Close
Új szintre viheti a nyaralásunkat egy izgalmas kezdeményezés

Új szintre viheti a nyaralásunkat egy izgalmas kezdeményezés

A San Franciscóból indult startupok egyik kiemelkedő tagja az Airbnb, amely jócskán átalakította a szállodaipart és a nagyvárosok ingatlanpiacát is. Most viszont nem a plafonig kúszó bérleti díjakról és az efféle szállásolás hátulütőiről írunk, hanem a cég kulturális és turisztikai szerepvállalásának egyik új szegmenséről, ami az Experience után az Adventures nevet kapta, és kettő-tíz napos kalandokat ajánl, ugyanolyan személyközeli és baráti formában, mint amit már megszokhattunk tőlük. 

Míg az Experience párórás programokat ajánl, természetesen lokálpatrióták közreműködésével, addig az Adventures valódi többnapos izgalmakat kínál, a már jól megszokott helyi erők bevetésével. Vagyis nem unásig ismételt és már rutinnak számító, futószalagos kalauzolásban van részünk, hanem személyre szabott és barátságos élményekben.

Egy-egy ilyen alkalommal teljes csomagot kapunk, minden logisztikával, utazással, étkezéssel, vagyis bookolás után csak hátra kell dőlni, és felkészülni a felejthetetlen élményre!

Csoportosan és akár egyedül is foglalhatunk, hiszen a kalandokat általában többedmagunkkal éljük át. Így új barátokat is szerezhetünk akár. Attól sem kell tartani, hogy profi base-jumposokat, geocatching-szakértőket toboroznak, mert az élmény mindenkié, és számos árkategóriában és témában keresgélhetünk, aktív, sportos programoktól a kulináris kikapcsolódásig. Össze is szedtünk pár szupernek tűnő Airbnb Adventures programot, csak hogy be tudjuk mutatni, pontosan miről is szól ez a szolgáltatás.

Beiratkozhatunk például egy autentikus thai főzőkurzusra, Kanchanaburi tartományba, ha már elég volt a hangos bangkoki éjszakákból. A kétnapos gasztroprogram keretein belül helyiekkel készíthetünk tésztaételeket, megismerkedünk a legfontosabb thai fűszerekkel, együtt járunk piacot és streetfood-helyeket is, megkóstolva minden olyan alapvető thai élelmiszert, melyet a rendkívül gazdag konyhájuk használ.

Nevadában és Utah államokban úgynevezett “paranormális túrát” is tehetünk. Ez azoknak ajánlott, akik rajonganak a kísértetjárta helyszínekért, horrorisztikus legendákért, megmagyarázhatatlan sziklarajzokért, vagy ebben az esetben az ufós történetekért is.

A háromnapos program még az 51-es körzet közelébe is elkalauzol, ráadásul az idegenvezető nem más, mint egy igazi ufórajongó Cedar Cityből.

Nathan amellett, hogy megszállottan kutatja és keresi a jelenségeket, profi fotográfus is, biztosan ellát pár tanáccsal, hogy hogyan érdemes beállítani az iPhone kameráját, ha sebesen felénk száguld egy repülő csészealj. A szállásunk is különleges hely: a Haunted Overland Hotel olyan, mintha csak egy amerikai horror díszlete elevenedne meg.

Vagy két napot tölthetünk Costa Ricán, nem akármilyen szálláson: az esőerdő fáinak koronái között hintázó, az ágak közé feszített sátorban. A program erdőjárást is tartalmaz, de aki inkább csak heverészne a természetben, az is opció. Ismerkedhetünk a testes helyi kávékkal és Costa Rica-i reggelivel is megvendégelnek minket.

Ez csak három válogatott Adventures-program, de egyre többet és többet töltenek fel az oldalra, új időpontok és igencsak változatos túrák várják azok jelentkezését, akik különlegesebbre vágynának egy szokásos idegenvezetésnél.

Ez is érdekelhet:

(Fotók: Unsplash, Tensile)

egyéni túrák | túrázás | airbnb experience | airbnb | airbnb adventures

FOLYTASD EZZEL

A luxus új szintje a Balatonnál – Ilyen a LUA Resort télen

Fantasztikus őszi ízek és otthonos hangulat – Így varázsolt el minket a Macesz Bisztró

Rendeld meg a Roadster magazin 10. számát!
Izgalmas, színes és gazdag. Ha három szóval kellene jellemeznünk legújabb, jubileumi kiadásunkat, akkor ezeket a szavakat választanánk. Miért mondjuk ezt? Mert megjártuk Kappadókiát, Valenciát és Kelet-Tirolt. Találkoztunk a háromszoros olimpiai bajnok Szilágyi Áronnal, a világ egyik legérdekesebb újságírójával, Malcolm Gladwell-lel, a provokatív, magyar származású fotóssal, Pol Kuruczzal, plusz összehoztunk az eddigi legvidámabb borítónkat, amivel Budapestet ünnepeljük. A magazin egyéb oldalain a tőlünk megszokott kompromisszummentes színvonalon számolunk be az utazás, a dizájn, a divat, a gasztronómia kifinomult világának történéseiről, és mindarról, amiért az életben rajongani lehet. Megnézem, mert érdekel!
Instagram