Close
Kiderült, mennyi ajándékot viszünk vissza karácsony után a boltba, elég meglepő az eredmény

Kiderült, mennyi ajándékot viszünk vissza karácsony után a boltba, elég meglepő az eredmény

Ti melyik százalékba tartoztok? 

Egy friss felmérésből kiderült, hogy a magyarok 61 százaléka még soha nem vitt vissza ajándékba kapott terméket a boltba, mert nem tetszett neki vagy nem tudta használni.

A kutatás kiemeli, hogy a vásárlók mindössze két százaléka vallotta azt, hogy minden évben visszavisz valamit a kereskedőhöz, tizenöt százalék esetében pedig néhány évente fordul elő ilyesmi.

A megkérdezettek tizenöt százaléka inkább továbbajándékozza, ha nem tetszik neki az ajándék.

A kutatásból kiderült továbbá, hogy a visszavétel lehetőségével inkább a férfiak élnek, a nők nagyobb részben vallották azt, hogy soha nem volt erre példa, továbbá az ő körükben nagyobb a továbbajándékozás aránya is.

Ami a visszavételt illeti, a legtöbben (34 százalék) úgy válaszoltak, hogy minden gördülékeny és problémamentes volt az intézkedésnél.

Ami a kihívásokat illeti, a válaszadók nagyjából ötödével fordult elő, hogy nem volt meg a bizonylat (23 százalék), nem volt bontatlan a csomagolás (18 százalék), vagy kicsúsztak a határidőből (16 százalék).

(Forrás: MTI, fotók: Unsplash)

kutatás | visszavétel | felmérés | ajándék | karácsony

FOLYTASD EZZEL

Funkos projektjével érkezik a Müpába a világ egyik legjobb jazzénekese

Így indították el a Disney+-t Közép-Európában

Rendeld meg a Roadster magazin 8. számát!
Friss, 200 oldalas lapszámunkat ezúttal egy színes és izgalmas melléklettel egészítettük ki, amelyben 33 kihagyhatatlan hazai élményt ajánlunk a nyárra. A magazin egyéb oldalain a tőlünk megszokott kompromisszummentes színvonalon számolunk be az utazás, a dizájn, a divat, a gasztronómia kifinomult világának történéseiről, és mindarról, amiért az életben rajongani lehet. Megnézem, mert érdekel!
Close
Iratkozz fel a hírlevelünkre!
Iratkozz fel a Roadster hírlevelére, hogy mindig értesülj a legizgalmasabb hírekről, sztorikról és véleményekről az utazás, a dizájn és a gasztronómia világából!
Feliratkozom