Kivételesen szép környezetben fekszik ez a devoni ház

Elképesztően idilli.

Mintha egy képeslapból vagy festményről lépett volna ki ez az otthon Devonban, amelyet az Adams+Collingwood építészstúdió tervezett meg. A The Boathouse névre keresztelt házat körülölelő természet szemet gyönyörködtetően szép – de ez nem is véletlen, hiszen az otthon a South Devon Area of Outstanding Natural Beauty (AONB) részen épült, azaz a dél-devoni kivételes természeti szépségű övezetben.

Mivel egy AONB besorolású területen építettek, ezért nagyon nehéz és hosszadalmas volt az engedélyek megszerzése, valamint minden tervben részletekbe menően kellett ügyelni arra, hogy a ház diszkrét legyen, és ne törje meg a táj harmóniáját. Szerintünk ez maradéktalanul sikerült.

A négyszobás ház kétemeletes, az alsó szintjét kő borítja, míg a felső szinten cédrust használtak a kivitelezésnél, mivel mind a stúdió, mind pedig a tulajdonosok hagyományos anyagokat szerettek volna a házban.

A páratlan panoráma a hosszú, nyitott nappali-konyhából a legszebb, ami az egész felső szinten végigmegy; a négy háló, valamint három fürdőszoba a földszinten kapott helyet. Ezek között vagány húzással egy réz állókádat is betettek, valamint érdemes megfigyelni az apró, csodálatosan kidolgozott részletet a fürdőn kívül is a ház minden részében.

A meleg és tökéletesen kivitelezett ház mellett a tavakkal, rétekkel, dombokkal csábító táj pedig olyan együttállás, amit nehezen unnánk meg.

Ha még nézegetnél gyönyörű otthonokat, akkor legutóbbi kedvenceink között van ez a békés ház, amelyet nyugdíjas szüleinek tervezett az építész, ez a meghitt és stílusos wyomingi otthon, ahová már ma beköltöznénk, ez a varázslatos vermonti ház, amely instant tavaszt varázsol a lelkedbe, és ez a hajlított tetős, medencés különlegesség is.

(Fotók: Jim Stephenson)

családi ház | | otthon | építészet | Anglia

FOLYTASD EZZEL

Ezzel a tíz fantasztikus dizájntárggyal a legmenőbb hellyé teheted az otthonod

10+1 ikonikus és gyönyörű lámpa, ami garantáltan feldobja az otthonod

Rendeld meg a Roadster magazin 14. számát!

Beköszöntött a tél, és vele együtt megérkezett a Roadster magazin legfrissebb, 14. száma. Mit találunk benne? Kajakkal bejárjuk Grönland izgalmas és lenyűgöző helyeit, találkozunk a világ egyik leghíresebb párterapeutájával, Esther Perellel, és a Netflix által világhírűvé vált dél-koreai séffel, Jeong Kwannal, motorral részt veszünk a Balkan Rallyn, és beszélgetünk Kelecsényi Milán férfiruha-készítővel is. A Dél-afrikai Köztársaságban teszteljük, milyen az új AUDI Q8, és elbeszélgetünk a zoknik Rolls Royce-át gyártó Iszató Nisigucsival is. Elmegyünk egészen Kenyáig, hogy elefántokat nézzünk, az Őrségben kipróbáljuk, milyen a régió legújabb kabinháza, a Kástu, bemutatjuk a Déryné Kenyeret, a város új pékségét, teszteltjük az új elektromos KIÁt, ezen kívül pedig találkozunk még Berki Blanka topmodellel, Áron Eszter divattervezővel és sokan másokkal. A magazin egyéb oldalain a tőlünk megszokott kompromisszummentes színvonalon számolunk be az utazás, a dizájn, a divat, a gasztronómia kifinomult világának történéseiről, és mindarról, amiért az életben rajongani lehet.

Megnézem, mert érdekel!
Iratkozz fel a hírlevelünkre!
Iratkozz fel a Roadster hírlevelére, hogy mindig értesülj a legizgalmasabb hírekről, sztorikról és véleményekről az utazás, a dizájn és a gasztronómia világából!
Feliratkozom