Close
Látványos fotók készültek a BMW-ről, amelyet Warhol 40 éve festővászonként használt

Látványos fotók készültek a BMW-ről, amelyet Warhol 40 éve festővászonként használt

Egészen hihetetlen, de az amerikai pop-art ikonnak mindössze harminc percre volt szüksége ahhoz, hogy egy M1-esből valódi műalkotást varázsoljon.

Habár már negyven év telt el azóta, hogy Andy Warhol színesre festette ezt a BMW M1-est, még mindig újszerűnek hat a látványa. A projekt mögött húzódó szándék az volt, hogy minél szélesebb tömegekhez juttassák el a művészetet, és hogyan is lehetne ezt gyorsabban megtenni, ha nem egy versenyautó műalkotássá varázslásával?

Persze nem ez volt az első eset, hogy festővászonként használtak egy autót.

A BMW-nek ez konkrétan a negyedik “művészi autójaként” született meg 1979-ben, ám a mai napig ez a legismertebb.

Pedig Warhol nem dolgozott vele túl sokáig, mindössze fél órára volt szüksége a harsány mű elkészítéséhez, ami persze semmit sem von le az értékéből.

Maga az autó egyébként nemcsak műalkotásként, hanem versenyautóként is bizonyított, hiszen a kipingálását követően rajthoz álltak vele a Le Mans-i 24 órás versenyen, ahol második helyen végzett a kategóriájában, összesítettben pedig a hatodik helyet szerezte meg.

A friss képeket egy német fotós, Stephan Bauer készítette, aki tavaly megnyerte a BMW fotópályázatát, ezért választhatott egy autót és egy helyszínt a saját képsorozatához. Az elhagyatott gyártelep jó döntésnek bizonyult, hiszen remek kontrasztot teremt az M1-es vibráló, élénk színeivel.

Van egy jó hírünk.

Megjelent a Roadster magazin első nyomtatott kiadása, amelyben olyan történeteket gyűjtöttünk össze, amelyek minket is folyamatosan inspirálnak. Szerintünk szép lett, reméljük, neked is tetszeni fog.

Ha velünk tartanál ezen az utazáson, ezen a linken megrendelheted a magazin első számát.

Ez is érdekelhet:

(Képek: BMW)

Close