Close
Új szintre viheti a nyaralásunkat egy izgalmas kezdeményezés

Új szintre viheti a nyaralásunkat egy izgalmas kezdeményezés

A San Franciscóból indult startupok egyik kiemelkedő tagja az Airbnb, amely jócskán átalakította a szállodaipart és a nagyvárosok ingatlanpiacát is. Most viszont nem a plafonig kúszó bérleti díjakról és az efféle szállásolás hátulütőiről írunk, hanem a cég kulturális és turisztikai szerepvállalásának egyik új szegmenséről, ami az Experience után az Adventures nevet kapta, és kettő-tíz napos kalandokat ajánl, ugyanolyan személyközeli és baráti formában, mint amit már megszokhattunk tőlük. 

Míg az Experience párórás programokat ajánl, természetesen lokálpatrióták közreműködésével, addig az Adventures valódi többnapos izgalmakat kínál, a már jól megszokott helyi erők bevetésével. Vagyis nem unásig ismételt és már rutinnak számító, futószalagos kalauzolásban van részünk, hanem személyre szabott és barátságos élményekben.

Egy-egy ilyen alkalommal teljes csomagot kapunk, minden logisztikával, utazással, étkezéssel, vagyis bookolás után csak hátra kell dőlni, és felkészülni a felejthetetlen élményre!

Csoportosan és akár egyedül is foglalhatunk, hiszen a kalandokat általában többedmagunkkal éljük át. Így új barátokat is szerezhetünk akár. Attól sem kell tartani, hogy profi base-jumposokat, geocatching-szakértőket toboroznak, mert az élmény mindenkié, és számos árkategóriában és témában keresgélhetünk, aktív, sportos programoktól a kulináris kikapcsolódásig. Össze is szedtünk pár szupernek tűnő Airbnb Adventures programot, csak hogy be tudjuk mutatni, pontosan miről is szól ez a szolgáltatás.

Beiratkozhatunk például egy autentikus thai főzőkurzusra, Kanchanaburi tartományba, ha már elég volt a hangos bangkoki éjszakákból. A kétnapos gasztroprogram keretein belül helyiekkel készíthetünk tésztaételeket, megismerkedünk a legfontosabb thai fűszerekkel, együtt járunk piacot és streetfood-helyeket is, megkóstolva minden olyan alapvető thai élelmiszert, melyet a rendkívül gazdag konyhájuk használ.

Nevadában és Utah államokban úgynevezett “paranormális túrát” is tehetünk. Ez azoknak ajánlott, akik rajonganak a kísértetjárta helyszínekért, horrorisztikus legendákért, megmagyarázhatatlan sziklarajzokért, vagy ebben az esetben az ufós történetekért is.

A háromnapos program még az 51-es körzet közelébe is elkalauzol, ráadásul az idegenvezető nem más, mint egy igazi ufórajongó Cedar Cityből.

Nathan amellett, hogy megszállottan kutatja és keresi a jelenségeket, profi fotográfus is, biztosan ellát pár tanáccsal, hogy hogyan érdemes beállítani az iPhone kameráját, ha sebesen felénk száguld egy repülő csészealj. A szállásunk is különleges hely: a Haunted Overland Hotel olyan, mintha csak egy amerikai horror díszlete elevenedne meg.

Vagy két napot tölthetünk Costa Ricán, nem akármilyen szálláson: az esőerdő fáinak koronái között hintázó, az ágak közé feszített sátorban. A program erdőjárást is tartalmaz, de aki inkább csak heverészne a természetben, az is opció. Ismerkedhetünk a testes helyi kávékkal és Costa Rica-i reggelivel is megvendégelnek minket.

Ez csak három válogatott Adventures-program, de egyre többet és többet töltenek fel az oldalra, új időpontok és igencsak változatos túrák várják azok jelentkezését, akik különlegesebbre vágynának egy szokásos idegenvezetésnél.

Ez is érdekelhet:

(Fotók: Unsplash, Tensile)

Megjelent a Roadster negyedik lapszáma.

Ismét egy magazin azoknak, akik szerint nem arra születtünk, hogy a négy fal között üljünk, és akik szerint az élet olyasmi, amit nagykanállal kell fogyasztani és amiből sosem lehet elég. 170 oldalnyi friss, színes és energiával teli kontent felfedezőknek, kalandoroknak, inspirációt keresőknek mindarról, ami miatt érdemes nekivágni a világnak.
Ha velünk tartanál ezen az utazáson, ezen a linken megrendelheted a magazint.
Close

Iratkozz fel a hírlevelünkre!

Iratkozz fel a Roadster hírlevelére, hogy mindig értesülj a legizgalmasabb hírekről, sztorikról és véleményekről az utazás, a dizájn és a gasztronómia világából!
Feliratkozom