Close
Kivételesen szép környezetben fekszik ez a devoni ház

Kivételesen szép környezetben fekszik ez a devoni ház

Elképesztően idilli.

Mintha egy képeslapból vagy festményről lépett volna ki ez az otthon Devonban, amelyet az Adams+Collingwood építészstúdió tervezett meg. A The Boathouse névre keresztelt házat körülölelő természet szemet gyönyörködtetően szép – de ez nem is véletlen, hiszen az otthon a South Devon Area of Outstanding Natural Beauty (AONB) részen épült, azaz a dél-devoni kivételes természeti szépségű övezetben.

Mivel egy AONB besorolású területen építettek, ezért nagyon nehéz és hosszadalmas volt az engedélyek megszerzése, valamint minden tervben részletekbe menően kellett ügyelni arra, hogy a ház diszkrét legyen, és ne törje meg a táj harmóniáját. Szerintünk ez maradéktalanul sikerült.

A négyszobás ház kétemeletes, az alsó szintjét kő borítja, míg a felső szinten cédrust használtak a kivitelezésnél, mivel mind a stúdió, mind pedig a tulajdonosok hagyományos anyagokat szerettek volna a házban.

A páratlan panoráma a hosszú, nyitott nappali-konyhából a legszebb, ami az egész felső szinten végigmegy; a négy háló, valamint három fürdőszoba a földszinten kapott helyet. Ezek között vagány húzással egy réz állókádat is betettek, valamint érdemes megfigyelni az apró, csodálatosan kidolgozott részletet a fürdőn kívül is a ház minden részében.

A meleg és tökéletesen kivitelezett ház mellett a tavakkal, rétekkel, dombokkal csábító táj pedig olyan együttállás, amit nehezen unnánk meg.

Ha még nézegetnél gyönyörű otthonokat, akkor legutóbbi kedvenceink között van ez a békés ház, amelyet nyugdíjas szüleinek tervezett az építész, ez a meghitt és stílusos wyomingi otthon, ahová már ma beköltöznénk, ez a varázslatos vermonti ház, amely instant tavaszt varázsol a lelkedbe, és ez a hajlított tetős, medencés különlegesség is.

(Fotók: Jim Stephenson)

FOLYTASD EZZEL
Ez a különleges térkép segít felfedezni Budapest legfontosabb designhelyszíneit
A kompromisszum nélküli adattárolás egy NAS-ban ölt formát
Rendeld meg a Roadster magazin 6. számát!
Őszi-téli lapszámunkban ismét megnövelt terjedelemben, 224 oldalon a tőlünk megszokott kompromisszummentes színvonalon számolunk be az utazás, a dizájn, a divat, a gasztronómia kifinomult világának történéseiről, és mindarról, amiért az életben rajongani lehet. Felsorolni is nehéz, mennyi izgalmas történetet meséltünk el az új számban, de ha szeretnél többet tudni, akkor kattints ide az alábbi linkre! Megnézem, mert érdekel!
Close
HELLO, EZ ITT A
ROADSTER
Kövess minket a Facebookon!
Történetek, amiket nem fogsz elfelejteni!

Iratkozz fel a hírlevelünkre!

Iratkozz fel a Roadster hírlevelére, hogy mindig értesülj a legizgalmasabb hírekről, sztorikról és véleményekről az utazás, a dizájn és a gasztronómia világából!
Feliratkozom