Close
Világbajnok labdarúgó-legenda segített egy Rolex megtervezésében

Világbajnok labdarúgó-legenda segített egy Rolex megtervezésében

Az olasz Andrea Pirlo játékosként gyakorlatilag mindent megnyert, amit lehetett, és mivel nagy rajongója a Rolexeknek, visszavonulását követően beszállt kicsit az óratervezésbe – írja a Monochrome.

Az Inter, a Milan és a Juventus mezét is viselő korábbi száztizenhatszoros válogatott középpályás személyesen kereste meg a céget, mivel szenvedélyesen szereti az órákat, és mindig is érdeklődött a gyártás részletei, finomságai iránt.

Elárulta, hogy régóta a gyűjtők táborát erősíti, így tanulta meg értékelni, felismerni azt a tudást, ami egy óra elkészítéséhez szükséges.

Pirlo elképzelései szerint úgy alakítottak át skeleton változattá egy Rolex Submarinert, hogy az megtartsa eredeti eleganciáját.

A különleges darabon két évig dolgoztak az óramesterek és az ékszerészek (összesen harmincheten!), míg végül a 2017-ben visszavonult legenda csuklójára csatolhatta az egyedi modellt.

Az Artisans de Genève szakemberei által összerakott óra újragondolásában egyébként szerep is jutott Pirlónak: ő választotta ki a tok anyagát.

Az Andrea Pirlo Project keretében elkészült óra rotorjába az “Il Maestro 1995–2017” feliratot gravírozták, amely a korábbi kiváló labdarúgó pályafutásának időszakára utal.

A kaland folytatódik

Megjelent a Roadster magazin második nyomtatott kiadása, amelyben ismét olyan történeteket gyűjtöttünk össze, amelyek minket is folyamatosan inspirálnak. Szerintünk szebb lett, mint az első szám, reméljük, neked is tetszeni fog.

Ha velünk tartanál ezen az utazáson, ezen a linken megrendelheted a magazint.

Ez is érdekelhet:

(Fotó: Artisans de Genève)

Close