Close
Michelin-csillagos séffel, makrélával és vattacukorral vette be az új Lexus kupé Párizst

Michelin-csillagos séffel, makrélával és vattacukorral vette be az új Lexus kupé Párizst

Október elején, a Párizsi Autószalonon mutatják be hivatalosan a Toyota luxusmárkájának új kupéját, a Lexus RC-t. A világpremier előtt összehoztak viszont egy elég exkluzív rendezvényt, a Champs-Elysées sugárúton működő Copenhague étterem konyhafőnökével, Andreas Møllerrel – nehogy valakinek kétsége legyen a kocsi pozicionálását illetően.

A Michelin-csillagos dán séf egy próbakör után készített különleges fogásban igyekezett megragadni az új RC egyéniségét, amit a gyár marketingesei a #SharpYetSmooth (kiélezett, mégis kifinomult) szlogennel, és a divatnak megfelelően természetesen hashtagként írtak le.

„Olyasvalamit akartam létrehozni, ami könnyed és légies, mégis tartalmas és erőteljes ízvilágú, azaz ellentmondásos, de kifinomult” – mondta. Az eredmény a tölgyfán füstölt nyers makréla lett tormával marinált karalábéval, valamint savanyított medvehagymával és mustármaggal, amit az ausztrál citrom savanyúságával egyensúlyozott ki.

Erre került egy kis kaviárhalom, erjesztett és nyers fehér ribizli, mellé még ballagófű, böjtfű és borágó, az egészet pedig porított citrommal meghintett, enyhén sózott vattacukorral koronázta, amit fehérribizli-szörp, sós citromlé és hínárolaj permetével olvasztott meg.

Ez is érdekelhet:

(Forrás: Lexus)

michelin-csillag | Andreas Møller | párizs | Champs-Elysées | lexus

FOLYTASD EZZEL

A luxus új szintje a Balatonnál – Ilyen a LUA Resort télen

Fantasztikus őszi ízek és otthonos hangulat – Így varázsolt el minket a Macesz Bisztró

Rendeld meg a Roadster magazin 10. számát!
Izgalmas, színes és gazdag. Ha három szóval kellene jellemeznünk legújabb, jubileumi kiadásunkat, akkor ezeket a szavakat választanánk. Miért mondjuk ezt? Mert megjártuk Kappadókiát, Valenciát és Kelet-Tirolt. Találkoztunk a háromszoros olimpiai bajnok Szilágyi Áronnal, a világ egyik legérdekesebb újságírójával, Malcolm Gladwell-lel, a provokatív, magyar származású fotóssal, Pol Kuruczzal, plusz összehoztunk az eddigi legvidámabb borítónkat, amivel Budapestet ünnepeljük. A magazin egyéb oldalain a tőlünk megszokott kompromisszummentes színvonalon számolunk be az utazás, a dizájn, a divat, a gasztronómia kifinomult világának történéseiről, és mindarról, amiért az életben rajongani lehet. Megnézem, mert érdekel!
Instagram