Close
Ez a limitált szériás kiegészítő lehet a jövő nyár legkreatívabb darabja

Ez a limitált szériás kiegészítő lehet a jövő nyár legkreatívabb darabja

Bemutatkozik az ANKA ART limitált kézzel készült legyező kapszulakollekciója, amelyet tíz női karakter inspirált és egyben különleges divatkiegészítőként és egyedi lakásdekorációként is funkcionál. 

Az Anka legyező márka egyedi, évente új kollekcióval és egyben együttműködéssel megjelenő művészeti almárkája, az ANKA ART 2022-ben kel életre.

Az együttműködés során tíz egyedi, exkluzív merített (Xuan) papírból készült Pebble kerül elkészítésre a felkért művész által.

Az ANKA ART  célja, hogy megmutassa a legyezők amellett, hogy remek divatkiegészítők, otthonunkat is egyedivé tudják varázsolni. A limitált legyezők díszdobozban, egyedi tartóval vásárolhatók meg, hogy méltó, kortárs díszei legyenek lakásunknak. A kollaborációra készül száz darab a Wave típusú legyezőből is, mely a webshopban elérhető.

A kollaboráció során tíz egyedi, számozott legyező született meg, melyek mintája mind különböző, extravagáns női karaktert ábrázol.

A képzelt karakterek egymástól eltérő egyéniségek, mégis összeköti őket egy igazán átütő attitűd. Itt az érzékiség dominál, ott a humor, néhol a lazaság másutt a semmivel össze nem keverhető vágy érint meg. A kollekció szervezőelve a kollázs technika és a szürrealitásba hajló absztrakció.

A portrék kézzel megfestett arc-elemekből illetve hangsúlyos hajra utaló ecsetvonásokból épülnek fel. A darabokon jól megfigyelhető egyfajta átalakulás a realista ábrázolásmódtól a síkokra és alapelemekre bontott geometrikus megfogalmazásig.

Minden díva saját keresztnevet kapott, mint például: Adaora, Adela, Aisa

és megszemélyesítve tud beköltözni valaki otthonába a választható bambusz vagy fém tartókkal együtt.

Az ANKA ART első limitált kollekcióját, Hajdú Anett illusztrátor álmodta meg. Anett a MOME textil szakán 2011-ben mesterdiplomázott és 2014 óta foglalkozik kortárs divatillusztrációk készítésével. Az autonóm munkák legfőbb inspirációs forrása a divat, szépség, stílus területéről fakad, ebből adódóan Anett illusztrációi emberalakok köré szerveződő, vibráló kompozíciókként születnek meg.

Az elsősorban manuális technikákkal alkotó művész karakterjegye az állandóan kísérletező attitűd,

ezt mutatja a kollázs technika egyre gyakoribb alkalmazása is, mely izgalmas, már-már szürreális kombinációk létrehozását teszi lehetővé számára. A közelmúltban Anett munkásságában gyakorta teret kapó művészi kollaborációk jegyében született meg az Ankával közös legyezőkollekció, aminek bemutatásához Anett privát stúdiója és galériája az Illustri studio ad otthont. A művész jelenleg a MOME oktatója, valamint a MOME doktori iskolájának kutatója médiaművészet szakágon.

Az Anka legyező márkát 2018-ban, két év tervezés után hívta életre két alapítója Bujdosó-Nagy Bianka és Jónás László. Az Anka Fans célja, hogy időtálló kiegészítőivel magabiztosságot és nőiességet kölcsönözzön viselőinek a fülledt hétköznapokon. A magyar márka arra törekszik minden nap, hogy a feminitást is szimbolizáló legyezőket visszahozza a divatba. Az évente két kollekcióval megjelenő (Summer és Xmas Holiday) Anka, minden szezonban valamilyen újdonsággal is jelentkezik.

legyező | anka art | anka | wave | pebble

FOLYTASD EZZEL

A luxus új szintje a Balatonnál – Ilyen a LUA Resort télen

Fantasztikus őszi ízek és otthonos hangulat – Így varázsolt el minket a Macesz Bisztró

Rendeld meg a Roadster magazin 10. számát!
Izgalmas, színes és gazdag. Ha három szóval kellene jellemeznünk legújabb, jubileumi kiadásunkat, akkor ezeket a szavakat választanánk. Miért mondjuk ezt? Mert megjártuk Kappadókiát, Valenciát és Kelet-Tirolt. Találkoztunk a háromszoros olimpiai bajnok Szilágyi Áronnal, a világ egyik legérdekesebb újságírójával, Malcolm Gladwell-lel, a provokatív, magyar származású fotóssal, Pol Kuruczzal, plusz összehoztunk az eddigi legvidámabb borítónkat, amivel Budapestet ünnepeljük. A magazin egyéb oldalain a tőlünk megszokott kompromisszummentes színvonalon számolunk be az utazás, a dizájn, a divat, a gasztronómia kifinomult világának történéseiről, és mindarról, amiért az életben rajongani lehet. Megnézem, mert érdekel!
Instagram