Close
Szégyenlősen sarokba bújik a minimalizmus ettől a puritán bútorkollekciótól

Szégyenlősen sarokba bújik a minimalizmus ettől a puritán bútorkollekciótól

Ennyire már nem is lehet letisztultnak lenni. És mégis.

A belga belsőépítész, Nathalie Deboel debütált Nomad névre kereszelt bútorkollekciójával, melyben az asztaltól az ágyig minden bútort a végletekig lecsupaszított az alapjaikig. A tervezőnő egyetlen bútornál sem használt csavarokat vagy szögeket: mindegyik tárgynál faelemek tartják egyben az oszlopokkal és hengerekkel kialakított bútorokat.

A könyvespolcnál befigyel egy-egy rézrészlet, amit Deboel világában már-már túlzó giccsnek érzünk, annyira lemeztelenítettek a bútorok.

“Csendes, kiegyensúlyozott terekben gondolkozom. A lezárások alatt sokat sétáltam a természetben, a nyugodt táj formáiból, egyszerűségéből inspirálódtam. Mind a dizájn, mind pedig az anyag tekintetében olyan tárgyakat akartam alkotni, amelyek egyszerűek, megnyugtatóak, könnyen lehet költözni velük és letisztultságuk miatt nagyon sok a variációs lehetőség bennük.”

A bútorokhoz gesztenyét vagy tölgyfát használt a tervező, a könyvespolchoz rögzített réztalpak pedig a méretállításban segítenek. Deboel szeretné továbbvinni a kollekciót, jelenleg terméskövekkel foglalkozik legújabb, készülő sorozatában.

Imádjuk a darabok légies, egyszerű, már-már a régi telepes bútorok hangulatát idéző érzést a kollekcióban, egy-egy darabot könnyedén invitálnánk a saját otthonunkba is.

(Fotók: Thomas De Bruyne)

showroom | asztal | bútor | polc | enteriőr

FOLYTASD EZZEL

A luxus új szintje a Balatonnál – Ilyen a LUA Resort télen

Fantasztikus őszi ízek és otthonos hangulat – Így varázsolt el minket a Macesz Bisztró

Rendeld meg a Roadster magazin 10. számát!
Izgalmas, színes és gazdag. Ha három szóval kellene jellemeznünk legújabb, jubileumi kiadásunkat, akkor ezeket a szavakat választanánk. Miért mondjuk ezt? Mert megjártuk Kappadókiát, Valenciát és Kelet-Tirolt. Találkoztunk a háromszoros olimpiai bajnok Szilágyi Áronnal, a világ egyik legérdekesebb újságírójával, Malcolm Gladwell-lel, a provokatív, magyar származású fotóssal, Pol Kuruczzal, plusz összehoztunk az eddigi legvidámabb borítónkat, amivel Budapestet ünnepeljük. A magazin egyéb oldalain a tőlünk megszokott kompromisszummentes színvonalon számolunk be az utazás, a dizájn, a divat, a gasztronómia kifinomult világának történéseiről, és mindarról, amiért az életben rajongani lehet. Megnézem, mert érdekel!
Instagram