Aktív kikapcsolódás a hegyek között

Lassan mindenki kiválasztja lehetőségeihez mérten, hogy hol és kivel, kikkel szeretne üdülni a nyár folyamán. Messzebbi úti cél választása esetén érdemes már hetekkel előtte elkezdeni készülődni, fontos előre informálódni az adott ország beutazási lehetőségeiről.

Sokkal könnyebb helyzetben vannak azok, akik közelebbi helyszínt néztek ki maguknak. Az időjárás hektikussága is elgondolkodtató, javasolt egy olyan desztináció felkeresése, ahonnan egyaránt lehet várost nézni vagy túrázni.

Aktív vagy passzív időtöltés

Mindenkiről elmondható, hogy ha van egy hét szabadsága, az alapján, amit választ, akkor jobbára melyik típusba tartozik. Tengerparton szereti süttetni a hasát, vagy inkább a hűvösebb klímát kedveli és a hegyekben barangolna. Ez utóbbi kikapcsolódás szerelmeseit várja a Hotel OTP Birkenhof**** az ajánlataival, melyeket érdemes végigböngészni azoknak, akik egy kis frissítő osztrák, alpesi levegőre vágynak.

Általában, akik az aktív sportok kedvelői, elmondható róluk, hogy szeretnek olyan tevékenységeket végezni szabadidejükben, amely valamilyen módon a természethez köthető, ott kerékpározni, vagy imádnak gyönyörű tájakon egyszerűen csak bóklászni. Sokan nem is értik ezt, hiszen miért akarhat valaki hátizsákkal a hátán felcaplatni magas hegyekre, hogy aztán még a lába is megfájduljon?

Miért is jó kirándulni?

Az egyik legfontosabb szempont, amely vonzó lehet kezdő túrázóknak, akár kedvcsinálónak, hogy olyan élményekkel lehet gazdagodni, amelyeket máshol nem tapasztalunk. Gyaloglás közben, bárhol is járunk, mindig akad valamilyen különlegesség, egy növény, egy állat vagy egy természeti csoda képződmény, amelyet aki otthon ül, biztos nem fog észlelni. És akkor még nem beszéltünk a kilátásról, amellyel oly sok helyen, főleg a magas hegyekben szembesülünk.

Kirándulás közben mozgunk, még akkor is, ha csak lassan sétálunk, eközben olyan hormonok szabadulnak fel, amelyek fokozzák az örömérzetet, mindeközben fáradunk is. A mozgás mindig egészséges. Idősebb korban fontos az egészség megőrzése, nem kérdés, hogy egy könnyed sétával vagy nagyobb túrával milyen eredményeket tudunk elérni.

Ha többen vágunk neki, még jobb. A Birkenhof szálloda vendégei között hasonló emberek gyűlnek össze, biztos sikerül összebarátkozni olyanokkal, akikkel egy-egy túra erejéig szívesen együtt vagyunk. Még az is lehet, hogy hosszú távú barátságok kötődnek. Az erdőkben sétálva is összefuthatunk másokkal, akik hasonló gondolkodásúak. Ezek mind-mind feltöltő élményekké válnak, amelyekre majd szívesen emlékezünk.

Tippek kezdő túrázóknak

A társaság és az úti cél kiválasztásáról már esett szó. Mindkettő megkönnyíti a könnyedebb túrázást. Emellett nem árt pontosan tájékozódni a kiválasztott útvonal aktuális viszonyairól és tisztában lenni a terep adta lehetőségekkel, kezdőként főleg. Igaz, hogy napjainkra nagy segítség a mobiltelefon, de lemerülhet, tudnunk kell tájékozódni az ismeretlenben is. És a legfontosabb, hogy állóképességünknek megfelelő útvonalat válasszunk!

(Szponzorált tartalom)

pr

FOLYTASD EZZEL

Ezzel a tíz fantasztikus dizájntárggyal a legmenőbb hellyé teheted az otthonod

10+1 ikonikus és gyönyörű lámpa, ami garantáltan feldobja az otthonod

Rendeld meg a Roadster magazin 14. számát!

Beköszöntött a tél, és vele együtt megérkezett a Roadster magazin legfrissebb, 14. száma. Mit találunk benne? Kajakkal bejárjuk Grönland izgalmas és lenyűgöző helyeit, találkozunk a világ egyik leghíresebb párterapeutájával, Esther Perellel, és a Netflix által világhírűvé vált dél-koreai séffel, Jeong Kwannal, motorral részt veszünk a Balkan Rallyn, és beszélgetünk Kelecsényi Milán férfiruha-készítővel is. A Dél-afrikai Köztársaságban teszteljük, milyen az új AUDI Q8, és elbeszélgetünk a zoknik Rolls Royce-át gyártó Iszató Nisigucsival is. Elmegyünk egészen Kenyáig, hogy elefántokat nézzünk, az Őrségben kipróbáljuk, milyen a régió legújabb kabinháza, a Kástu, bemutatjuk a Déryné Kenyeret, a város új pékségét, teszteltjük az új elektromos KIÁt, ezen kívül pedig találkozunk még Berki Blanka topmodellel, Áron Eszter divattervezővel és sokan másokkal. A magazin egyéb oldalain a tőlünk megszokott kompromisszummentes színvonalon számolunk be az utazás, a dizájn, a divat, a gasztronómia kifinomult világának történéseiről, és mindarról, amiért az életben rajongani lehet.

Megnézem, mert érdekel!
Iratkozz fel a hírlevelünkre!
Iratkozz fel a Roadster hírlevelére, hogy mindig értesülj a legizgalmasabb hírekről, sztorikról és véleményekről az utazás, a dizájn és a gasztronómia világából!
Feliratkozom