A füge a koraősz egyik legízletesebb gyümölcse, amelyet változatos módon felhasználhatunk. Mivel az ízvilága rendkívül jól illeszkedik a sajtokhoz és a sós ételekhez is, így nem csak desszertekben gondolkodhatunk. Ha megfelelően kombináljuk az alapanyagokat, egészen különleges főételeket kaphatunk. Éppen ilyen ez a fügés, ricottás, pesztós pizza is, amelynek elkészítése tizenkét percnél többet garantáltan nem igényel.
Hozzávalók:
- 1 csomag pizzatészta
- 1/3 csészényi bazsalikomos pesztó
- 1 csésze ricotta
- 3-4 füge felszeletelve
Elkészítése:
- A sütőt előmelegítjük 180 Celsius-fokra. A pizzatésztát kiterítjük és egyenletesen megkenjük a pesztóval, majd a ricottával, végül a fügeszeletekkel feldíszítjük.
- A pizzát tepsire helyezzük, majd sütőben 10 perc alatt készre sütjük. Szeletelés előtt 1-2 percig pihentetjük, ízlésünk szerint prosciuttóval és friss rukkolával megszórva tálaljuk.
Ha a bolti változat helyett házi pizzatésztát készítenél, érdemes hét aranyszabályt betartanod. És ne feledd: bármilyen feltétet is teszünk a pizzára, törekedjünk arra, hogy az a legmagasabb minőségű legyen!
(Fotó: Getty Images)
egyszerű étel | olasz étel | recept | füge | pizza | ricotta
Egy jó tervhez is kellhet több perspektíva
–
Sulciová Silvia interjú
Skót nyár a ködös budapesti belvárosban – Ilyen a 2023-as év whiskyje
Megérkezett a tél, már ki lehet csomagolni a Roadster legújabb, sorrendben 18. lapszámát. Mit találunk benne? A Costa Smeralda fedélzetén kipróbáljuk, milyen az élet egy tengerjárón Barcelona és Nápoly között. Ellátogatunk a luxusipar nagyágyúival dolgozó Edinas Paper kőbányai műhelyébe, megmutatjuk, milyen finomságokkal lehet átvészelni a hideg hónapokat, és megismerkedünk a római Palazzo Talìával is, amelyet az olasz rendezőzseni, Luca Guadagnino álmodott meg. Aktuális számunkban is rengeteg izgalmas helyszín bukkan fel: ilyen a kanadai Yukon vidék, az Amalfi-part, a Côte d’Azur-on kipróbáltuk, milyen az új Audi S5. Északabbra is elkalandoztunk: a lapszám talán legszimpatikusabb szereplője az a négy norvég fiatal, akik egy elhagyatott halfeldolgozó üzemet alakították át a skandináv ország és talán Európa legcoolabb pontjává. Ezen kívül bemutatunk öt divatbrandet, akiket érdemes követni, megvizsgáljuk, milyen volt az elmúlt száz évben a lejtők divatja és még ezen kívül is rengeteg izgalmas témánk van, de itt megállunk.
Megnézem, mert érdekel!