Close
Döngölt földfalakkal épült ez a különleges brazil ház

Döngölt földfalakkal épült ez a különleges brazil ház

Egy régi, költséghatékony és nagyon pratikus technikát használtak. Gyönyörű lett!

Elképesztően dominálnak a meleg földszínek ebben a Cunhában, Brazíliában épült otthonban. A kis település két és fél órányira fekszik São Paulótól, és agyagművességéről ismert – így nem is egészen véletlen, hogy a ház megépítésekor az Arquipélago Arquitetos egy régi technikával, az agyaggal, homokkal és földdel döngölt falépítéssel dolgozott.

Az eredmény egy vöröses-agyagos-barnás földszínekkel gazdag, hosszú és stílusos otthon, amely egyszerre üt el és mégis illik tökéletesen a környezetébe.

A döngölt földfal minden szempontból remek választás:

költséghatékony, könnyű megépíteni, és praktikus is, mivel a falak hőszigetelő képessége kiváló, valamint az erős szelek ellen is remekül véd.

A földszínek ezután a ház belsejében is folytatódnak: szalma- és rozsszínek gyönyörű egysége mindenfelé, a bútorokban pedig a kortárs és a rusztikus játékát csodálhatjuk.

Ha még nézegetnél gyönyörű otthonokat, akkor legutóbbi kedvenceink között van ez az idilli környezetben épült, meseszép devoni otthon, ez a békés ház, amelyet nyugdíjas szüleinek tervezett az építész, ez a meghitt és stílusos wyomingi otthon, ahová már ma beköltöznénk, ez a varázslatos vermonti ház, amely instant tavaszt varázsol a lelkedbe, és ez a hajlított tetős, medencés különlegesség is.

(Fotók: Federico Cairoli)

brazília | döngölt föld | döngölt | cunha | sao paolo

FOLYTASD EZZEL

A luxus új szintje a Balatonnál – Ilyen a LUA Resort télen

Fantasztikus őszi ízek és otthonos hangulat – Így varázsolt el minket a Macesz Bisztró

Rendeld meg a Roadster magazin 10. számát!
Izgalmas, színes és gazdag. Ha három szóval kellene jellemeznünk legújabb, jubileumi kiadásunkat, akkor ezeket a szavakat választanánk. Miért mondjuk ezt? Mert megjártuk Kappadókiát, Valenciát és Kelet-Tirolt. Találkoztunk a háromszoros olimpiai bajnok Szilágyi Áronnal, a világ egyik legérdekesebb újságírójával, Malcolm Gladwell-lel, a provokatív, magyar származású fotóssal, Pol Kuruczzal, plusz összehoztunk az eddigi legvidámabb borítónkat, amivel Budapestet ünnepeljük. A magazin egyéb oldalain a tőlünk megszokott kompromisszummentes színvonalon számolunk be az utazás, a dizájn, a divat, a gasztronómia kifinomult világának történéseiről, és mindarról, amiért az életben rajongani lehet. Megnézem, mert érdekel!
Instagram