Close
Galaktikus imatojás épült egy indiai ház udvarán

Galaktikus imatojás épült egy indiai ház udvarán

Hirtelen nem tudtuk jobb szavakkal körülírni ezt az egészen különleges objektumot. És nem, nem render, hanem valódi!

Saket Sethi indiai építész tervezte a Sunoo Templomház névre keresztelt, különös épületet Mumbaj közelében, egy tetőkertes házzal együtt. A csillogó mozaikokkal takart, tojás alakú, kozmikus és galaktikus esztétikájú templomot a ház tulajdonosa kérte, aki férjét akarta meglepni ezzel, valamint egy olyan helyet akart,

ahol elmélyülhet a meditálásban és a spirituális gondolatokban.

Mit mondjunk, ez a legkülönlegesebb tojás, amit valaha láttunk!

A templom alakja a hindu vallás egyik szent kövének, a Shiva-lingamnak állít emléket. Spirálos belseje pedig arra emlékezteti az oda betérőt, ahogy a hold körbejár egy bolygó körül. Ha pedig a tulajdonosok nem az imahelyen vannak, akkor a stílusos, otthonos és világos házban élvezhetik a szép tavaszi napokat.

Még több gyönyörű otthont nézegetnél? Akkor erre parancsolj: legutóbbi kedvenceink között van ez a japandit tökélyre vivő svéd ház, ez a döngölt földfallal készült brazil otthon, ez a hófehér, elképesztően szép arizonai villa, ez az idilli környezetben épült, mesés devoni otthon, és ez a hajlított tetős, medencés különlegesség is.

(Fotók: Fabien Charuau) 

tojás alakú | imatemplom | tojás | dizájn | templom

FOLYTASD EZZEL

A világ egyik legrangosabb építészeti fődíját nyerte el a Magyar Zene Háza

Megtaláltuk az üzletet, ahol életed kanapéját tervezheted meg megengedhető áron

Rendeld meg a Roadster magazin 10. számát!
Izgalmas, színes és gazdag. Ha három szóval kellene jellemeznünk legújabb, jubileumi kiadásunkat, akkor ezeket a szavakat választanánk. Miért mondjuk ezt? Mert megjártuk Kappadókiát, Valenciát és Kelet-Tirolt. Találkoztunk a háromszoros olimpiai bajnok Szilágyi Áronnal, a világ egyik legérdekesebb újságírójával, Malcolm Gladwell-lel, a provokatív, magyar származású fotóssal, Pol Kuruczzal, plusz összehoztunk az eddigi legvidámabb borítónkat, amivel Budapestet ünnepeljük. A magazin egyéb oldalain a tőlünk megszokott kompromisszummentes színvonalon számolunk be az utazás, a dizájn, a divat, a gasztronómia kifinomult világának történéseiről, és mindarról, amiért az életben rajongani lehet. Megnézem, mert érdekel!
Instagram