Close
Látványos fotók készültek a BMW-ről, amelyet Warhol 40 éve festővászonként használt

Látványos fotók készültek a BMW-ről, amelyet Warhol 40 éve festővászonként használt

Egészen hihetetlen, de az amerikai pop-art ikonnak mindössze harminc percre volt szüksége ahhoz, hogy egy M1-esből valódi műalkotást varázsoljon.

Habár már negyven év telt el azóta, hogy Andy Warhol színesre festette ezt a BMW M1-est, még mindig újszerűnek hat a látványa. A projekt mögött húzódó szándék az volt, hogy minél szélesebb tömegekhez juttassák el a művészetet, és hogyan is lehetne ezt gyorsabban megtenni, ha nem egy versenyautó műalkotássá varázslásával?

Persze nem ez volt az első eset, hogy festővászonként használtak egy autót.

A BMW-nek ez konkrétan a negyedik “művészi autójaként” született meg 1979-ben, ám a mai napig ez a legismertebb.

Pedig Warhol nem dolgozott vele túl sokáig, mindössze fél órára volt szüksége a harsány mű elkészítéséhez, ami persze semmit sem von le az értékéből.

Maga az autó egyébként nemcsak műalkotásként, hanem versenyautóként is bizonyított, hiszen a kipingálását követően rajthoz álltak vele a Le Mans-i 24 órás versenyen, ahol második helyen végzett a kategóriájában, összesítettben pedig a hatodik helyet szerezte meg.

A friss képeket egy német fotós, Stephan Bauer készítette, aki tavaly megnyerte a BMW fotópályázatát, ezért választhatott egy autót és egy helyszínt a saját képsorozatához. Az elhagyatott gyártelep jó döntésnek bizonyult, hiszen remek kontrasztot teremt az M1-es vibráló, élénk színeivel.

Ez is érdekelhet:

(Képek: BMW)

A kaland folytatódik
Megjelent a Roadster magazin második nyomtatott kiadása, amelyben ismét olyan történeteket gyűjtöttünk össze, amelyek minket is folyamatosan inspirálnak. Szerintünk szebb lett, mint az első szám, reméljük, neked is tetszeni fog. Ha velünk tartanál ezen az utazáson, ezen a linken megrendelheted a magazint.
Close

Iratkozz fel a hírlevelünkre!

Iratkozz fel a Roadster hírlevelére, hogy mindig értesülj a legizgalmasabb hírekről, sztorikról és véleményekről az utazás, a dizájn és a gasztronómia világából!
Feliratkozom