünk megszokott kompromisszummentes színvonalon számolunk be az utazás, a dizájn, a divat, a gasztronómia kifinomult világának történéseiről, és mindarról, amiért az életben rajongani lehet. Megnézem, mert érdekel!
Close
Iratkozz fel a hírlevelünkre!
Iratkozz fel a Roadster hírlevelére, hogy mindig értesülj a legizgalmasabb hírekről, sztorikról és véleményekről az utazás, a dizájn és a gasztronómia világából!
Feliratkozom