Close
Döngölt földfalakkal épült ez a különleges brazil ház

Döngölt földfalakkal épült ez a különleges brazil ház

Egy régi, költséghatékony és nagyon pratikus technikát használtak. Gyönyörű lett!

Elképesztően dominálnak a meleg földszínek ebben a Cunhában, Brazíliában épült otthonban. A kis település két és fél órányira fekszik São Paulótól, és agyagművességéről ismert – így nem is egészen véletlen, hogy a ház megépítésekor az Arquipélago Arquitetos egy régi technikával, az agyaggal, homokkal és földdel döngölt falépítéssel dolgozott.

Az eredmény egy vöröses-agyagos-barnás földszínekkel gazdag, hosszú és stílusos otthon, amely egyszerre üt el és mégis illik tökéletesen a környezetébe.

A döngölt földfal minden szempontból remek választás:

költséghatékony, könnyű megépíteni, és praktikus is, mivel a falak hőszigetelő képessége kiváló, valamint az erős szelek ellen is remekül véd.

A földszínek ezután a ház belsejében is folytatódnak: szalma- és rozsszínek gyönyörű egysége mindenfelé, a bútorokban pedig a kortárs és a rusztikus játékát csodálhatjuk.

Ha még nézegetnél gyönyörű otthonokat, akkor legutóbbi kedvenceink között van ez az idilli környezetben épült, meseszép devoni otthon, ez a békés ház, amelyet nyugdíjas szüleinek tervezett az építész, ez a meghitt és stílusos wyomingi otthon, ahová már ma beköltöznénk, ez a varázslatos vermonti ház, amely instant tavaszt varázsol a lelkedbe, és ez a hajlított tetős, medencés különlegesség is.

(Fotók: Federico Cairoli)

FOLYTASD EZZEL
Imádják a kínaiak ezt a szelfiző óriáspandaszobrot
Igazi adrenalinbomba lett ez a hihetetlenül látványos függőhíd
Megjelent a Roadster negyedik lapszáma.
Ismét egy magazin azoknak, akik szerint nem arra születtünk, hogy a négy fal között üljünk, és akik szerint az élet olyasmi, amit nagykanállal kell fogyasztani és amiből sosem lehet elég. 170 oldalnyi friss, színes és energiával teli kontent felfedezőknek, kalandoroknak, inspirációt keresőknek mindarról, ami miatt érdemes nekivágni a világnak. Megnézem, mert érdekel!
Close
HELLO, EZ ITT A
ROADSTER
Kövess minket a Facebookon!
Történetek, amiket nem fogsz elfelejteni!

Iratkozz fel a hírlevelünkre!

Iratkozz fel a Roadster hírlevelére, hogy mindig értesülj a legizgalmasabb hírekről, sztorikról és véleményekről az utazás, a dizájn és a gasztronómia világából!
Feliratkozom