Az ősz legütősebb pizzájában a sajt és a gyümölcs randizik

A füge a koraősz egyik legízletesebb gyümölcse, amelyet változatos módon felhasználhatunk. Mivel az ízvilága rendkívül jól illeszkedik a sajtokhoz és a sós ételekhez is, így nem csak desszertekben gondolkodhatunk. Ha megfelelően kombináljuk az alapanyagokat, egészen különleges főételeket kaphatunk. Éppen ilyen ez a fügés, ricottás, pesztós pizza is, amelynek elkészítése tizenkét percnél többet garantáltan nem igényel.

Hozzávalók:

  • 1 csomag pizzatészta
  • 1/3 csészényi bazsalikomos pesztó
  • 1 csésze ricotta
  • 3-4 füge felszeletelve

Elkészítése:

  1. A sütőt előmelegítjük 180 Celsius-fokra. A pizzatésztát kiterítjük és egyenletesen megkenjük a pesztóval, majd a ricottával, végül a fügeszeletekkel feldíszítjük.
  2. A pizzát tepsire helyezzük, majd sütőben 10 perc alatt készre sütjük. Szeletelés előtt 1-2 percig pihentetjük, ízlésünk szerint prosciuttóval és friss rukkolával megszórva tálaljuk.

Ha a bolti változat helyett házi pizzatésztát készítenél, érdemes hét aranyszabályt betartanod. És ne feledd: bármilyen feltétet is teszünk a pizzára, törekedjünk arra, hogy az a legmagasabb minőségű legyen!

(Fotó: Getty Images)

pizza | egyszerű étel | füge | recept | gyors recept | pesztó

FOLYTASD EZZEL

Merész kampánnyal robban be a Reebok új kollekciója

A modern luxus nyomában a Range Roverrel

Rendeld meg a Roadster magazin 19. számát!

Hawaiitól Tanzániáig, az egyik legjobb magyar sommeliertől a belga csúcsdizájnerig, az új Rolls-Royce-tól Horvátország titkos gyöngyszemeiig, a Roadster magazin új lapszáma ismét a világ izgalmas, kreatív és hedonistán lüktető ŕétegeibe viszi el olvasóit. Elmegyünk a bécsi három Michelin-csillagos Amadorba, ahol találkozunk Bencze Ádám sommeiler-vel, beszélgetünk Havancsák Terézzel, aki a közelmúltban kezdett el dolgozni az amerikai outerwear brand AETHERnél, Portugáliában kipróbáljuk, milyen a tengerparton száguldozni az új Ferrarival – egész kellemes –, a kortárs irodalom kedvelőinek pedig egy olyan Roadsternek írt Parti Nagy Lajos írással jelentkezünk, ami szerintünk a legjobbjai közé tartozik. Az aktuális számban lesz egy 20 oldalas mellékletünk is, amelynek főszereplője a még mindig rengeteg újdonságot rejtő Horvátország. Ezen kívül is sok színes történetünk van még, úgyhogy ezúttal is érdemes elmerülni a Roadster gazdag és kalandokkal teli világában!

Megnézem, mert érdekel!
“Útra keltünk és összegyűjtöttük a legkiemelkedőbb hazai szállásokat és vendéglátóhelyeket számotokra. Ezek a helyek garantáltan felejthetetlen élményeket kínálnak, legyen szó romantikus pihenésről a Balaton partján vagy egy kulináris felfedezőútról Budapesten.”
Izing Róbert Izing Róbert, főszerkesztő

Legfrissebb ajánlataink

Irány a Roadster Select
teljes adatbázisa
Merész kampánnyal robban be a Reebok új kollekciója
Hirdetés
Iratkozz fel a hírlevelünkre!
Iratkozz fel a Roadster hírlevelére, hogy mindig értesülj a legizgalmasabb hírekről, sztorikról és véleményekről az utazás, a dizájn és a gasztronómia világából!
Feliratkozom