Close
Amikor a kaput automatikusan motor nyitja

Amikor a kaput automatikusan motor nyitja

Kapunyitó motorok: nincs is annál jobb, mint amikor fáradtan hazaérve nem kell az autóból kiszállni, hanem a kapunyitás fáradalmait elkerülhetjük az automatika segítségével. Előnye a maximális kényelem, amit Önnek is érdemes kihasználnia!

Kapunyitó motorok – fontos a tudatos választás

Természetesen a Riasztobolt.hu motorjainak és tartozékainak megvásárlását sem lehet elkapkodni – legalábbis, ha nem szeretne a későbbiekben kellemetlenségekkel szembesülni. Az idő előtti meghibásodások gyakori oka, ha a motornak nem megfelelő a telepítése.

Például a már említett weboldalon kapható tolókapu motorok maximális súlybírása mindig vízszintes talajra van optimalizálva. Viszont ha az Ön kapuja emelkedőn vagy lejtőn lesz kiépítve, mások lesznek azok az erőhatások, amelyek érik. Érdemes erre tekintettel lenni, hiszen az ebből származó hiba nem tartozik a garanciálisan orvosolható problémák közé.

Miért érdemes kapunyitó motorokat vásárolni?

 

Kapunyitó motorokra – legyen az akár tolókapuhoz, szárnyaskapuhoz, garázskapuhoz illő darab vagy földbe rejtett motor – alapvetően a kényelmi és műszaki előnyei miatt van szükség. A kényelmi szempontok közé tartozik a fentebb említett ok, azaz az, hogy nem kell kiszállni az autóból, hogy kinyissa, majd vissza is zárja a kaput.

Lehetősége lesz arra is, hogy a lakásból irányítva bárkit beengedjen, így nem kell minden alkalommal kimennie, ha megérkeznek a vendégei.

Mire kell figyelnie a motorok telepítése előtt?

A kapunyitó motorok telepítésénél kiemelt fontossága van annak, hogy mennyire veszi figyelembe a környezeti adottságokat. A hegyen, dombon kialakított kapuknál gyakori, hogy nem vízszintesen nyílnak, hanem valamelyik irányba dőlve. Ezekben az esetekben az eszköznek nagyobb erőt kell kifejteni, ami miatt célszerű nagyobb kapura tervezett motort vásárolni. Viszont egy meglévő nehezen járó, több helyen is akadó kapunál nem lesz jó megoldás az erősebb motor választása sem.

 

A kapunyitó motorok kiválasztása előtt ismernie kell néhány olyan paramétert, ami nagyban befolyásolja a választható opciók körét. Ilyen:

 

  • a kapu szélessége, ami meghatározza a kapu súlyát is. A motoroknál ugyanis meg szokták adni a kapunak azt a maximális szélességét és maximális súlyát, amit még a motor magabiztosan mozgatni tud.
  • Mennyi alkalommal lesz használatban a motor? Egyértelmű, hogy egy családi háznál nem fogják annyiszor nyitni és zárni a kaput, mint egy többlakásos társasházban.

 

Milyen termékeket ismerünk?

Ha szárnyas kapuja van, akkor választhat a karos, a csuklókaros, valamint a földbe süllyesztett motorok közül. Ha úszó- vagy tolókapuja van, akkor válassza a tolómotorokat!

Az úszókapuknál nem található sín, a kapu úgymond a levegőben „úszik”. A görgős tolókapuknál viszont a szelvény alatt egy sín található, melyen a görgős kapulap csúszik. Kiegészítőként pedig beszerezhetőek a további fogaslécek, távirányítók, de kiegészíthetjük rendszerünket villogókkal, ha pedig szükséges, külső antennával is. Válasszon Ön is megfelelően, és élvezze a kapunyitó motorok előnyeit!

(Szponzorált tartalom)

pr

FOLYTASD EZZEL

Félcipő a stílusos férfinak – trendek 2023-ra

Szemészeti vizsgálat kisokos egy népszerű szemészettől

Rendeld meg a Roadster magazin 10. számát!

Izgalmas, színes és gazdag. Ha három szóval kellene jellemeznünk legújabb, jubileumi kiadásunkat, akkor ezeket a szavakat választanánk. Miért mondjuk ezt? Mert megjártuk Kappadókiát, Valenciát és Kelet-Tirolt. Találkoztunk a háromszoros olimpiai bajnok Szilágyi Áronnal, a világ egyik legérdekesebb újságírójával, Malcolm Gladwell-lel, a provokatív, magyar származású fotóssal, Pol Kuruczzal, plusz összehoztunk az eddigi legvidámabb borítónkat, amivel Budapestet ünnepeljük. A magazin egyéb oldalain a tőlünk megszokott kompromisszummentes színvonalon számolunk be az utazás, a dizájn, a divat, a gasztronómia kifinomult világának történéseiről, és mindarról, amiért az életben rajongani lehet.

Megnézem, mert érdekel!
Instagram