Álláskeresés egy adott településen belül

Amikor álláskeresés során döntenünk kell, hogy mire keresünk, akkor két dolog szokott szinte azonnal felmerülni. Egyrészt az, hogy milyen állástípusokat, milyen pozíciókat pályázzunk meg, másrészt pedig az, hogy hol szeretnénk helyileg dolgozni. De miként keressünk munkát egy adott településen, például Miskolcon?

 

Álláskeresés egy adott településen belül

 

Mióta az internet nagyon elterjedt, és az álláskeresés is eltolódott az online világ felé, sokkal könnyebb dolga van a munkavállalóknak. Ha pl. Miskolcon szeretnénk állást találni, beírjuk a keresőbe, hogy “Miskolc”, majd hogy “állás”, majd ENTER, és már meg is kapjuk az eredményeket.

Nem csoda, hogy a MiskolcÁllás lesz az, amivel először találkozunk, ők ugyanis már a nevükkel is egyértelművé tették, hogy mivel foglalkoznak. Ráadásul a következő oldalon még a városok között is választhatunk: https://miskolcallas.hu/varosok.

 

Ha pl. nem találunk Miskolcon megfelelő állást, a környező nagyobb települések neveire kattintva nézelődhetünk tovább.

 

Emellett a helyi munkaügyi osztályt is felkereshetjük, akár online is. Sőt, a nagyobb cégek közösségi média oldalait vagy honlapjait is érdemes meglátogatni, ezeken a helyeken is találkozhatunk a cégek álláspályázataival.

 

Legyünk felkészültek a jelentkezésre!

 

Ha megtaláltuk azt a munkát, amit szeretnénk, akkor arra fel kell készüljünk! Először is egy jó motivációs levéllel, valamint egy kiváló önéletrajzzal.

 

A motivációs levélből ki kell tűnnie, hogy mi valóban szeretnénk ezt az állást. Megírhatjuk benne, hogy mi vezetett odáig, hogy épp ide szeretnénk jelentkezni, és milyen tapasztalatokat szereztünk már, ami segíteni fog nekünk könnyen beilleszkedni az új pozíciónkban is.

 

Az önéletrajznak pedig gyakorlatilag egy marketinganyagnak kell lennie, amelynek egyetlen célja van, hogy eladjon minket a munkáltatónak! Ehhez viszont nagyon ügyelnünk kell pár dologra:

 

  • Soha se hazudjunk az önéletrajzunkban (és később az állásinterjún sem). Ezek mindig kiderülnek előbb vagy utóbb, és az nem lesz kellemes. Sőt, lehet, hogy már az új munkánk megkezdésétől fogva folyamatosan hátráltatni fog minket, hogy nem tudunk valamit, amiről azt mondtuk, hogy tudjuk.

 

  • Az önéletrajznak minden esetben frissítettnek, aktualizáltnak kell lennie. Ezzel biztosítjuk azt, hogy minden friss tudásunk és skillünk belekerüljön, és lássa a HR.

 

  • Mindig az adott pozícióra kell szabnunk az önéletrajzunkat! A nem releváns végzettségeket és munkatapasztalatokat ki is törölhetjük.

 

  • Nem árt, ha az álláshirdetés szövegéből egy-két szó visszaköszön az önéletrajzból. Ez is csak megerősíti azt, hogy mi vagyunk az alkalmas jelöltek.

 

Mi van, ha behívnak állásinterjúra?

 

Egy interjú esetén nagyon fontos, hogy felkészültek legyünk. Egyrészt ismerjük legalább felületesen a céget, másrészt készüljünk kérdésekkel, azt szeretik.

 

Fontos azonban az is, hogy miként öltözködünk (kiöltözve, de ne túlöltözve), és az is, hogy milyen az asszertív kommunikációnk. Ha tudunk ezekre figyelni, akkor elég, ha önmagunkat adjuk.

(Szponzorált tartalom)

pr

FOLYTASD EZZEL

Ezzel a tíz fantasztikus dizájntárggyal a legmenőbb hellyé teheted az otthonod

10+1 ikonikus és gyönyörű lámpa, ami garantáltan feldobja az otthonod

Rendeld meg a Roadster magazin 14. számát!

Beköszöntött a tél, és vele együtt megérkezett a Roadster magazin legfrissebb, 14. száma. Mit találunk benne? Kajakkal bejárjuk Grönland izgalmas és lenyűgöző helyeit, találkozunk a világ egyik leghíresebb párterapeutájával, Esther Perellel, és a Netflix által világhírűvé vált dél-koreai séffel, Jeong Kwannal, motorral részt veszünk a Balkan Rallyn, és beszélgetünk Kelecsényi Milán férfiruha-készítővel is. A Dél-afrikai Köztársaságban teszteljük, milyen az új AUDI Q8, és elbeszélgetünk a zoknik Rolls Royce-át gyártó Iszató Nisigucsival is. Elmegyünk egészen Kenyáig, hogy elefántokat nézzünk, az Őrségben kipróbáljuk, milyen a régió legújabb kabinháza, a Kástu, bemutatjuk a Déryné Kenyeret, a város új pékségét, teszteltjük az új elektromos KIÁt, ezen kívül pedig találkozunk még Berki Blanka topmodellel, Áron Eszter divattervezővel és sokan másokkal. A magazin egyéb oldalain a tőlünk megszokott kompromisszummentes színvonalon számolunk be az utazás, a dizájn, a divat, a gasztronómia kifinomult világának történéseiről, és mindarról, amiért az életben rajongani lehet.

Megnézem, mert érdekel!
Iratkozz fel a hírlevelünkre!
Iratkozz fel a Roadster hírlevelére, hogy mindig értesülj a legizgalmasabb hírekről, sztorikról és véleményekről az utazás, a dizájn és a gasztronómia világából!
Feliratkozom