Close
Szégyenlősen sarokba bújik a minimalizmus ettől a puritán bútorkollekciótól

Szégyenlősen sarokba bújik a minimalizmus ettől a puritán bútorkollekciótól

Ennyire már nem is lehet letisztultnak lenni. És mégis.

A belga belsőépítész, Nathalie Deboel debütált Nomad névre kereszelt bútorkollekciójával, melyben az asztaltól az ágyig minden bútort a végletekig lecsupaszított az alapjaikig. A tervezőnő egyetlen bútornál sem használt csavarokat vagy szögeket: mindegyik tárgynál faelemek tartják egyben az oszlopokkal és hengerekkel kialakított bútorokat.

A könyvespolcnál befigyel egy-egy rézrészlet, amit Deboel világában már-már túlzó giccsnek érzünk, annyira lemeztelenítettek a bútorok.

“Csendes, kiegyensúlyozott terekben gondolkozom. A lezárások alatt sokat sétáltam a természetben, a nyugodt táj formáiból, egyszerűségéből inspirálódtam. Mind a dizájn, mind pedig az anyag tekintetében olyan tárgyakat akartam alkotni, amelyek egyszerűek, megnyugtatóak, könnyen lehet költözni velük és letisztultságuk miatt nagyon sok a variációs lehetőség bennük.”

A bútorokhoz gesztenyét vagy tölgyfát használt a tervező, a könyvespolchoz rögzített réztalpak pedig a méretállításban segítenek. Deboel szeretné továbbvinni a kollekciót, jelenleg terméskövekkel foglalkozik legújabb, készülő sorozatában.

Imádjuk a darabok légies, egyszerű, már-már a régi telepes bútorok hangulatát idéző érzést a kollekcióban, egy-egy darabot könnyedén invitálnánk a saját otthonunkba is.

(Fotók: Thomas De Bruyne)

FOLYTASD EZZEL
Imádják a kínaiak ezt a szelfiző óriáspandaszobrot
Igazi adrenalinbomba lett ez a hihetetlenül látványos függőhíd
Megjelent a Roadster negyedik lapszáma.
Ismét egy magazin azoknak, akik szerint nem arra születtünk, hogy a négy fal között üljünk, és akik szerint az élet olyasmi, amit nagykanállal kell fogyasztani és amiből sosem lehet elég. 170 oldalnyi friss, színes és energiával teli kontent felfedezőknek, kalandoroknak, inspirációt keresőknek mindarról, ami miatt érdemes nekivágni a világnak. Megnézem, mert érdekel!
Close
HELLO, EZ ITT A
ROADSTER
Kövess minket a Facebookon!
Történetek, amiket nem fogsz elfelejteni!

Iratkozz fel a hírlevelünkre!

Iratkozz fel a Roadster hírlevelére, hogy mindig értesülj a legizgalmasabb hírekről, sztorikról és véleményekről az utazás, a dizájn és a gasztronómia világából!
Feliratkozom