Close
Amikor a Forma–1 világa és a svájci óragyártás egyetlen Rolex képében egyesül

Amikor a Forma–1 világa és a svájci óragyártás egyetlen Rolex képében egyesül

Egy igazán különleges Rolex Daytona kerül árverésre néhány héten belül Párizsban. Egy olyan időmérő, amely mind a motorsport, mind az óraipar szempontjából egyedi és jelentőségteljes.

Ezt a karórát ugyanis a legendás F1-pilóta, Ayrton Senna ajándékozta a mentorának. Angelo Parilla volt az, aki meglátta a fiatal versenyzőben az elképesztő tehetséget, 18 évesen Brazíliából Olaszországba vitte, és elindította a legendává válás útján.

A hátuljába gravírozva a következő, magyarra fordítás nélkül is könnyedén megérthető mondat olvasható: A Angelo da Ayrton 1978.

A kiváló állapotban lévő karóra mellé további relikviákat is adnak, a legértékesebb ezek közül minden bizonnyal a tragikusan fiatalon elhunyt Senna által dedikált arcvédő. Az előzetes becslések szerint 100-200 ezer dollár között kelhet majd a karóra a Phillips árverésén a jövő hónapban.

Ez is érdekelhet:

(Képek: Phillips)

Megjelent a legújabb Roadster magazin!
Ismét egy magazin azoknak, akik szerint nem arra születtünk, hogy a négy fal között üljünk, akik szerint az élet olyasmi, amit nagykanállal kell fogyasztani és amiből sosem lehet elég. 170 oldalnyi friss, színes és energiával teli kontent felfedezőknek, kalandoroknak, inspirációt keresőknek mindarról, ami miatt érdemes nekivágni a világnak. Ha velünk tartanál ezen az utazáson, ezen a linken megrendelheted a magazint.
Close

Iratkozz fel a hírlevelünkre!

Iratkozz fel a Roadster hírlevelére, hogy mindig értesülj a legizgalmasabb hírekről, sztorikról és véleményekről az utazás, a dizájn és a gasztronómia világából!
Feliratkozom