Close
Kivételesen szép környezetben fekszik ez a devoni ház

Kivételesen szép környezetben fekszik ez a devoni ház

Elképesztően idilli.

Mintha egy képeslapból vagy festményről lépett volna ki ez az otthon Devonban, amelyet az Adams+Collingwood építészstúdió tervezett meg. A The Boathouse névre keresztelt házat körülölelő természet szemet gyönyörködtetően szép – de ez nem is véletlen, hiszen az otthon a South Devon Area of Outstanding Natural Beauty (AONB) részen épült, azaz a dél-devoni kivételes természeti szépségű övezetben.

Mivel egy AONB besorolású területen építettek, ezért nagyon nehéz és hosszadalmas volt az engedélyek megszerzése, valamint minden tervben részletekbe menően kellett ügyelni arra, hogy a ház diszkrét legyen, és ne törje meg a táj harmóniáját. Szerintünk ez maradéktalanul sikerült.

A négyszobás ház kétemeletes, az alsó szintjét kő borítja, míg a felső szinten cédrust használtak a kivitelezésnél, mivel mind a stúdió, mind pedig a tulajdonosok hagyományos anyagokat szerettek volna a házban.

A páratlan panoráma a hosszú, nyitott nappali-konyhából a legszebb, ami az egész felső szinten végigmegy; a négy háló, valamint három fürdőszoba a földszinten kapott helyet. Ezek között vagány húzással egy réz állókádat is betettek, valamint érdemes megfigyelni az apró, csodálatosan kidolgozott részletet a fürdőn kívül is a ház minden részében.

A meleg és tökéletesen kivitelezett ház mellett a tavakkal, rétekkel, dombokkal csábító táj pedig olyan együttállás, amit nehezen unnánk meg.

Ha még nézegetnél gyönyörű otthonokat, akkor legutóbbi kedvenceink között van ez a békés ház, amelyet nyugdíjas szüleinek tervezett az építész, ez a meghitt és stílusos wyomingi otthon, ahová már ma beköltöznénk, ez a varázslatos vermonti ház, amely instant tavaszt varázsol a lelkedbe, és ez a hajlított tetős, medencés különlegesség is.

(Fotók: Jim Stephenson)

| rét | AONB | családi ház | dizájn

FOLYTASD EZZEL

A luxus új szintje a Balatonnál – Ilyen a LUA Resort télen

Fantasztikus őszi ízek és otthonos hangulat – Így varázsolt el minket a Macesz Bisztró

Rendeld meg a Roadster magazin 10. számát!
Izgalmas, színes és gazdag. Ha három szóval kellene jellemeznünk legújabb, jubileumi kiadásunkat, akkor ezeket a szavakat választanánk. Miért mondjuk ezt? Mert megjártuk Kappadókiát, Valenciát és Kelet-Tirolt. Találkoztunk a háromszoros olimpiai bajnok Szilágyi Áronnal, a világ egyik legérdekesebb újságírójával, Malcolm Gladwell-lel, a provokatív, magyar származású fotóssal, Pol Kuruczzal, plusz összehoztunk az eddigi legvidámabb borítónkat, amivel Budapestet ünnepeljük. A magazin egyéb oldalain a tőlünk megszokott kompromisszummentes színvonalon számolunk be az utazás, a dizájn, a divat, a gasztronómia kifinomult világának történéseiről, és mindarról, amiért az életben rajongani lehet. Megnézem, mert érdekel!
Instagram