Close
Világbajnok labdarúgó-legenda segített egy Rolex megtervezésében

Világbajnok labdarúgó-legenda segített egy Rolex megtervezésében

Az olasz Andrea Pirlo játékosként gyakorlatilag mindent megnyert, amit lehetett, és mivel nagy rajongója a Rolexeknek, visszavonulását követően beszállt kicsit az óratervezésbe – írja a Monochrome.

Az Inter, a Milan és a Juventus mezét is viselő korábbi száztizenhatszoros válogatott középpályás személyesen kereste meg a céget, mivel szenvedélyesen szereti az órákat, és mindig is érdeklődött a gyártás részletei, finomságai iránt.

Elárulta, hogy régóta a gyűjtők táborát erősíti, így tanulta meg értékelni, felismerni azt a tudást, ami egy óra elkészítéséhez szükséges.

Pirlo elképzelései szerint úgy alakítottak át skeleton változattá egy Rolex Submarinert, hogy az megtartsa eredeti eleganciáját.

A különleges darabon két évig dolgoztak az óramesterek és az ékszerészek (összesen harmincheten!), míg végül a 2017-ben visszavonult legenda csuklójára csatolhatta az egyedi modellt.

Az Artisans de Genève szakemberei által összerakott óra újragondolásában egyébként szerep is jutott Pirlónak: ő választotta ki a tok anyagát.

Az Andrea Pirlo Project keretében elkészült óra rotorjába az “Il Maestro 1995–2017” feliratot gravírozták, amely a korábbi kiváló labdarúgó pályafutásának időszakára utal.

Ez is érdekelhet:

(Fotó: Artisans de Genève)

Megjelent a legújabb Roadster magazin!
Ismét egy magazin azoknak, akik szerint nem arra születtünk, hogy a négy fal között üljünk, akik szerint az élet olyasmi, amit nagykanállal kell fogyasztani és amiből sosem lehet elég. 170 oldalnyi friss, színes és energiával teli kontent felfedezőknek, kalandoroknak, inspirációt keresőknek mindarról, ami miatt érdemes nekivágni a világnak. Ha velünk tartanál ezen az utazáson, ezen a linken megrendelheted a magazint.
Close

Iratkozz fel a hírlevelünkre!

Iratkozz fel a Roadster hírlevelére, hogy mindig értesülj a legizgalmasabb hírekről, sztorikról és véleményekről az utazás, a dizájn és a gasztronómia világából!
Feliratkozom