Close
Vibrálóan sárga teraszaival tűnik ki a tömegből ez az apró barcelonai ház

Vibrálóan sárga teraszaival tűnik ki a tömegből ez az apró barcelonai ház

Kortárs kontrasztokkal vagány végeredmény.

Az Anna and Eugeni Bach építészstúdió gondolta újra ezt a lakóépületet Barcelonában egy kis játékos, modern csavarral. A Seven Lives névre keresztelt épület a város történelmi negyedében, Hortában található, háromemeletes, emeletenként egy negyven négyzetméteres kislakás van benne. No meg gyönyürű sárga teraszok!

Az élénksárga teraszok, redőnyök és nyílászárók csodásan illenek a zöldes-bézsszürke falhoz, amivel úgy üt ki a többi ház közül, hogy mégsem lesz tájidegen.

Az óvárosi negyedben szabályozzák a felhasználható színeket és anyagokat; egy katalógus gyűjti mindezeket, ahol ez a sárga színárnyalat is felbukkant, az építészek pedig azonnal beleszerettek. Meg is értjük!

Külön csavar még a tetőterasz, ahol egy funkció nélküli elveszett teraszt alakítottak ki, hogy az épület magasságát a többi házhoz képest esztétikailag ellensúlyozzák, valamint az utcaképpel jobban összehangolják.

A sárga szín pedig a belső tereket is vidámmá, napfényessé teszi – de homlokzatilag is példaértékű, hogy egy ilyen egyszerű húzással mennyire különlegessé tud válni egy lakóépület.

Ha még nézegetnél gyönyörű otthonokat, akkor legutóbbi kedvenceink között van ez a japandit tökélyre vivő svéd ház, ez a döngölt földfallal készült brazil otthon, ez a hófehér, elképesztően szép arizonai villa, ez az idilli környezetben épült, mesés devoni otthon, és ez a hajlított tetős, medencés különlegesség is.

(Fotók: Eugeni Bach)

szürke | horta | vagány | barcelona | építészet

FOLYTASD EZZEL

A luxus új szintje a Balatonnál – Ilyen a LUA Resort télen

Fantasztikus őszi ízek és otthonos hangulat – Így varázsolt el minket a Macesz Bisztró

Rendeld meg a Roadster magazin 10. számát!
Izgalmas, színes és gazdag. Ha három szóval kellene jellemeznünk legújabb, jubileumi kiadásunkat, akkor ezeket a szavakat választanánk. Miért mondjuk ezt? Mert megjártuk Kappadókiát, Valenciát és Kelet-Tirolt. Találkoztunk a háromszoros olimpiai bajnok Szilágyi Áronnal, a világ egyik legérdekesebb újságírójával, Malcolm Gladwell-lel, a provokatív, magyar származású fotóssal, Pol Kuruczzal, plusz összehoztunk az eddigi legvidámabb borítónkat, amivel Budapestet ünnepeljük. A magazin egyéb oldalain a tőlünk megszokott kompromisszummentes színvonalon számolunk be az utazás, a dizájn, a divat, a gasztronómia kifinomult világának történéseiről, és mindarról, amiért az életben rajongani lehet. Megnézem, mert érdekel!
Instagram