Close
Nem mernek Európába utazni a háború miatt az amerikai turisták

Nem mernek Európába utazni a háború miatt az amerikai turisták

Az amerikai utazásszervezői irodák ügyfelei intenzíven érdeklődnek arról, hogy Oroszország Ukrajna elleni inváziója hatással lesz-e az Európa más részeire történő utakra. Az amerikai utazni vágyók többsége jelenleg még nyugodt, de megnőtt a lemondások száma is.

John Rose, az Altour biztonsági igazgatója szerint a háború hatása egyelőre minimális, azonban a repülési korlátozások és szankciók hatással voltak az oroszországi és ukrajnai idegenforgalomra, az orosz kikötők elkerülése pedig befolyásolta s a térségben zajló körutazások útvonalait is.

A kelet-európai országokba utazók bár aggódnak, egyelőre nem jellemző az utazások tömeges lemondása az Internova Travel Group szerint. Úgy vélik, hogy az Ukrajnának nyújtott globális támogatás és az Oroszországot sújtó szankciók miatt remélhetőleg az egész kontinens turizmusára nem lesz hatással a háború, hacsak nem vesz fordulatot, vagy húzódik el.

Az Azure Blue Vacations a dunai hajóutak esetében megkezdte a felkészülést az esetleges lemondásokra, amelyek esetében valószínűleg rajnai folyami körutakra vagy más útvonalra terelik az utazni vágyókat úgy, hogy azonos áron kínálják majd a cserét. Tapasztalataik szerint azonban

az amerikai turisták gyakran nincsenek tisztában az európai országok közötti távolsággal, ami befolyásolhatja az utazási döntéseik meghozatalát.

Jelenleg azt látják, hogy az utazni vágyók jelentős része várni fog a foglalások leadásával, hogy meglássák, hogyan alakul a háborús helyzet. A turisták azonban nemcsak a háború, hanem annak gazdasági következményei miatt is aggódnak, különösen azért, hogy mindez miként érinti majd a szomszédos országokat.

Te hogyan vélekedsz erről? Szavazz!

Hová nem foglalnál utazást idén?

58% Oroszországba
29% Oroszországgal szomszédos országba
13% Semmilyen európai országba

(Forrás: Travel Weekly, fotó: Getty)

amerika | Európa | utazás | ukrajna | idegenforgalom

FOLYTASD EZZEL

Ezért ajánlott egy üveg vizet átgurítani az ágy alatt, miután beléptünk a szállodai szobába

Hét jótanács tapasztalt utazóktól, amit érdemes megfogadni

Rendeld meg a Roadster magazin 10. számát!

Izgalmas, színes és gazdag. Ha három szóval kellene jellemeznünk legújabb, jubileumi kiadásunkat, akkor ezeket a szavakat választanánk. Miért mondjuk ezt? Mert megjártuk Kappadókiát, Valenciát és Kelet-Tirolt. Találkoztunk a háromszoros olimpiai bajnok Szilágyi Áronnal, a világ egyik legérdekesebb újságírójával, Malcolm Gladwell-lel, a provokatív, magyar származású fotóssal, Pol Kuruczzal, plusz összehoztunk az eddigi legvidámabb borítónkat, amivel Budapestet ünnepeljük. A magazin egyéb oldalain a tőlünk megszokott kompromisszummentes színvonalon számolunk be az utazás, a dizájn, a divat, a gasztronómia kifinomult világának történéseiről, és mindarról, amiért az életben rajongani lehet.

Megnézem, mert érdekel!
Instagram