Close
Olyan egyszerűen gyönyörű ez a svéd nyaraló, hogy nem is szabad dicsérni

Olyan egyszerűen gyönyörű ez a svéd nyaraló, hogy nem is szabad dicsérni

Felesleges felmagasztalni, mert épp az a csodálatos benne, hogy nem nagyratörő. És mégis ennyire szép.

Svédország déli részén, Ystad festői táján épült ez a kifejezetten a koronavírus-lezárások előli menekülés céljából ez a nyaraló a TypeO stúdió jóvoltából. A víkendház egy 1842-ben épült farmépületet konvertál nyaralóvá, melyet az elmúlt években előtte az építésziroda munkatársai használtak otthonként és irodaként.

A fákkal és füves-virágos rétekkel körülölelt nyaraló jelenleg is várja vendégeit, akik szeretnének a pandémia által uralt, fullasztó városi légkörből kiszabadulni kicsit a természetbe.

Az ötven négyzetméteres nyaralóban egyszerre összesen két embert szállásolnak el: egy hálószoba, egy konyha, egy terasz és egy nappali várja a páros vendégeket.

A házikóban pedig, ha beleszeretsz valamibe, akkor szerencséd van, a nyaralót ugyanis olyan tárgyakkal szerelték fel, melyeket a TypeO online boltjában meg is vásárolhatsz.

Az építészek szerint a TypeO Loft névre keresztelt nyaraló

a luxus új normáját kínálja: a csend, a meghittség, az elvonulás és töltekezés luxusát.

Mi, ha Svédországban élnénk, már most foglalnánk is a hétvégénket.

Ha még nézegetnél gyönyörű otthonokat, akkor legutóbbi kedvenceink között van ez az idilli környezetben épült, meseszép devoni otthon, ez a békés ház, amelyet nyugdíjas szüleinek tervezett az építész, ez a meghitt és stílusos wyomingi otthon, ahová már ma beköltöznénk, ez a varázslatos vermonti ház, amely instant tavaszt varázsol a lelkedbe, és ez a hajlított tetős, medencés különlegesség is.

(Fotók: Mike Karlsson Lundgren) 

svéd | typeo | házikó | dizájn | svédország skandináv

FOLYTASD EZZEL

Turisztikai dizájnversenyeken tarolt az ország két varázslatos szállodája

Így csaphatsz le a Budapest születésnapjára készült egyedi plakátra!

Rendeld meg a Roadster magazin 10. számát!
Izgalmas, színes és gazdag. Ha három szóval kellene jellemeznünk legújabb, jubileumi kiadásunkat, akkor ezeket a szavakat választanánk. Miért mondjuk ezt? Mert megjártuk Kappadókiát, Valenciát és Kelet-Tirolt. Találkoztunk a háromszoros olimpiai bajnok Szilágyi Áronnal, a világ egyik legérdekesebb újságírójával, Malcolm Gladwell-lel, a provokatív, magyar származású fotóssal, Pol Kuruczzal, plusz összehoztunk az eddigi legvidámabb borítónkat, amivel Budapestet ünnepeljük. A magazin egyéb oldalain a tőlünk megszokott kompromisszummentes színvonalon számolunk be az utazás, a dizájn, a divat, a gasztronómia kifinomult világának történéseiről, és mindarról, amiért az életben rajongani lehet. Megnézem, mert érdekel!
Instagram