Close
Hihetetlen, hogy furnérból ilyen gyönyörű lépcsőt lehet csinálni

Hihetetlen, hogy furnérból ilyen gyönyörű lépcsőt lehet csinálni

Hatszázharminc darab CNC-vel kivágott rétegeltfa még sohasem mutatott ilyen jól.

Költséghatékony, ellenben cseppet sem szép megoldásként él a legtöbbünk fejében a furnér – azaz élt, mivel egy dán férfi most egy fantasztikusan szép lépcsővel megcáfolta az utóbbit.

Tommy Rand építész és fejlesztő saját magának és családjának épített házat Aarhus szélén, Dániában; a kétemeletes házba pedig egy elképesztően impozáns lépcsőt álmodott, kizárólag rétegeltfa felhasználásával.

Egészen pontosan hatszázharminc darabbal, amit saját kezűleg szerelt össze.

Nagyon erősek a kontrasztok a házban: az arany- és faszínek melegsége feszül a látszóbeton nyers ridegségének. Az építész egy új és modern házat akart létrehozni, ami semmilyen más házra nem hasonlít. A tervezéshez azonban nagyon sokkoló út vezetett: Rand ugyanis 2018-ban motorbalesetet szenvedett, ami után évekig kerekesszékbe kényszerült.

Akkoriban naponta csak egy órára tudott ülő helyzetben lenni, ezt az időt pedig gondos tervezésre fordította.

A motorbaleset és ez az élet-halál pillanat határozta el végleg benne, hogy megtervezi és meg is építi álmai otthonát.

Az építész nem csupán a házat tervezte meg, hanem az összes bútort is, melyeket tölgyfából épített meg. A földszinten található a nappali, étkező, két hálószoba, egy dolgozószoba és egy fürdő;

innen a varázslatos furnérlépcső vezet fel az emeletre, ahol egy hálószoba és a tetőterasz várja a lakókat.

Nem tudsz betelni a szebbnél szebb otthonokkal? Akkor nézd meg ezt az indiai házat, amelynek egy galaktikus imatojás van a kertjében, ezt a vibrálóan sárga teraszos barcelonai házat, ezt a fantasztikusan szép arizonai házat, és ezt a nagyon nem mindennapi római lakást!

(Fotók: Mia Mortensen)

FOLYTASD EZZEL
Öt nem mindennapi ajándékötlet a Roadstertől, amivel garantáltan nem lőhetsz mellé
Elképesztően látványos lesz a Liget Projekt keretében megvalósuló etnográfiai múzeum épülete
Rendeld meg a Roadster magazin 6. számát!
Őszi-téli lapszámunkban ismét megnövelt terjedelemben, 224 oldalon a tőlünk megszokott kompromisszummentes színvonalon számolunk be az utazás, a dizájn, a divat, a gasztronómia kifinomult világának történéseiről, és mindarról, amiért az életben rajongani lehet. Felsorolni is nehéz, mennyi izgalmas történetet meséltünk el az új számban, de ha szeretnél többet tudni, akkor kattints ide az alábbi linkre! Megnézem, mert érdekel!
Close
HELLO, EZ ITT A
ROADSTER
Kövess minket a Facebookon!
Történetek, amiket nem fogsz elfelejteni!

Iratkozz fel a hírlevelünkre!

Iratkozz fel a Roadster hírlevelére, hogy mindig értesülj a legizgalmasabb hírekről, sztorikról és véleményekről az utazás, a dizájn és a gasztronómia világából!
Feliratkozom