Close
Döngölt földfalakkal épült ez a különleges brazil ház

Döngölt földfalakkal épült ez a különleges brazil ház

Egy régi, költséghatékony és nagyon pratikus technikát használtak. Gyönyörű lett!

Elképesztően dominálnak a meleg földszínek ebben a Cunhában, Brazíliában épült otthonban. A kis település két és fél órányira fekszik São Paulótól, és agyagművességéről ismert – így nem is egészen véletlen, hogy a ház megépítésekor az Arquipélago Arquitetos egy régi technikával, az agyaggal, homokkal és földdel döngölt falépítéssel dolgozott.

Az eredmény egy vöröses-agyagos-barnás földszínekkel gazdag, hosszú és stílusos otthon, amely egyszerre üt el és mégis illik tökéletesen a környezetébe.

A döngölt földfal minden szempontból remek választás:

költséghatékony, könnyű megépíteni, és praktikus is, mivel a falak hőszigetelő képessége kiváló, valamint az erős szelek ellen is remekül véd.

A földszínek ezután a ház belsejében is folytatódnak: szalma- és rozsszínek gyönyörű egysége mindenfelé, a bútorokban pedig a kortárs és a rusztikus játékát csodálhatjuk.

Ha még nézegetnél gyönyörű otthonokat, akkor legutóbbi kedvenceink között van ez az idilli környezetben épült, meseszép devoni otthon, ez a békés ház, amelyet nyugdíjas szüleinek tervezett az építész, ez a meghitt és stílusos wyomingi otthon, ahová már ma beköltöznénk, ez a varázslatos vermonti ház, amely instant tavaszt varázsol a lelkedbe, és ez a hajlított tetős, medencés különlegesség is.

(Fotók: Federico Cairoli)

FOLYTASD EZZEL
Ez a különleges térkép segít felfedezni Budapest legfontosabb designhelyszíneit
A kompromisszum nélküli adattárolás egy NAS-ban ölt formát
Rendeld meg a Roadster magazin 6. számát!
Őszi-téli lapszámunkban ismét megnövelt terjedelemben, 224 oldalon a tőlünk megszokott kompromisszummentes színvonalon számolunk be az utazás, a dizájn, a divat, a gasztronómia kifinomult világának történéseiről, és mindarról, amiért az életben rajongani lehet. Felsorolni is nehéz, mennyi izgalmas történetet meséltünk el az új számban, de ha szeretnél többet tudni, akkor kattints ide az alábbi linkre! Megnézem, mert érdekel!
Close
HELLO, EZ ITT A
ROADSTER
Kövess minket a Facebookon!
Történetek, amiket nem fogsz elfelejteni!

Iratkozz fel a hírlevelünkre!

Iratkozz fel a Roadster hírlevelére, hogy mindig értesülj a legizgalmasabb hírekről, sztorikról és véleményekről az utazás, a dizájn és a gasztronómia világából!
Feliratkozom