Close
Abramovics Moszkvába repült, miközben épp lefoglalták az orosz milliárdosok vagyonát

Abramovics Moszkvába repült, miközben épp lefoglalták az orosz milliárdosok vagyonát

Roman Abramovics orosz milliárdos kedden Moszkvába repült, miközben a spanyol kormány éppen az orosz milliárdosok vagyonát foglalta le, az Európai Unió pedig betiltotta a kaviár és luxuscikkek exportját.

A Flightradar24 adatai alapján Abramovics magánrepülője Isztambulban szállt fel és kedd hajnalban landolt Moszkvában. Egyes értesülések szerint azonban nem azért ment Oroszországba, hogy Vlagyimir Putyin elnökkel találkozzon.

A rendelkezésre álló információk szerint ez volt a második út, amelyet az oligarchához köthető repülőgép Isztambul és az orosz főváros között tett meg az elmúlt három napban.

Mint ismert, Abramovics azon orosz milliárdosok közé tartozik, akik felkerültek az Európai Unió feketelistájára, így őt is érinti az a vagyonbefagyasztás, amellyel szankcionálni akarják Oroszországot.

De az orosz elit életmódjának drasztikus megváltoztatása érdekében más lépéseket is tettek. Az uniós vállalatok nem exportálhatnak Oroszországba háromszáz eurónál, azaz nagyjából 110 ezer forintnál nagyobb értékű luxuscikket, köztük drágaköveket, kristályt, kaviárt, bort, kézitáskákat, bőrtermékeket, cipőket és kabátokat, sőt, az ötvenezer euró feletti autók kivitelét is betiltják.

(Forrás: Reuters, fotó: Getty Images)

ukrajna | háború | orosz | orosz milliárdos | szankció

FOLYTASD EZZEL

Ezért ajánlott egy üveg vizet átgurítani az ágy alatt, miután beléptünk a szállodai szobába

Hét jótanács tapasztalt utazóktól, amit érdemes megfogadni

Rendeld meg a Roadster magazin 10. számát!

Izgalmas, színes és gazdag. Ha három szóval kellene jellemeznünk legújabb, jubileumi kiadásunkat, akkor ezeket a szavakat választanánk. Miért mondjuk ezt? Mert megjártuk Kappadókiát, Valenciát és Kelet-Tirolt. Találkoztunk a háromszoros olimpiai bajnok Szilágyi Áronnal, a világ egyik legérdekesebb újságírójával, Malcolm Gladwell-lel, a provokatív, magyar származású fotóssal, Pol Kuruczzal, plusz összehoztunk az eddigi legvidámabb borítónkat, amivel Budapestet ünnepeljük. A magazin egyéb oldalain a tőlünk megszokott kompromisszummentes színvonalon számolunk be az utazás, a dizájn, a divat, a gasztronómia kifinomult világának történéseiről, és mindarról, amiért az életben rajongani lehet.

Megnézem, mert érdekel!
Instagram