Close
Füves háztetővel néz Izland egyik legszebb tavára ez a csodás otthon

Füves háztetővel néz Izland egyik legszebb tavára ez a csodás otthon

Egy gyönyörű ház, ami beleolvad a szintén gyönyörű környezetébe: elég szép párosítás!

A KRADS építészstúdió tervezte ezt a mesés házat, amely egy domboldalról tekint a Thingvallavatn tóra. Az építészek két dologra nagyon ügyeltek: az egyik, hogy az otthon ne bontsa meg a festői tájat, a másik pedig, hogy a lakók a lehető leginkább élvezhessék a páratlan kilátást. Mindkét feladat jelesen sikerült:

a fekete oldalfalú, felülről gyeppel borított villából óriási üvegablakokon tárul a lakók elé az izlandi panoráma.

A ház tulajdonosai nem akárkik: Új-Zéland két legnagyobb zenész sztárja, a dán énekes-dalszövegíró Tina Dickow, és az izlandi zenész-énekes-dalszerző Helgi Jónsson. A két karakteres művészhez pedig remekül passzol ez az otthon, ahol már maga a természet is, de a fantasztikus enteriőrmegoldások – a fürdőkádba például egy szempillantás alatt beleszerettünk– is

csak úgy árasztják magukból a feltöltődéshez és alkotáshoz szükséges megnyugtató, de egyben kreatív energiát.

Még több gyönyörű otthont nézegetnél? Mutatjuk a legutóbbi dizájnkedvenceinket: ezt a panellakásból átalakított kijevi csodát, ezt a modernista betonházat, amelyben van egy hihetetlen furnérlépcső, és ezt a fantasztikusan kreatív londoni otthont.

(Fotók: Marino Thorlacius)

füves háztető | gyep | háztető | dizájn |

FOLYTASD EZZEL

A világ egyik legrangosabb építészeti fődíját nyerte el a Magyar Zene Háza

Megtaláltuk az üzletet, ahol életed kanapéját tervezheted meg megengedhető áron

Rendeld meg a Roadster magazin 10. számát!
Izgalmas, színes és gazdag. Ha három szóval kellene jellemeznünk legújabb, jubileumi kiadásunkat, akkor ezeket a szavakat választanánk. Miért mondjuk ezt? Mert megjártuk Kappadókiát, Valenciát és Kelet-Tirolt. Találkoztunk a háromszoros olimpiai bajnok Szilágyi Áronnal, a világ egyik legérdekesebb újságírójával, Malcolm Gladwell-lel, a provokatív, magyar származású fotóssal, Pol Kuruczzal, plusz összehoztunk az eddigi legvidámabb borítónkat, amivel Budapestet ünnepeljük. A magazin egyéb oldalain a tőlünk megszokott kompromisszummentes színvonalon számolunk be az utazás, a dizájn, a divat, a gasztronómia kifinomult világának történéseiről, és mindarról, amiért az életben rajongani lehet. Megnézem, mert érdekel!
Instagram