Hihetetlen, hogy furnérból ilyen gyönyörű lépcsőt lehet csinálni

Hatszázharminc darab CNC-vel kivágott rétegeltfa még sohasem mutatott ilyen jól.

Költséghatékony, ellenben cseppet sem szép megoldásként él a legtöbbünk fejében a furnér – azaz élt, mivel egy dán férfi most egy fantasztikusan szép lépcsővel megcáfolta az utóbbit.

Tommy Rand építész és fejlesztő saját magának és családjának épített házat Aarhus szélén, Dániában; a kétemeletes házba pedig egy elképesztően impozáns lépcsőt álmodott, kizárólag rétegeltfa felhasználásával.

Egészen pontosan hatszázharminc darabbal, amit saját kezűleg szerelt össze.

Nagyon erősek a kontrasztok a házban: az arany- és faszínek melegsége feszül a látszóbeton nyers ridegségének. Az építész egy új és modern házat akart létrehozni, ami semmilyen más házra nem hasonlít. A tervezéshez azonban nagyon sokkoló út vezetett: Rand ugyanis 2018-ban motorbalesetet szenvedett, ami után évekig kerekesszékbe kényszerült.

Akkoriban naponta csak egy órára tudott ülő helyzetben lenni, ezt az időt pedig gondos tervezésre fordította.

A motorbaleset és ez az élet-halál pillanat határozta el végleg benne, hogy megtervezi és meg is építi álmai otthonát.

Az építész nem csupán a házat tervezte meg, hanem az összes bútort is, melyeket tölgyfából épített meg. A földszinten található a nappali, étkező, két hálószoba, egy dolgozószoba és egy fürdő;

innen a varázslatos furnérlépcső vezet fel az emeletre, ahol egy hálószoba és a tetőterasz várja a lakókat.

Nem tudsz betelni a szebbnél szebb otthonokkal? Akkor nézd meg ezt az indiai házat, amelynek egy galaktikus imatojás van a kertjében, ezt a vibrálóan sárga teraszos barcelonai házat, ezt a fantasztikusan szép arizonai házat, és ezt a nagyon nem mindennapi római lakást!

(Fotók: Mia Mortensen)

motorbaleset | dizájn | furnér | CNC | aarhus

FOLYTASD EZZEL

Ezzel a tíz fantasztikus dizájntárggyal a legmenőbb hellyé teheted az otthonod

10+1 ikonikus és gyönyörű lámpa, ami garantáltan feldobja az otthonod

Rendeld meg a Roadster magazin 14. számát!

Beköszöntött a tél, és vele együtt megérkezett a Roadster magazin legfrissebb, 14. száma. Mit találunk benne? Kajakkal bejárjuk Grönland izgalmas és lenyűgöző helyeit, találkozunk a világ egyik leghíresebb párterapeutájával, Esther Perellel, és a Netflix által világhírűvé vált dél-koreai séffel, Jeong Kwannal, motorral részt veszünk a Balkan Rallyn, és beszélgetünk Kelecsényi Milán férfiruha-készítővel is. A Dél-afrikai Köztársaságban teszteljük, milyen az új AUDI Q8, és elbeszélgetünk a zoknik Rolls Royce-át gyártó Iszató Nisigucsival is. Elmegyünk egészen Kenyáig, hogy elefántokat nézzünk, az Őrségben kipróbáljuk, milyen a régió legújabb kabinháza, a Kástu, bemutatjuk a Déryné Kenyeret, a város új pékségét, teszteltjük az új elektromos KIÁt, ezen kívül pedig találkozunk még Berki Blanka topmodellel, Áron Eszter divattervezővel és sokan másokkal. A magazin egyéb oldalain a tőlünk megszokott kompromisszummentes színvonalon számolunk be az utazás, a dizájn, a divat, a gasztronómia kifinomult világának történéseiről, és mindarról, amiért az életben rajongani lehet.

Megnézem, mert érdekel!
Iratkozz fel a hírlevelünkre!
Iratkozz fel a Roadster hírlevelére, hogy mindig értesülj a legizgalmasabb hírekről, sztorikról és véleményekről az utazás, a dizájn és a gasztronómia világából!
Feliratkozom