Close
Ez a limitált szériás kiegészítő lehet a jövő nyár legkreatívabb darabja

Ez a limitált szériás kiegészítő lehet a jövő nyár legkreatívabb darabja

Bemutatkozik az ANKA ART limitált kézzel készült legyező kapszulakollekciója, amelyet tíz női karakter inspirált és egyben különleges divatkiegészítőként és egyedi lakásdekorációként is funkcionál. 

Az Anka legyező márka egyedi, évente új kollekcióval és egyben együttműködéssel megjelenő művészeti almárkája, az ANKA ART 2022-ben kel életre.

Az együttműködés során tíz egyedi, exkluzív merített (Xuan) papírból készült Pebble kerül elkészítésre a felkért művész által.

Az ANKA ART  célja, hogy megmutassa a legyezők amellett, hogy remek divatkiegészítők, otthonunkat is egyedivé tudják varázsolni. A limitált legyezők díszdobozban, egyedi tartóval vásárolhatók meg, hogy méltó, kortárs díszei legyenek lakásunknak. A kollaborációra készül száz darab a Wave típusú legyezőből is, mely a webshopban elérhető.

A kollaboráció során tíz egyedi, számozott legyező született meg, melyek mintája mind különböző, extravagáns női karaktert ábrázol.

A képzelt karakterek egymástól eltérő egyéniségek, mégis összeköti őket egy igazán átütő attitűd. Itt az érzékiség dominál, ott a humor, néhol a lazaság másutt a semmivel össze nem keverhető vágy érint meg. A kollekció szervezőelve a kollázs technika és a szürrealitásba hajló absztrakció.

A portrék kézzel megfestett arc-elemekből illetve hangsúlyos hajra utaló ecsetvonásokból épülnek fel. A darabokon jól megfigyelhető egyfajta átalakulás a realista ábrázolásmódtól a síkokra és alapelemekre bontott geometrikus megfogalmazásig.

Minden díva saját keresztnevet kapott, mint például: Adaora, Adela, Aisa

és megszemélyesítve tud beköltözni valaki otthonába a választható bambusz vagy fém tartókkal együtt.

Az ANKA ART első limitált kollekcióját, Hajdú Anett illusztrátor álmodta meg. Anett a MOME textil szakán 2011-ben mesterdiplomázott és 2014 óta foglalkozik kortárs divatillusztrációk készítésével. Az autonóm munkák legfőbb inspirációs forrása a divat, szépség, stílus területéről fakad, ebből adódóan Anett illusztrációi emberalakok köré szerveződő, vibráló kompozíciókként születnek meg.

Az elsősorban manuális technikákkal alkotó művész karakterjegye az állandóan kísérletező attitűd,

ezt mutatja a kollázs technika egyre gyakoribb alkalmazása is, mely izgalmas, már-már szürreális kombinációk létrehozását teszi lehetővé számára. A közelmúltban Anett munkásságában gyakorta teret kapó művészi kollaborációk jegyében született meg az Ankával közös legyezőkollekció, aminek bemutatásához Anett privát stúdiója és galériája az Illustri studio ad otthont. A művész jelenleg a MOME oktatója, valamint a MOME doktori iskolájának kutatója médiaművészet szakágon.

Az Anka legyező márkát 2018-ban, két év tervezés után hívta életre két alapítója Bujdosó-Nagy Bianka és Jónás László. Az Anka Fans célja, hogy időtálló kiegészítőivel magabiztosságot és nőiességet kölcsönözzön viselőinek a fülledt hétköznapokon. A magyar márka arra törekszik minden nap, hogy a feminitást is szimbolizáló legyezőket visszahozza a divatba. Az évente két kollekcióval megjelenő (Summer és Xmas Holiday) Anka, minden szezonban valamilyen újdonsággal is jelentkezik.

anka art | pebble | legyező | anka | wave

FOLYTASD EZZEL

Ilyen egyedi és domináns ízekkel tud kényeztetni a világ egyik legjobb rumja

Álomszülte szálloda Dánszentmiklóson, pazar fine dining étteremmel

Rendeld meg a Roadster magazin 13. számát!

Beköszöntött az ősz, és vele együtt megérkezett a Roadster magazin legfrissebb, 13. száma. Mit találunk benne? Bejárjuk Japán izgalmas és lenyűgöző helyeit, találkozunk a világ egyik legszínesebb és leghíresebb dizájnerével, Karim Rashiddal, Nápolyban megkóstoljuk Olaszország negyedik legjobb pizzáját, és benézünk az Attolini szabódinasztia műhelyébe is. A Napa-völgyben teszteljük, milyen az új, elektromos Rolls-Royce, és elbeszélgetünk a W luxushotelben megnyitott Nightingale by Beefbar alapítójával, Riccardo Giraudival is. Elmegyünk egészen Dél-Koreáig, hogy megnézzük közelről, milyen a világ egyik leghangulatosabb kávézója, a Mudzsige panzió, ezen kívül pedig találkozunk még párizsi keramikusművésszel, Japánban dolgozó magyar építésszel, vitorlázógép pilótával, egy római napszemüveg brand alapítójával, és a születésnapját ünneplő Babel Budapest megálmodójával is. A magazin egyéb oldalain a tőlünk megszokott kompromisszummentes színvonalon számolunk be az utazás, a dizájn, a divat, a gasztronómia kifinomult világának történéseiről, és mindarról, amiért az életben rajongani lehet.

Megnézem, mert érdekel!
Instagram
Close
Ezek a hangok, ízek, élmények valódi ünneppé varázsolják a karácsonyt
Hirdetés
Iratkozz fel a hírlevelünkre!
Iratkozz fel a Roadster hírlevelére, hogy mindig értesülj a legizgalmasabb hírekről, sztorikról és véleményekről az utazás, a dizájn és a gasztronómia világából!
Feliratkozom