Close
Őszi almás pite, ahogyan még soha nem készítetted

Őszi almás pite, ahogyan még soha nem készítetted

Annak ellenére, hogy az indián nyár az utolsó erősebb napsugarakkal örvendeztet meg bennünket, már javában elérhetők a szezon legjobb gyümölcsei és zöldségei, amelyek segítségével igazán őszi hangulatot varázsolhatunk az asztalra. Az alma és a sütőtök tökéletes kombinációjából ráadásul egy olyan pitét kapunk, ami ellenállhatatlan és különleges.

Hozzávalók a tésztához:

  • 1 db előkészített pitetészta
  • egy maréknyi liszt
  • 1 nagy tojás

A töltelékhez:

  • 1/3 csésze barna cukor
  • 1/3 csésze kristálycukor
  • 3 darab alma
  • 1 csésze sütőtökpüré
  • 1 evőkanál citromlé
  • 2 evőkanál vaj
  • 1 teáskanál univerzális liszt
  • 1 nagy tojás
  • 1/2 teáskanál fahéj

Elkészítése:

  1. Melegítsük elő a sütőt 180 Celsius-fokra! A sütőtököt kockázzuk fel, egy kis lábasban főzzük puhára, majd pürésítsük! Az almát reszeljük le, locsoljuk meg a citromlével és tegyük félre!
  2. Az előkészített tésztát piteformájúra nyújtjuk és a kivajazott tepsibe fektetjük, úgy, hogy a sütőedény oldalára is felérjen.
  3. Egy tálban összekeverjük a töltelék minden hozzávalóját, ráhalmozzuk a tésztára, és egyenletesen eloszlatjuk. Amennyiben maradt az előkészített tésztából, ízlésünk szerint rácsokat, vagy levélmintát is készíthetünk belőle, és ráhelyezhetjük a pite tetejére. Opcionálisan durvára tört pekándióval is megszórhatjuk. A tészta szélét, illetve az elkészített díszítést elkevert tojással megkenjük.
  4. Az előmelegített sütőben addig sütjük, míg a tészta aranybarna nem lesz. Szobahőmérsékletűre hűlve tálaljuk.

Ha nem elég a koraőszi ízekből, készítsük el a szezon legütősebb pizzáját is, amelyben a sajt és a gyümölcs randizik.

(Fotó: Unsplash)

recept | pite | sütőtökös pite | sütemény | édesség

FOLYTASD EZZEL

Világvégi éttermek, ahová egyszer be kell térni

Pizzaszakácsként bujkált tizenhat évig az olasz maffia leghírhedtebb tagja

Rendeld meg a Roadster magazin 10. számát!

Izgalmas, színes és gazdag. Ha három szóval kellene jellemeznünk legújabb, jubileumi kiadásunkat, akkor ezeket a szavakat választanánk. Miért mondjuk ezt? Mert megjártuk Kappadókiát, Valenciát és Kelet-Tirolt. Találkoztunk a háromszoros olimpiai bajnok Szilágyi Áronnal, a világ egyik legérdekesebb újságírójával, Malcolm Gladwell-lel, a provokatív, magyar származású fotóssal, Pol Kuruczzal, plusz összehoztunk az eddigi legvidámabb borítónkat, amivel Budapestet ünnepeljük. A magazin egyéb oldalain a tőlünk megszokott kompromisszummentes színvonalon számolunk be az utazás, a dizájn, a divat, a gasztronómia kifinomult világának történéseiről, és mindarról, amiért az életben rajongani lehet.

Megnézem, mert érdekel!
Instagram