Close
Már csak a tetejéért beleszerettünk ebbe a kanadai házba

Már csak a tetejéért beleszerettünk ebbe a kanadai házba

Egy medence fölött hullámzik a gyönyörűen meghajlított fákkal készült tető. De a ház többi részét is csak rajongással csodáljuk.

A Fold House névre keresztelt otthon Hamiltonban, Ontarióban épült a torontói Partisans építésziroda jóvoltából, akik egy leégett nyaraló helyére építették ezt a fantasztikusan áramvonalas, különleges villát.

A hullámzó tölgyfatető egy medencés pavilon fölött áll, a hullám közepén egy lépcsővel, amely a ház tetejére vezet. A lépcsőtől jobbra található a ház bejárata.

Az épület eleje egy 24 méter hosszú, tolóajtós üvegfolyosó, ahonnan a medencéből egyenesen a kertbe léphetünk.

A házba belépve először a stílusos konyhában találjuk magunkat, ahol a gépekkel együtt beépített szekrénysor egyszersmind támaszfalként funkcionál. A házban három hálószoba és egy nappali is a lakóké, valamint egy izgalmas, jádezöld fürdőszoba is.

Ha itt élnénk, minden reggelt ebben a medencében kezdenénk, egész biztos.

Ha pedig még nézegetnél gyönyörű, otthonokat, akkor legutóbbi kedvenceink között van ez a meghitt és stílusos wyomingi otthon, ahová már ma beköltöznénk, ez a varázslatos vermonti ház, amely instant tavaszt varázsol a lelkedbe, ez a kacéran szép londoni házfelújítás, amelyből ellestünk pár dizájnötletet, de imádtuk ezt a Nomad névre keresztelt, ultrapuritán belga bútorkollekciót is.

(Fotók: Partisans)

kanada | hullámzó tető | ontario | tölgy | tölgyfatető

FOLYTASD EZZEL

A luxus új szintje a Balatonnál – Ilyen a LUA Resort télen

Fantasztikus őszi ízek és otthonos hangulat – Így varázsolt el minket a Macesz Bisztró

Rendeld meg a Roadster magazin 10. számát!
Izgalmas, színes és gazdag. Ha három szóval kellene jellemeznünk legújabb, jubileumi kiadásunkat, akkor ezeket a szavakat választanánk. Miért mondjuk ezt? Mert megjártuk Kappadókiát, Valenciát és Kelet-Tirolt. Találkoztunk a háromszoros olimpiai bajnok Szilágyi Áronnal, a világ egyik legérdekesebb újságírójával, Malcolm Gladwell-lel, a provokatív, magyar származású fotóssal, Pol Kuruczzal, plusz összehoztunk az eddigi legvidámabb borítónkat, amivel Budapestet ünnepeljük. A magazin egyéb oldalain a tőlünk megszokott kompromisszummentes színvonalon számolunk be az utazás, a dizájn, a divat, a gasztronómia kifinomult világának történéseiről, és mindarról, amiért az életben rajongani lehet. Megnézem, mert érdekel!
Instagram