Close
Hihetetlen, hogy furnérból ilyen gyönyörű lépcsőt lehet csinálni

Hihetetlen, hogy furnérból ilyen gyönyörű lépcsőt lehet csinálni

Hatszázharminc darab CNC-vel kivágott rétegeltfa még sohasem mutatott ilyen jól.

Költséghatékony, ellenben cseppet sem szép megoldásként él a legtöbbünk fejében a furnér – azaz élt, mivel egy dán férfi most egy fantasztikusan szép lépcsővel megcáfolta az utóbbit.

Tommy Rand építész és fejlesztő saját magának és családjának épített házat Aarhus szélén, Dániában; a kétemeletes házba pedig egy elképesztően impozáns lépcsőt álmodott, kizárólag rétegeltfa felhasználásával.

Egészen pontosan hatszázharminc darabbal, amit saját kezűleg szerelt össze.

Nagyon erősek a kontrasztok a házban: az arany- és faszínek melegsége feszül a látszóbeton nyers ridegségének. Az építész egy új és modern házat akart létrehozni, ami semmilyen más házra nem hasonlít. A tervezéshez azonban nagyon sokkoló út vezetett: Rand ugyanis 2018-ban motorbalesetet szenvedett, ami után évekig kerekesszékbe kényszerült.

Akkoriban naponta csak egy órára tudott ülő helyzetben lenni, ezt az időt pedig gondos tervezésre fordította.

A motorbaleset és ez az élet-halál pillanat határozta el végleg benne, hogy megtervezi és meg is építi álmai otthonát.

Az építész nem csupán a házat tervezte meg, hanem az összes bútort is, melyeket tölgyfából épített meg. A földszinten található a nappali, étkező, két hálószoba, egy dolgozószoba és egy fürdő;

innen a varázslatos furnérlépcső vezet fel az emeletre, ahol egy hálószoba és a tetőterasz várja a lakókat.

Nem tudsz betelni a szebbnél szebb otthonokkal? Akkor nézd meg ezt az indiai házat, amelynek egy galaktikus imatojás van a kertjében, ezt a vibrálóan sárga teraszos barcelonai házat, ezt a fantasztikusan szép arizonai házat, és ezt a nagyon nem mindennapi római lakást!

(Fotók: Mia Mortensen)

aarhus | motorbaleset | fa | lépcső | furnér

FOLYTASD EZZEL

Turisztikai dizájnversenyeken tarolt az ország két varázslatos szállodája

Így csaphatsz le a Budapest születésnapjára készült egyedi plakátra!

Rendeld meg a Roadster magazin 10. számát!
Izgalmas, színes és gazdag. Ha három szóval kellene jellemeznünk legújabb, jubileumi kiadásunkat, akkor ezeket a szavakat választanánk. Miért mondjuk ezt? Mert megjártuk Kappadókiát, Valenciát és Kelet-Tirolt. Találkoztunk a háromszoros olimpiai bajnok Szilágyi Áronnal, a világ egyik legérdekesebb újságírójával, Malcolm Gladwell-lel, a provokatív, magyar származású fotóssal, Pol Kuruczzal, plusz összehoztunk az eddigi legvidámabb borítónkat, amivel Budapestet ünnepeljük. A magazin egyéb oldalain a tőlünk megszokott kompromisszummentes színvonalon számolunk be az utazás, a dizájn, a divat, a gasztronómia kifinomult világának történéseiről, és mindarról, amiért az életben rajongani lehet. Megnézem, mert érdekel!
Instagram