Close
Vibrálóan sárga teraszaival tűnik ki a tömegből ez az apró barcelonai ház

Vibrálóan sárga teraszaival tűnik ki a tömegből ez az apró barcelonai ház

Kortárs kontrasztokkal vagány végeredmény.

Az Anna and Eugeni Bach építészstúdió gondolta újra ezt a lakóépületet Barcelonában egy kis játékos, modern csavarral. A Seven Lives névre keresztelt épület a város történelmi negyedében, Hortában található, háromemeletes, emeletenként egy negyven négyzetméteres kislakás van benne. No meg gyönyürű sárga teraszok!

Az élénksárga teraszok, redőnyök és nyílászárók csodásan illenek a zöldes-bézsszürke falhoz, amivel úgy üt ki a többi ház közül, hogy mégsem lesz tájidegen.

Az óvárosi negyedben szabályozzák a felhasználható színeket és anyagokat; egy katalógus gyűjti mindezeket, ahol ez a sárga színárnyalat is felbukkant, az építészek pedig azonnal beleszerettek. Meg is értjük!

Külön csavar még a tetőterasz, ahol egy funkció nélküli elveszett teraszt alakítottak ki, hogy az épület magasságát a többi házhoz képest esztétikailag ellensúlyozzák, valamint az utcaképpel jobban összehangolják.

A sárga szín pedig a belső tereket is vidámmá, napfényessé teszi – de homlokzatilag is példaértékű, hogy egy ilyen egyszerű húzással mennyire különlegessé tud válni egy lakóépület.

Ha még nézegetnél gyönyörű otthonokat, akkor legutóbbi kedvenceink között van ez a japandit tökélyre vivő svéd ház, ez a döngölt földfallal készült brazil otthon, ez a hófehér, elképesztően szép arizonai villa, ez az idilli környezetben épült, mesés devoni otthon, és ez a hajlított tetős, medencés különlegesség is.

(Fotók: Eugeni Bach)

FOLYTASD EZZEL
Hajó alakú hálószobája van ennek a gyönyörű kanadai háznak
Ez a rendőrőrsből lett luxusszálloda nyerte el a rangos építészeti díjat
Rendeld meg a Roadster magazin 6. számát!
Őszi-téli lapszámunkban ismét megnövelt terjedelemben, 224 oldalon a tőlünk megszokott kompromisszummentes színvonalon számolunk be az utazás, a dizájn, a divat, a gasztronómia kifinomult világának történéseiről, és mindarról, amiért az életben rajongani lehet. Felsorolni is nehéz, mennyi izgalmas történetet meséltünk el az új számban, de ha szeretnél többet tudni, akkor kattints ide az alábbi linkre! Megnézem, mert érdekel!
Close
Káprázatosan szép magyar projekt mutatja meg, milyenek a jövő élhető otthonai!
HELLO, EZ ITT A
ROADSTER
Kövess minket a Facebookon!
Történetek, amiket nem fogsz elfelejteni!

Iratkozz fel a hírlevelünkre!

Iratkozz fel a Roadster hírlevelére, hogy mindig értesülj a legizgalmasabb hírekről, sztorikról és véleményekről az utazás, a dizájn és a gasztronómia világából!
Feliratkozom