Close
Gyönyörűen jelenik meg a japandi ebben a svéd nyaralóban

Gyönyörűen jelenik meg a japandi ebben a svéd nyaralóban

Az elmúlt évek legszebb stílusára jön most egy nagyon szerethető példa.

A Norm Architects tervezte ezt az Archipelago House névre keresztelt víkendházat Svédországban, Göteborgtól északra. A házat teljesen a japandi szellemében alakították ki és rendezték be, azaz a japán és a skandináv esztétikai elemek egységéből.

A könnyűszerkezetes fenyőházban egy négygyerekes család nyaral csodás, nyers szépségű természeti környezetben. Hogy a ház ne legyen idegen a környezetében,

az építészek a sziklákhoz igazították a faburkolatot, valamint a ház alakjával és nyeregtetejével a közeli, tengerparti csónakházakat idézik meg.

A beltérben tökéletes a japandi által képviselt harmónia: letisztult vonalak, lágy fehérek, szürkék és földszínek, sötét és világos finom játéka, japán rizslámpa és svéd fakabin egyesülése;

természetes alapanyagok és egyszerűen nagyszerű megoldások, akármerre is nézünk.

Imádnánk itt elnyaralni. Akár már holnap kezdenénk is!

Ha még nézegetnél gyönyörű otthonokat, akkor legutóbbi kedvenceink között van ez a döngölt földfallal készült brazil ház, ez a svéd nyaraló, amely olyan szép, hogy nem is szabad dicsérni, ez az idilli környezetben épült, meseszép devoni otthon, és ez a hajlított tetős, medencés különlegesség is.

(Fotók: Jonas Bjerre-Poulsen, Norm Architects)

esztétika | japandi | stílus | nyaraló | skandináv

FOLYTASD EZZEL

Turisztikai dizájnversenyeken tarolt az ország két varázslatos szállodája

Így csaphatsz le a Budapest születésnapjára készült egyedi plakátra!

Rendeld meg a Roadster magazin 10. számát!
Izgalmas, színes és gazdag. Ha három szóval kellene jellemeznünk legújabb, jubileumi kiadásunkat, akkor ezeket a szavakat választanánk. Miért mondjuk ezt? Mert megjártuk Kappadókiát, Valenciát és Kelet-Tirolt. Találkoztunk a háromszoros olimpiai bajnok Szilágyi Áronnal, a világ egyik legérdekesebb újságírójával, Malcolm Gladwell-lel, a provokatív, magyar származású fotóssal, Pol Kuruczzal, plusz összehoztunk az eddigi legvidámabb borítónkat, amivel Budapestet ünnepeljük. A magazin egyéb oldalain a tőlünk megszokott kompromisszummentes színvonalon számolunk be az utazás, a dizájn, a divat, a gasztronómia kifinomult világának történéseiről, és mindarról, amiért az életben rajongani lehet. Megnézem, mert érdekel!
Instagram