Close
Füves háztetővel néz Izland egyik legszebb tavára ez a csodás otthon

Füves háztetővel néz Izland egyik legszebb tavára ez a csodás otthon

Egy gyönyörű ház, ami beleolvad a szintén gyönyörű környezetébe: elég szép párosítás!

A KRADS építészstúdió tervezte ezt a mesés házat, amely egy domboldalról tekint a Thingvallavatn tóra. Az építészek két dologra nagyon ügyeltek: az egyik, hogy az otthon ne bontsa meg a festői tájat, a másik pedig, hogy a lakók a lehető leginkább élvezhessék a páratlan kilátást. Mindkét feladat jelesen sikerült:

a fekete oldalfalú, felülről gyeppel borított villából óriási üvegablakokon tárul a lakók elé az izlandi panoráma.

A ház tulajdonosai nem akárkik: Új-Zéland két legnagyobb zenész sztárja, a dán énekes-dalszövegíró Tina Dickow, és az izlandi zenész-énekes-dalszerző Helgi Jónsson. A két karakteres művészhez pedig remekül passzol ez az otthon, ahol már maga a természet is, de a fantasztikus enteriőrmegoldások – a fürdőkádba például egy szempillantás alatt beleszerettünk– is

csak úgy árasztják magukból a feltöltődéshez és alkotáshoz szükséges megnyugtató, de egyben kreatív energiát.

Még több gyönyörű otthont nézegetnél? Mutatjuk a legutóbbi dizájnkedvenceinket: ezt a panellakásból átalakított kijevi csodát, ezt a modernista betonházat, amelyben van egy hihetetlen furnérlépcső, és ezt a fantasztikusan kreatív londoni otthont.

(Fotók: Marino Thorlacius)

FOLYTASD EZZEL
Ilyen egy erdőtűz-biztos múzeum, ha Ausztráliában épül fel
Egyedi és jövőbemutató anyagkönyvtár nyílt a Momén
Rendeld meg a Roadster magazin 6. számát!
Őszi-téli lapszámunkban ismét megnövelt terjedelemben, 224 oldalon a tőlünk megszokott kompromisszummentes színvonalon számolunk be az utazás, a dizájn, a divat, a gasztronómia kifinomult világának történéseiről, és mindarról, amiért az életben rajongani lehet. Felsorolni is nehéz, mennyi izgalmas történetet meséltünk el az új számban, de ha szeretnél többet tudni, akkor kattints ide az alábbi linkre! Megnézem, mert érdekel!
Close
HELLO, EZ ITT A
ROADSTER
Kövess minket a Facebookon!
Történetek, amiket nem fogsz elfelejteni!

Iratkozz fel a hírlevelünkre!

Iratkozz fel a Roadster hírlevelére, hogy mindig értesülj a legizgalmasabb hírekről, sztorikról és véleményekről az utazás, a dizájn és a gasztronómia világából!
Feliratkozom