Nem mernek Európába utazni a háború miatt az amerikai turisták

Az amerikai utazásszervezői irodák ügyfelei intenzíven érdeklődnek arról, hogy Oroszország Ukrajna elleni inváziója hatással lesz-e az Európa más részeire történő utakra. Az amerikai utazni vágyók többsége jelenleg még nyugodt, de megnőtt a lemondások száma is.

John Rose, az Altour biztonsági igazgatója szerint a háború hatása egyelőre minimális, azonban a repülési korlátozások és szankciók hatással voltak az oroszországi és ukrajnai idegenforgalomra, az orosz kikötők elkerülése pedig befolyásolta s a térségben zajló körutazások útvonalait is.

A kelet-európai országokba utazók bár aggódnak, egyelőre nem jellemző az utazások tömeges lemondása az Internova Travel Group szerint. Úgy vélik, hogy az Ukrajnának nyújtott globális támogatás és az Oroszországot sújtó szankciók miatt remélhetőleg az egész kontinens turizmusára nem lesz hatással a háború, hacsak nem vesz fordulatot, vagy húzódik el.

Az Azure Blue Vacations a dunai hajóutak esetében megkezdte a felkészülést az esetleges lemondásokra, amelyek esetében valószínűleg rajnai folyami körutakra vagy más útvonalra terelik az utazni vágyókat úgy, hogy azonos áron kínálják majd a cserét. Tapasztalataik szerint azonban

az amerikai turisták gyakran nincsenek tisztában az európai országok közötti távolsággal, ami befolyásolhatja az utazási döntéseik meghozatalát.

Jelenleg azt látják, hogy az utazni vágyók jelentős része várni fog a foglalások leadásával, hogy meglássák, hogyan alakul a háborús helyzet. A turisták azonban nemcsak a háború, hanem annak gazdasági következményei miatt is aggódnak, különösen azért, hogy mindez miként érinti majd a szomszédos országokat.

Te hogyan vélekedsz erről? Szavazz!

Hová nem foglalnál utazást idén?

(Forrás: Travel Weekly, fotó: Getty)

turizmus | ukrajna | beutazás | Európa | utazás

FOLYTASD EZZEL

Ezzel a tíz fantasztikus dizájntárggyal a legmenőbb hellyé teheted az otthonod

10+1 ikonikus és gyönyörű lámpa, ami garantáltan feldobja az otthonod

Rendeld meg a Roadster magazin 14. számát!

Beköszöntött a tél, és vele együtt megérkezett a Roadster magazin legfrissebb, 14. száma. Mit találunk benne? Kajakkal bejárjuk Grönland izgalmas és lenyűgöző helyeit, találkozunk a világ egyik leghíresebb párterapeutájával, Esther Perellel, és a Netflix által világhírűvé vált dél-koreai séffel, Jeong Kwannal, motorral részt veszünk a Balkan Rallyn, és beszélgetünk Kelecsényi Milán férfiruha-készítővel is. A Dél-afrikai Köztársaságban teszteljük, milyen az új AUDI Q8, és elbeszélgetünk a zoknik Rolls Royce-át gyártó Iszató Nisigucsival is. Elmegyünk egészen Kenyáig, hogy elefántokat nézzünk, az Őrségben kipróbáljuk, milyen a régió legújabb kabinháza, a Kástu, bemutatjuk a Déryné Kenyeret, a város új pékségét, teszteltjük az új elektromos KIÁt, ezen kívül pedig találkozunk még Berki Blanka topmodellel, Áron Eszter divattervezővel és sokan másokkal. A magazin egyéb oldalain a tőlünk megszokott kompromisszummentes színvonalon számolunk be az utazás, a dizájn, a divat, a gasztronómia kifinomult világának történéseiről, és mindarról, amiért az életben rajongani lehet.

Megnézem, mert érdekel!
Iratkozz fel a hírlevelünkre!
Iratkozz fel a Roadster hírlevelére, hogy mindig értesülj a legizgalmasabb hírekről, sztorikról és véleményekről az utazás, a dizájn és a gasztronómia világából!
Feliratkozom