Close
Izland hihetetlen lagúnájában megszűnik a tér és az idő

Izland hihetetlen lagúnájában megszűnik a tér és az idő

A csodálatos szigeten nemrégen nyitott meg egy új, óceánparti geotermikus lagúna, amely lehetővé teszi a vendégek számára, hogy a tengerbe szinte teljesen beleolvadó vizekben pihenhessenek, relaxáljanak.

Izland történelmi fürdőkultúrája ihlette a Sky Lagoon kialakítását, amely a kópavoguri Kársnes kikötőben található.

A lagúna célja, hogy visszaállítsa a tradicionális, izlandi hagyományokon nyugvó fürdőkultúrát, amely rituálékon alapul.

A lagúna hét lépésből álló wellnessélményt kínál a The Ritual néven, amely egyesíti a meleg és a hideg vizet, a meleg gőzt, a száraz hőt és a friss levegő minden jótékony hatását.

A lagúna széle hetven méter hosszú, építészeti megoldásának köszönhetően pedig szabályosan beleolvad az óceáni tájba. Tetejét moha borítja, a barlangban pedig bár, kávézó és étterem is helyet kapott, ahol hagyományos izlandi ételeket kínálnak. A lagúnából páratlan kilátás nyílik az azt körülvevő természetre, így lehetőséget biztosít arra, hogy a vendégek elmélyülten figyeljék meg az Atlanti-óceán morajlását, a változatos színekben pompázó naplementéket, az északi fényt, vagy a csillagos égboltot.

Az izlandi főváros, Reykjavik közelében található Sky Lagoon naponta háromezer látogatót képes kiszolgálni, ám tizenkét év alatti gyermekek nem válthatnak belépőjegyet.

Időről időre visszatérünk Izlandra, de hát ez valahol érthető is: hiszen az, ami összeköt minket ezzel az északi vidékkel, nem csak holmi futó kapcsolat.

(Fotók: Sky Lagoon)

FOLYTASD EZZEL
Korlátozások és nagy remények: Így indul az idei síszezon Európában
Borzalmas a járványhelyzet Kárpátalján, a legszigorúbb besorolás jön a régióban
Rendeld meg a Roadster magazin 6. számát!
Őszi-téli lapszámunkban ismét megnövelt terjedelemben, 224 oldalon a tőlünk megszokott kompromisszummentes színvonalon számolunk be az utazás, a dizájn, a divat, a gasztronómia kifinomult világának történéseiről, és mindarról, amiért az életben rajongani lehet. Felsorolni is nehéz, mennyi izgalmas történetet meséltünk el az új számban, de ha szeretnél többet tudni, akkor kattints ide az alábbi linkre! Megnézem, mert érdekel!
Close
HELLO, EZ ITT A
ROADSTER
Kövess minket a Facebookon!
Történetek, amiket nem fogsz elfelejteni!

Iratkozz fel a hírlevelünkre!

Iratkozz fel a Roadster hírlevelére, hogy mindig értesülj a legizgalmasabb hírekről, sztorikról és véleményekről az utazás, a dizájn és a gasztronómia világából!
Feliratkozom