Close
Szégyenlősen sarokba bújik a minimalizmus ettől a puritán bútorkollekciótól

Szégyenlősen sarokba bújik a minimalizmus ettől a puritán bútorkollekciótól

Ennyire már nem is lehet letisztultnak lenni. És mégis.

A belga belsőépítész, Nathalie Deboel debütált Nomad névre kereszelt bútorkollekciójával, melyben az asztaltól az ágyig minden bútort a végletekig lecsupaszított az alapjaikig. A tervezőnő egyetlen bútornál sem használt csavarokat vagy szögeket: mindegyik tárgynál faelemek tartják egyben az oszlopokkal és hengerekkel kialakított bútorokat.

A könyvespolcnál befigyel egy-egy rézrészlet, amit Deboel világában már-már túlzó giccsnek érzünk, annyira lemeztelenítettek a bútorok.

“Csendes, kiegyensúlyozott terekben gondolkozom. A lezárások alatt sokat sétáltam a természetben, a nyugodt táj formáiból, egyszerűségéből inspirálódtam. Mind a dizájn, mind pedig az anyag tekintetében olyan tárgyakat akartam alkotni, amelyek egyszerűek, megnyugtatóak, könnyen lehet költözni velük és letisztultságuk miatt nagyon sok a variációs lehetőség bennük.”

A bútorokhoz gesztenyét vagy tölgyfát használt a tervező, a könyvespolchoz rögzített réztalpak pedig a méretállításban segítenek. Deboel szeretné továbbvinni a kollekciót, jelenleg terméskövekkel foglalkozik legújabb, készülő sorozatában.

Imádjuk a darabok légies, egyszerű, már-már a régi telepes bútorok hangulatát idéző érzést a kollekcióban, egy-egy darabot könnyedén invitálnánk a saját otthonunkba is.

(Fotók: Thomas De Bruyne)

FOLYTASD EZZEL
Ez a különleges térkép segít felfedezni Budapest legfontosabb designhelyszíneit
A kompromisszum nélküli adattárolás egy NAS-ban ölt formát
Rendeld meg a Roadster magazin 6. számát!
Őszi-téli lapszámunkban ismét megnövelt terjedelemben, 224 oldalon a tőlünk megszokott kompromisszummentes színvonalon számolunk be az utazás, a dizájn, a divat, a gasztronómia kifinomult világának történéseiről, és mindarról, amiért az életben rajongani lehet. Felsorolni is nehéz, mennyi izgalmas történetet meséltünk el az új számban, de ha szeretnél többet tudni, akkor kattints ide az alábbi linkre! Megnézem, mert érdekel!
Close
HELLO, EZ ITT A
ROADSTER
Kövess minket a Facebookon!
Történetek, amiket nem fogsz elfelejteni!

Iratkozz fel a hírlevelünkre!

Iratkozz fel a Roadster hírlevelére, hogy mindig értesülj a legizgalmasabb hírekről, sztorikról és véleményekről az utazás, a dizájn és a gasztronómia világából!
Feliratkozom