Close
Izland hihetetlen lagúnájában megszűnik a tér és az idő

Izland hihetetlen lagúnájában megszűnik a tér és az idő

A csodálatos szigeten nemrégen nyitott meg egy új, óceánparti geotermikus lagúna, amely lehetővé teszi a vendégek számára, hogy a tengerbe szinte teljesen beleolvadó vizekben pihenhessenek, relaxáljanak.

Izland történelmi fürdőkultúrája ihlette a Sky Lagoon kialakítását, amely a kópavoguri Kársnes kikötőben található.

A lagúna célja, hogy visszaállítsa a tradicionális, izlandi hagyományokon nyugvó fürdőkultúrát, amely rituálékon alapul.

A lagúna hét lépésből álló wellnessélményt kínál a The Ritual néven, amely egyesíti a meleg és a hideg vizet, a meleg gőzt, a száraz hőt és a friss levegő minden jótékony hatását.

A lagúna széle hetven méter hosszú, építészeti megoldásának köszönhetően pedig szabályosan beleolvad az óceáni tájba. Tetejét moha borítja, a barlangban pedig bár, kávézó és étterem is helyet kapott, ahol hagyományos izlandi ételeket kínálnak. A lagúnából páratlan kilátás nyílik az azt körülvevő természetre, így lehetőséget biztosít arra, hogy a vendégek elmélyülten figyeljék meg az Atlanti-óceán morajlását, a változatos színekben pompázó naplementéket, az északi fényt, vagy a csillagos égboltot.

Az izlandi főváros, Reykjavik közelében található Sky Lagoon naponta háromezer látogatót képes kiszolgálni, ám tizenkét év alatti gyermekek nem válthatnak belépőjegyet.

Időről időre visszatérünk Izlandra, de hát ez valahol érthető is: hiszen az, ami összeköt minket ezzel az északi vidékkel, nem csak holmi futó kapcsolat.

(Fotók: Sky Lagoon)

lagúna | izland | utazás | fürdő

FOLYTASD EZZEL

Karácsony Olaszországban – Tíz kihagyhatatlan programjavaslattal

Kiderült, mennyit spórol Budapest a karácsonyi fények hiányán

Rendeld meg a Roadster magazin 10. számát!
Izgalmas, színes és gazdag. Ha három szóval kellene jellemeznünk legújabb, jubileumi kiadásunkat, akkor ezeket a szavakat választanánk. Miért mondjuk ezt? Mert megjártuk Kappadókiát, Valenciát és Kelet-Tirolt. Találkoztunk a háromszoros olimpiai bajnok Szilágyi Áronnal, a világ egyik legérdekesebb újságírójával, Malcolm Gladwell-lel, a provokatív, magyar származású fotóssal, Pol Kuruczzal, plusz összehoztunk az eddigi legvidámabb borítónkat, amivel Budapestet ünnepeljük. A magazin egyéb oldalain a tőlünk megszokott kompromisszummentes színvonalon számolunk be az utazás, a dizájn, a divat, a gasztronómia kifinomult világának történéseiről, és mindarról, amiért az életben rajongani lehet. Megnézem, mert érdekel!
Instagram